Vrátenie tovaru a poštovné

30. sep 2021

Ahojte, mam taky "problem". Objednala som si tovar cez internet a prisiel pouzivany. Samozrejme som to vratila ale e-shop mi nevratil postovne. so zaplatenim by som nemala problem, keby som ho vracala z vlastnej vole resp. mi tovar nevyhovuje. Ale ked si objednam novu vec, zaplatím za novu, chcem, aby nova bola. Toto sa mi za posledne 2 mesiace stalo uz 3x. Je niekde, prosim, "zo zakona" podchytena takato vec s postovnym? Viem, ze kazdy e-shop ma svoje podmienky, ale tam je prevazne klasicke vratenie tovaru a nie pri "pochybeni" e-shopu. Vdaka za rady.

deedol
30. sep 2021

ktore postovne ti nevratili? od teba k nim, ci od nich k tebe?
kuk aj tu, daj si vyhladat slovo "postovne" - ci toto nie je tvoj pripad?
https://www.soi.sk/sk/informacie-pre-verejnost/...

autor
30. sep 2021

@deedol vdaka za odkaz. Nevratili mi ani jedno postovne, len cisto sumu za tovar. Raz bolo postovne zdarma, tak vratenie na moje naklady som neriesila, aj ked, keby poslali nepouzivanny tovar, nic by som nevracala. Ale uz tento 3x ma to vytocilo.

leuska15leuska15
30. sep 2021

Ahoj, cez aké stránky nakupujes? Čisto zo zaujímavosti ma to zaujíma, keďže nakupujem takmer všetko cez internet ale v živote mi nič použité neprišlo

deedol
30. sep 2021

minimalne postovne smerom od obchodu k tebe mali vratit (v pripade, ze nebolo zadarmo). mozes sa vyhrozit SOI.
aj mna zaujima, kde nakupujes - tiez som este nastastie nedostala pouzite veci.

saraxyz
1. okt 2021

Jedno poštovné ti vrátiť musia, to ktoré si platila im. Vracias na vlastné náklady. Podľa zákona č.102/2014, par.9, ods.1)? Ja som volala na SOI a potvrdili mi to.

autor
1. okt 2021

Ja tiez nakupujem viac menej iba cez net a doteraz bolo vsetko v poriadku.
Vsetko su to overene shopy, cez ktore bezne nakupujeme a zatial problem nebol.