Baby ako by ste reagovali na toto! Pred nedávnom sa mi ozvala jedna mamička, že chce kúpiť topánočky z môjho bazára, hovorím ok! Obyčajná pošta 1,10€, doporučene 2€! Poslala sumu s obyčajnou poštou, teraz sa balík stratil a chce vrátiť peniaze! Písala som, že obyčajne posielam len na zodpovednosť kupujucej
Co by ste robili, vrátili by ste peniaze??
Mne sa už asi zo trikrát stratil balík, ktorý som chcela poslať obyčajne a veru ma vôbec nenapadlo pýtať si peniaze, keďže som si nepriplatila vyššie poštovné a bola to vlastne moja chyba
@lenka2710 nie. dnes už iba hlupák nevie, že obyčajná pošta nie je nijak "zabezpečená". ešte si ju na to dokonca vopred upozornila. čiže nie, ľutujem, mali ste na výber, vybrali ste si obyčajnú zásielku. stratila sa. toto nie je môj problém.
nepriplatila si, nema narok. ale preco jej neprisiel? bola ho hladat na poste? ja tam nakoniec najdem vsetky zasielky. postarkam sa nechce hadzat zlte listky.
@kiwi3 tak....niekedy sa fakt reálna "stratia". bohvie, kde. či cestou vypadnú kdesi z auta alebo si ich niekto vezme a tvári sa, že žiadnu poštu neviezol..... to my netušíme. v každom prípade si myslím
@lenka2710 že ak šlo o prípad tu, na MK, pokojne ju môžeš aj označiť, nech si prečíta názory na túto situáciu. myslím si, že budú všetky rovnaké 🙂 a všetky v tvoj prospech..
@kiwi3 že vraj sa tam bola pýtať už trikrat, ešte mi povedala, že som možno ani balík neposlala a mam aj peniaze aj topánky 🤦♀️ akože to môžem aj ja povedať, že balík prebrala a ešte pýta aj peniaze späť! A neviem ako je to možné, ale mne sa tiež pred mesiacom balík stratil, bola to lacná prkotina, tak som si ju dala poslať obyčajne a dodnes jej niet 🤷♀️ ale v poslednej dobe počúvam, že sa tratia balíky, aj kamošky co objednávajú tak sa im stalo, že im tiež nedošiel
Ale baby normálne mi je z toho nanič, ešte sa mi takato vec nestala, žeby môj balík niekomu nedošiel! Sa cítim ako zlodej alebo co, ze som zobrala peniaze za niečo, čo ten druhy ani nedostal
Preto nikdy nic neposielam obycajnou postou. Vzdy bud osobny odber alebo doporucene. A doporucene posielam len drahsie veci, pretoze veci v hodnote do 20 Eur mi nestoja za to, aby som sa kaslala so zabalenim a cakanim na poste atd. A vzdy, ak posielam balik, odfotim si ho este tesne pred poslanim na poste, aby som mala dokaz.
Peniaze by som nevratila, je to jej problem, ze si nepriplatila postovne. Teraz je to tvrdenie proti tvrdeniu.
Nevrátila by som. Mne sa však za 13 rokov nestalo, že by sa mi stratila zásielka.
@diewcatqoo presne. aj ja som si fotila už ofrankované zásielky na pošte. pre istotu. aby ma v prípade straty nikto neobvinil zo zlodejstva...
Ďakujem dievčatá, už si budem fotiť asi aj ja 😂
@liz_lemon je to sice sposob, ale to ze mas potvrdenie o zapalteni postovneho este neznamena, ze je to za presnu tu zasielku. Naopak, pri doporucenej poste je tam adresa, cize je jasne, ze sa jedna o tuto konkretnu zasielku.
Inak je to potvrdenie len o tom, ze si zaplatila postovne - ale nedokazuje to, ze to bolo naozaj za tu zasielku, neda sa to priradit ku konkretnemu balicku.
@lenka2710 bohuzial, chyba kupujucej, uz aj mne sa stalo asi 3x, ze som zasielku poslala obycajne (na ziadost kupujucej), no neprisla... posielam zasielky uz 18 rokov, obycajnou postou zhruba 2-3 tyzdenne, takze statisticky to nie je percentualne vela, ktore sa stratia, no stava sa to, a treba s tym ratat - mne uz tiez raz neprisiel balik zaslany obycajne, vobec som to u predavajucej neriesila, moja chyba, ze som si nezaplatila doporucene - a ak by ti na zaklade toho dala zle hodnotenie, obrat sa na administratorov stranky, negativne hodnotenie na zaklade nedorucenej zasielky zaslanej obycajne nie je opravnene
@lenka2710 nevrátila by som,keď to chcela obyčajne.
@lenka2710 Nie, nevratila by som. Kupujuca si sama vybrala ako to chce poslat, vybrala si obycajne. Tym padom posta nezarucuje dorucenie, nemozes to zarucit ani ty. Do tohto rizika isla kupujuca, je to jej problem, ze si vybrala sposob prepravy,kde nema garantovane dorucenie (to zeje to od posty totalna somarina ze platis a nezaruci dodane je druha vec).