Vraj rozprávam príliš nahlas

2. aug 2024

Vraj rozprávam príliš nahlas, ale ja si to vôbec neuvedomujem, aj som sa snažila dávať si pozor, ale neraz som sa cítila nepríjemne za to že som chcela niečo povedať diskrétne a počuli to aj taký čo stáli ďalej.
Snažila som sa dávať si pozor ale u nás doma bolo buď veľmi tichý alebo opak
Musím doplniť, že oboch rodičov mám od narodenia sluchovo postihnutých to postihnutie je rôzne, ja aj brat máme sluch v poriadku. Odvodzujem to od toho že mamka slabučko počuje a babka vždy rozprávala hlasno na mamu.

kvadrinkaaa
2. aug 2024

A? Ja tiež hovorím nahlas a lezie mi totálne na nervy, ked mi niekto povie “tichšie”

sissy27
2. aug 2024

ťažko povedať, možno máš proste taký hlas (mám takého suseda, že ten aj keď šepká tak to počuť o dve ulice ďalej) alebo naozaj hulákaš... neviem kedy si naposledy bola na audiometrii, ale možno nemáš ten sluch v poriadku tak ako si myslíš.
@kvadrinkaaa tebe lezie na nervy, keď ťa niekto upozorní aby si hovorila tichšie a ďalším xx ľuďom okolo teba môže vadiť, že hučíš? 😀

matullienka
2. aug 2024

Tiež hovorím nahlas a boli u nás všetci zdraví. Ale my sme celkovo hlucnejsia rodina. U teba to bude tým, že si naučená hovoriť hlasno aby ťa mama počula a rozumela. Vôbec by som to neriešila

ns994
2. aug 2024

Tiez som mala chvilku taky problem. V byvalej praci som casto komunikovala so starsimi ludmi a velakrat boli hluchi alebo mali problem so sluchom a celkovo sme mali vravu v práci, ked sme akurat mali viacej ludi. Nepoculi ma, aj ked som rozpravala hlasnejšie. Vyslovene som musela este viac, lebo ma stale nepoculi. Tak som musela doslova hucat aby ma poculi. Manzel (vtedy este priatel) mi potom doma hovoril, ze preco kricim 🤣 neuvedomovala som si to, ale ked mi to povedal davala som si pzoor a mal pravdu. Tak som si davala vacsi pozor a bolo to vpohode a ak sa náhodou stalo tak to chapal lebo som to vysvetlila. Ale potom ako mi to pobedal to bolo uz dobre. Sama som ti potom uvedomila a bol to u mna len zvyk z prace, ze tak hlasnejsie hovorim

cookie29
2. aug 2024

Poznam dieta z ucitelskej rodiny, profesionalna deformacia 🙂 Rozprava nahlas a zretelne, tak aby poculi aj v zadnej lavici 🙂

autor
2. aug 2024

Len tak dodám moja babka mala tiež taký tón hlasu(pre iných asi výrazný možno pišťavý) že ju bolo presne počuť kde je. Predstavte si kostol , plné rady babičiek všetky so šatkou na hlave, všetky v tmavom oblečení sedia i k vám chrbtom aj tak každý vedel ktorá je moja babka

zuzanka.zuzu
2. aug 2024

@kvadrinkaaa a mnohým lezú na nervy hluční nevychovanci ako ty 😉

iwesska
2. aug 2024

Tak my sme rodina,kde mame muz aj deti take hlasy,ze ani megafon nam netreba a pocuju nas na kilometre😂 Ked zvysenym hlasom karham deti,tie z ihriska sa nam divaju do okien😂
Sranda bola na kupku,kde plavcik s megafonom opakovane upozornoval pana,aby isiel s paddleboardom mimo ludi a on ho nepocul. Mojho syna to nastavalo a z plneho hrdla zakrical do polky jazera "paddleboard za boooje"!!! A pan na padleboarde sa otocil a odplaval prec🤣 Take my mame hlasy😂 Mala som naopak spoluziacku,ktora,ani ked kricala,ju nikto nepocul,taky mala tichucky hlasok. My sa aspon vo svete nestratime😂

nesana
2. aug 2024

Aj môj chlap je strašne hlučný. Proste keď niečo len vysvetluje tak ma to vytáča ako hlasno rozpráva. Celá jeho rodina je hlučná, keď sme na návšteve tak by som si dala najradšej špunty do uší🙂) Čo ma hnevá že aj náš syn je rovnaký.

kabinka11
2. aug 2024

@zuzanka.zuzu kto hovorí hlasno je nevychovanec? S takým názorom som sa teda ešte nestretla. 🤦‍♀️ Suseda veľmi milá, prajná, priateľská pani učiteľka, tiež hlučná. Ďakujem za takú nevychovanu susedu. 🙏

kvadrinkaaa
2. aug 2024

@sissy27 ja som nenapisala v aky h situáciách, som doma a muž mi povie tichšie a alebo kamoska vonku. Akoze wtf? Ja nekricim, len nie som myška, že šuchocem len.

kvadrinkaaa
2. aug 2024

@zuzanka.zuzu ďakujem. 😘

kvadrinkaaa
2. aug 2024

@kabinka11 netreba ani diskutovať s takým “inteligentným” človekom. ☺️

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
2. aug 2024

@kvadrinkaaa a prečo by si musela stále hovoriť tak silno? Byť tvojim mužom tiež poviem tichšie však nie som hluchá počujem. Keď si to neuvedomuješ treba ti povedať.

kvadrinkaaa
2. aug 2024

@januska12323 to co je tak silno? Si ma pocula? Pre niekoho to je normlane, pre iného to je príliš. Si myslis, ze naschval hukam? Ja hovorim o tom, ze som typ, co hovorí hlasnejšie, výraznejšie. Mam ľudí okolo seba, ktorých sa dvadsať krat za jeden rozhovor pýtam “ako” “este raz” “nepočula som”…, lebo sú tichý. Je to aj o osobnosti. Tak sa prosím zamyslite nad tym, ked ma označíte a napíšete mi, tuto vetu píšem pre ostatných. Proste mne vadí, ked ma niekto upozorní. To je vsetko. Neoznačujte ma. Dakujem.

sissy27
2. aug 2024

@kvadrinkaaa tak a keď im to vadí a si pre nich hlučná, tak čo majú trpieť? Podľa mňa je úplne normálne upozorniť niekoho ak je príliš hlučný alebo aj na iné veci. A ak ty sa nepočuješ a treba ťa upozorniť a zároveň máš problém počuť druhých, tak naozaj môžeš mať problém so sluchom.

autor
2. aug 2024

@sissy27 ja nemám problémy zo sluchom, z práce nás pravidelne posielajú na vyšetrenie zraku aj sluchu a predsa má ľudía upozorňujú že rozprávam nahlas

zeldia
2. aug 2024

Aspoň nemusíš opakovat čo hovoris, všetci ta počujú na prvy krat. 😉

autor
2. aug 2024

@zeldia ale žiaľ aj vo vedľajšej miestnosti

monillia
2. aug 2024

@autor ja mám tiež výraznejší rečový prejav,potom som bola u známych v Grécku, proti nim som tichá ako myška.Ja som mala pocit,že sa stále hádajú, to sa len rozprávali 😂

kvadrinkaaa
2. aug 2024

@sissy27 ja nemam problém so sluchom. Nedávno som bola na vyšetrení kvoli inému problému a počujem aj to, co by som nemala 🤣😱😘

cookie29
2. aug 2024

No svagrina je ten typ, ked zrukne na deti, ze maju upratat izbu, tak ju uprace pol dediny 🙂 🙂 🙂

sissy27
2. aug 2024

@kvadrinkaaa tak potom je zaujímavé, že nepočuješ tých ľudí vo svojom okolí...

zuzanka.zuzu
2. aug 2024

@kabinka11 rada som ti rozšírila obzory, susedí si kľudne nechaj

@kvadrinkaaa ozaj nie je za čo ďakovať, mala by si sa nad sebou skôr zamyslieť 😉

kvadrinkaaa
2. aug 2024

@zuzanka.zuzu žeriem ťa, čo?😆popracuj na svojom sebavedomí.

liusa82
2. aug 2024

u nás väčšinou len ja takto húkam.Aj to len niekedy.Tiež si to neuvedomujem🙂 vždy mi len povedia čus alebo nehuč tak a to nemám ani deti keby ich mám už neviem ako by som vrieskala😀 ale mne nerobí problém prepnuť a isť do normálu.To mám len také etapy že občas

dennissa16
2. aug 2024

@zuzanka.zuzu Akože dobre si mimo

@kvadrinkaaa ja mám takého syna s muzom. Viem o čom píšeš. Akože dookola ich upozorňujem (isto sa im to nepáči) ale viem, že proste oni maju také hlasy a aj keď rozprávajú su hluční. Nemôžu za to.

kvadrinkaaa
2. aug 2024

@dennissa16 je to aj o osobnosti, niekto má také vystupovanie a neznamená to, že sú to neslušní ľudia. Dotyčná Zuzanka si len prišla vybiť svoju frustráciu. Nevadí. 🤣

dennissa16
2. aug 2024

@kvadrinkaaa presne tak.
Moja sestra keď kričí, tak piští ako Kate z Titanicu v zamrznutej vode. Proste ju hlas nepustí normálne zakričať.
Tak ale aspon je u ľudí vychovaná ako tak citam 😅