Vraj nikto nemá peniaze

6. máj 2023

Prečo ľudia hovoria že nemajú pomaly ani na chlieb ale nákupné centre, reštaurácie a kaviarne sú plne? Naozaj by má to zaujimalo

simona20201309
6. máj 2023

Asi práve preto nemajú peniaze 🙃

bambieblue
6. máj 2023

A zabudla si povedat ze este chodia n'a dovolenky ... Aj ja si kladiem tu istu otazku🤔🤔🤔

stanulienkat
6. máj 2023

Ľudia sa radi ľutujú a sťažujú. Hlavne na Slovensku. 🙂

lindous
6. máj 2023

Ja nepoznám osobne nikoho kto by to hovoril, iba to často čítam v komentároch alebo diskusiách, ale to neberiem ako štatistickú vzorku - prečo by totižto niekto zakladal diskusiu alebo komukoľvek len tak začal hovoriť o tom, že má dosť peňaží 😅...chudoba určite u mnohých ľudí problém je, nechcem to spochybňovať, ale to nebudú tí istí, ktorí každý deň kávičkujú v nákupnom centre .... stále je tu aj veľa ľudí, ktorí si môžu aj dopriať... a samozrejme, potom je tu to, že ľudia, ktorí sa radi sťažujú si to často prifarbia a zveličia...

leskky
6. máj 2023

Vždy boli ľudia ktorí mali peniaze a tí čo nemali, alebo mali menej. Tiež väčšinou iba tu čítam ze nemajú... Ľudia okolo nás skôr povedia ako všetko zdraželo, koľko teraz dáme za nákup, atď...ale nikto že nemá peniaze

0silvia0
6. máj 2023

Ti co nemaju na chlieb, nie su v nakupnych centrach a v restauraciach, ale varia si doma.
To, ze sa niekto stazuje neznamena, ze sa stazuju vsetci.

leskovael
6. máj 2023

Tak v nákupných centrách a v kaviarňach sedia asi ti, ktorí tie peniaze majú, nie?? Keď niekto žije od výplaty k výplate tak sa nechodí stravovať do reštaurácií a kávu pije doma... A tí čo peniaze majú, nejdu zakladať diskusie ako finančne každý mesiac nevychádzajú

valeria_h
6. máj 2023

Pretože sú tam zrovna tí, ktorí tie peniaze majú. Podľa tohto súdiš, že ľudia peniaze majú ?

20erika07
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erikavesela
6. máj 2023

Lebo je to slovensky folklor

petamich
6. máj 2023

toto su take uzasne vyroky, ked v tom nakupnom centre nebude ani jeden rysavy znamena to, ze rysavi ludia neexistuju?

ti ktori, maju skutocne problem s financiami alebo dokonca existencne problemy sa predsa nepojdu prechadzat do nakupnych centier, vies kolko je na Slovensku rodin? kolko je dospelych ludi, ktori su/nie su ekonomicki aktivni? pripadne seniorov, ktory maju minimalne dochodky? mas pocit, ze si ich vsetkych stretla v tom nakupnom centre? 🙈

olimuc
6. máj 2023

Stazovanie sa je forma psychohygieny a socialneho vyzitia, nie kazdy kto sa stazuje je na tom naozaj tak ze. Okrem to stazovat sa je gratis a narodny sport.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oliva276
6. máj 2023

Zaujímavé, ako často tu niektoré zvyknú generalizovať - 650 tisíc ľudí u nás žije pod hranicou chudoby (tá hranica je u nás absurdne nízka, len na najskromnejšie, častokrát až nedôstojné prežitie), ďalších niekoľko stotisíc ľudí prežíva tesne nad hranicou chudoby, sme na chvoste EÚ, čo sa týka životnej úrovne, a niekto má stále dojem - keď usudzuje podľa vozíkov v hypermarketoch a kávičkárov v OC- , že snáď všetci, či prevažne všetci si žijú kingovsky. Áno, keď sa porovnáme so Somálskom, či praľuďmi z jaskýň.

Tento týždeň boli v hn zverejnené prieskumy bánk o úveroch, nedávno niečo podobné bolo i v trende, sme jedna z najzadlženejších (obyvateľstvo) krajín v Európe, pričom časť klientov má problémy pri splácaní. Najčastejšie dôvody pri úveroch nie sú kúpa tv či dovolenky (ako niektorí zľahčujúco paušalizujú) - ale zatepľovanie, nové kotly, nedoplatky na energiách, fotovoltaika, soláry ap - čiže prevažne snaha ušetriť. - a na to ľudia z vlastných zdrojov nemajú.

milanemila
6. máj 2023

@oliva276 prosim ta, kde si nasla statistiku, naco si ludia najcastejsie beru uvery? Pytam sa naozaj zo zaujimavosti, lebo veci co pises pokryva bezucelovy spotrebny uver, tak ze kto tuto statistiku robil.
Mne sa nezda, ze by ovjemovo presiahli taketo uvery hypoteky.
Co sa tyka zadlzenosti slovakov oproti obyvatelom inych europskych krajin, tak mozno je to aj tym, ze inde bezne ludia cely zivot ziju v podnajmoch a na slovensku je preferovane osobne vlastnictvo.

maryetta
6. máj 2023

A co je na tom ze su v nakupnych centrach?
Ved z casu na cas potrebujes dokoupit. Ci oblecenie. Drogeriu. Zvyknu tam byt aj potraviny….
Ci mas nejako odsledovane ze su to ti isti ludia denno-denne? A kupuju zbytocnosti ci ako?

oliva276
6. máj 2023

pohľadaj si to na webe, ja som to čítala v printe, boli tam štatistiky mbanky, tatrabanky a ešte nejakej ďalšej.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
milanemila
6. máj 2023

@mb2021 dakujem pozriem, musim ale na pocitaci, lebo akosi pozabudli na responzivny design stranky a na mobile je to katastrofa 🤦🏼‍♀️😂

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristinapetronela
6. máj 2023

V tých nákupných centrách sú ľudia ,čo na to majú .ti čo nemajú predsa nejdú na kávu za 3,60 ale urobia si doma .logika

jaroe
6. máj 2023

ved sa spýtaj tých ľudí v reštauráciách a kaviarňach, prečo sa sťažujú, že nemajú peniaze

catherinah
6. máj 2023

Vela ľudí peniaze má a veľa ľudí aj nie. Takze tí, co maju nakupujú, kavickuju, dovolenkuju a tí ostatní bud príležitostne alebo nikdy.
Na SK je aj vela ciernej ekonomiky, na to netreba zabúdať

bloger
6. máj 2023

Tak občas si človek niečo dopraje. Po tom všetkom čo boli zavretý doma. Ale každý podľa možností. Nič to však nemení na fakte, že veľa ľudí spadlo pod hranicu chudoby.

panonia
6. máj 2023

To že niekto sedi na káve, alebo nakupuje sprostosti alebo sa mu nechce variť neznamená ešte ze ma peniaze.

bimbambim
6. máj 2023

Lebo do reštaurácií a kaviarní idú len tí čo tie peniaze majú.Ja peniaze nemám ,ale kebyže ich mám tak ani tak nejdem do reštaurácie ani kaviarne proste to nepotrebujeme nám reštaurácna strava nechuti a za sumu jedných halušiek pre dieťa mám porciu pre všetkých .na kávu raz za čas by som aj šla ale nemám s kým a sama tam sedieť nebudem.A za malý kávu dať 3 eura je dosť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lukas212
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka13
6. máj 2023

Na Skovensku sa všetci sťažujú. A vždy.