Vozia kuréri balíčky aj 24. decembra?

21. dec 2021

Ahojte zaujíma ma či kuriéri vozia balíčky aj na štedrý deň napríklad doobedu alebo tak?? Ďakujem 🙂🙂

malinoismum
21. dec 2021

O tom pochybujem.

lealikk
21. dec 2021

niektore obchody funguju este aj 24, ale tazko povedat, ci aj kurieri si daju takto pol sichty. tiez si myslim ze skor nie.

sulejmanka
21. dec 2021

Áno, kuriéri Slovenskej pošty budú chodiť aj v piatok 24.12 doobeda. Bavila som sa o Tom akurát v piatok s kuriérom, že chudák nemá ani vianočný stromček, lebo nestihla ho spraviť. Len v nedeľu ma volno už niekoľko týždňov.

vikinka292
21. dec 2021

Nám predminulý rok 24teho doobeda prišiel hlavný darček čo sme ani nedúfali, že stihne prísť 😁

wikiwiki
21. dec 2021

Myslím si, že nie, no ak majú toho veľa a majú to nadstavené, tak, že niektoré balíky garantujú do vianoc, môže sa stať aj taká vec, že prídu aj 24

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lula313
21. dec 2021

Áno, raz sa mi stalo, že volal Kurier 24.12. o 14tej. Bol to darcek, s ktorým som sa zmierila, že už nepride. Nebola som už doma, takze som ho žiaľ ani nemohla prevziat.

sasanka605
21. dec 2021

Niektori budu a je mi ich luto takto pred Vianocami. Uz minuly tyzden roznasali aj do osmej vecer.

lucka_ke
21. dec 2021

dúfam, že nie, ľudia to fakt čakáte, že ostatní nebudú mať Vianoce kvôli vašim balíčkom?

lucia147852
21. dec 2021

Pre ich dobro dúfam že nie. Aj oni majú právo prežiť sviatky s rodinou

lula313
21. dec 2021

@lucka_ke a čo takí lekári, pumpari, policajti? Veď je kopec profesii, ktoré normálne pracujú na štedrý vecer. Ja som mala napríklad vzdy na Silvestra uzavierku v praci, vôbec som to tak neprezivala, že som do 20tej v praci a známi už boli v podnikoch🤷🏻‍♀️ Keď si niekto vybera zamestnanie, tak s tým musí ratat.

belllinka
21. dec 2021

@lula313 lekári, pumpári, policajti... to sú predsa oblasti života, ktoré musia fungovať aj cez sviatky. Ale to, že nebudeš mať na vianoce nejaký blbý balík snáď prežiješ!

petamich
21. dec 2021

nie standardne nepracuju v sviatky a vikendy - a 24.12. je akosi sviatok nad vsetky sviatky 🤷‍♀️ teraz niektori po dohode s nadriadenymi pracuju aj v sobotu ale nie je to generalne platne, nas napr. v sobotu nechodi ani teraz a isto nebude ani 24.12.

petamich
21. dec 2021

@lula313 Silvester ale nie je sviatok 🤷‍♀️ je to riadny pracovny den a uplne normalne som pracovala, lebo v robote bol klud a dohnala som aj zameskane a ten kurier SP s tym asi nemohol ratat, ked standardne dorucuju PO-PI a statne sviatky nie, ved aj ta posta je zatvorena

lucka_ke
21. dec 2021

@lula313 lebo bez balíčka 24.12. neprežiješ... to sa predsa nedá porovnávať s kritickou infraštruktúrou, ktorá beží nonstop
a na Silvestra pracujeme všetci, nielen ty

lula313
21. dec 2021

@belllinka len tých balíkov je taký kopec, že niektoré meškajú aj tyzden, preto ich doručujú aj na Vianoce. Začali sa už aj výpredaje, čiže tých balíkov v týchto dňoch majú o to viac. Osobne im dam vzdy nejaké euro na kavu, keď donesú balik, čiže si nemyslím, ze je to pre nich až take zle. Ako píšem, robila som uzavierky, tiež to nie je zivot zachranujuca praca a bola som počas väčšiny sviatkov v praci a niekedy aj dlho do noci, či to bol mnou spomenutý Silvester, traja králi, sviatok prace, vsech svätých atd. Navyse počas sviatkov musel byt niekto fyzicky prítomný v office a padlo to vzdy na mna ako rodenu Bratislavčanku, ktorá sa nemusela presúvať za rodinou a bola som s tým ako bezdetna v pohode. Každý má možnosť slobodnej volby povolania, keď niekomu nevyhovuje praca počas sviatkov a pracovne podmienky, môže si vybrat inu prácu, či aku máš predstavu? Zakázať ludom nakupovat (darčeky, či oblecenie) 2 týždne pred Vianocami, aby nemuseli doručovať na vianoce?

lucka_ke
21. dec 2021

@lula313 bola si dobrovoľne, uzávierky majú svoje termíny a robiť sa musia, tiež pracujem aj víkendy aj nedele, ale nečakám, že kuriér mi prinesie balíček presne na Vianoce... objednávam v októbri-novembri

lula313
21. dec 2021

@lucka_ke ale ja som nerobila v kritickej infraštruktúre, robila som len účtovníčku😀 tým som chcela povedat, že existuje mnoho “neviditeľných” profesii, v ktorych musis fungovat piatok, sviatok a každý z nás má možnosť vyberu profesie.

lucka_ke
21. dec 2021

nechápeš... kuriéri NEMUSIA, to len ľudia sú rozmaznaní

h2
21. dec 2021

@lula313 Presne tak. Môj muž nerobí v kritickej infraštruktúre, robí v divadle. Pred pandémiou bolo bežné, že na druhý sviatok vianočný išiel do práce, aj tohto roku tak mal ísť, dokonca mali byť 2 predstavenia, doobeda aj poobede. Našťastie nehrajú. A na Silvestra býval v práci vždy. A nie cez deň, že večer má voľno, ale práveže večer, ledva stihol prísť pred polnocou domov.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vevesh
21. dec 2021

@lucka_ke neviem aky je zakon na sk, ale v zapadnej europe zacina sviatok az 25. Cize 24. je normalny pracovny den. (A ano, maju stedru veceru 24 a vo vacsine statov okrem anglicka vybaluju aj 24 darceky). Cize ak je sviatok, tak nech nerobia. Ale ak je podla zakona pracovny den, tak kde je problem? A zase, vacsina z nich robia za priplatky a odmeny, ktore su v sviatky 2nasobne.

lula313
21. dec 2021

@lucka_ke to ty nechápeš, že ti, ktorí nepostihali, tak musia, aby sa im to na ďalšie dni nenabalovalo? Chceš mi povedat, že si nič cely december neobjednala a nebudeš ani objednavat nič z novoročných výpredajov, aby sa im kvôli tebe nenakopila robota a nedorucovali cez sviatky?
@beata_k no radšej by som sa trmancovala v zime autom, ako byt 16 hodín za počítačom😀 a keby nás je viac, čo dá po tom 1 eure, tak by Kurier mohol mat 50eur ku dobru každý deň, čo je za mesiac 1000eur, takze si nemyslím, že by sa s tebou stotožnil, že si to euro mám radšej nechat.

lula313
21. dec 2021

@vevesh je sviatok, ale kým mohli byt obchody otvorené počas sviatkov, tak bežne aj tie mimo potravin bývali otvorené doobeda 24.12. a samozrejme za prácu cez sviatok je na SK príplatok, aj keď väčšina kurierov robi na zivnost(čiže robia aj sami na seba) a nemajú príplatky stanovené zákonníkom prace.

lula313
21. dec 2021

@h2 Ano, je veľa profesii, veď aj v hotelierstve(mimo korony) museli byt casnici, či recepcni v praci, letušky, piloti v lietadlách, vodiči autobusov v MHD, lekárničky v lekárňach, atd. Vo veľa profesiách sa cez sviatky pracuje.

vevesh
21. dec 2021

@lula313 tak to je ine- u nas nerobia na zivnost, su normalni zamestnanci s extra priplatkami a odmenami. Tak ale su asi plateny za vykon- tak im nic ine nezbyva ako szco, kedze ti nepoznaju sviatky a volne dni....

lucka_ke
21. dec 2021

@vevesh je to štátny sviatok

lucka_ke
21. dec 2021

@lula313 nečakám, že mi budú kuriéri nosiť balíčky 24.12., porovnávaš neporovnateľné... preto, že niekto chce vec z výpredaja ešte neznamená, že všetci budú skákať na úkor svojich sviatkov a to, že niekto pracovať musí (lekár, policajt, vodič vlaku či autobusu...) s tým vôbec nijako nesúvisí, ja by som 24.12. zavrela aj potraviny, 3 dni snáď ľudia prežijú bez obchodov

simca06022011
21. dec 2021

Zalezi ci stihnu dorucit, mne doniesli zasielky cez vikend, ktore mali prist v pondelok, ani som ihc necakala. Proste ked idu okolo donesu. Z eshopu uz nepreberaju zasielky ani 23.12., ani napr. 31.12., cize podla mna rozvoz robia, lebo dohanaju. Ak stihnu rozviezt, tak maju volno.
Mna skor vytacaju zakaznici co si objednavaju tovar a potom nepreberaju, vedia ze doma nebyvaju a nechaju si to poslat domov cez pracovnu dobu, alebo su chori s kovidom doma v karantene a nevedia si balik prevziat, ale aj tak to nezrusia. Ten kurier ide s balikom zbytocne, naplanovanu cestu ma a napr. ku nam ide z mesta 15min, to je pol hodina tam a spat... ak by som nebola doma a nemam vymysleny sposob ako balik prebrat, ide zbytocne.... proste by ma hanba fackala. Kurieri to maju zaplatene, cez vianoce sa uctuje napr. u SPS extra poplatok za dorucovanie, a aj tak to negarantuje dorucenie vcas.

simca06022011
21. dec 2021

@lucka_ke vydrzali by, ale ludia vacsnou rano este nakupuju pecivo cerstve na tie tri dni... u nas este aj dedinska pekaren ma vianoce na biznis otvorene, chlieb na objednavku len.