Vôňa partnera - ako ste na tom vy?

19. mar 2021

Dobrý deň, ospravedlňujem sa za možno nie príjemnú tému a dúfam, že tu nevzniknú hádky, skôr len tak filozoficky. Kedysi som zaregistrovala (predpokladám, že v Amerike :D) zoznamku na základe pachu noseného trička. A občas sa to niekde rozoberalo, ale nezachytila som, čo je vlastne to "dobré" - keď ti ten druhý vonia? Smrdí? Prírodne vraj je to spravené tak, že niekto mne blízky (napr. rodina), kde máme podobné gény, resp. rovnaký pach, mne smrdia, aby sme logicky k sebe netiahli. Keď sa zamyslím nad bývalými - jeden mi po spotení smrdel, druhého som vôbec necítila (?) a tretí bol mne úplne cudzí pach. Nie som žiadna fetištka, ani nič podobné, ale tak po rokoch sa k takým situáciám človek dostane pri športovaní. Snažím sa vyberať príjemné slová, aby som nepohoršila niekoho. Ako to máte vy? Voňajú vám vaši? Neviete, ako to má byť a ako to funguje?

iffushka
19. mar 2021

U mňa je vina prvé čo riešim, ak nevonia, nič z toho nebude

777januska777
19. mar 2021

Najskôr nevoňal az by som povedala, že smrdel a neskor voňal, takže najlepšie je sa riadiť vlastnosťami človeka a nie vôňou, keby som sa riadila vôňou, tak nemám môjho manžela.

moonlight1210
19. mar 2021

tak ide najskor o feromony, na zaklade ktorych sa da identifikovat plodnost (resp. geneticka vybavenost) daneho jedinca, a tym jeho pritazlivost.
budes mat vacsi zaujem o jedinca s dobrou vybavou, ktora je k tebe kompatibilna, aj ked jeho vyzor nebude presne ten, ktory by si preferovala ocami. no ale tvoje telo vie, ze s tymto budes mat zdrave deti. takze ta to k nemu taha.

ale u nas scivilizovanych ludi je to uz podla mna uz dost potlacene. a zasahuju nam do toho vsetky mozne ine faktory (spolocenske postavenie, vzhlad, peniaze, ...).
vona je dolezita, ale...

pritom priroda to stvorila len na plodenie. lebo dieta v podstate zvladne vychovat aj jeden rodic. spoluzitie je fajn, ale nie je uplne nutne.
a spoluzitie v skupinach postaci rovnako k vychove.
(neriesim teraz moralnu a eticku otazku. tu pri zachovani rodu neriesi ani priroda.)

a zmena pachu moze aj signalizovat choroby, ktore sa este neprejavili inak.

solange7
19. mar 2021

Teraz nechcem zasa na oplatku vyznievat ako fetisistka ja, ale moj muz mi neskutocne voni. Ja jemu tiez. Nase spolocne momenty osamote travime v objati a niekedy sa az smejeme, lebo ja som taky o ňuchávač. 😀 Nikdy som z nikoho necitila taku vonu ako z mojho muza. Zaujimave, ako to priroda zariadila.

nina255
19. mar 2021

Ano je to tak ako vravis, priroda to zariadila tak ze napr pach tvojich rodinnych prislusnikov ti proste smrdi, je to prave kvoli tej genetickej podobnosti 🙂 vraj to tak je uz od nepamati aby sa medzi sebou “nemnozili” ked maju podobny genom ..nam to vraveli tusim aj v skole aj som v nejakej knihe o tom citala ale neviem na to najst vhodne slova ako to tam presne bolo 😄

c_est_la_vie
19. mar 2021

Ja som si niekedy dávala partnerovo pyžamo pod vankúš, tak mi voňal. Už sme manželia a máme syna 😃. Takže niečo na tom môže byť.
Ale pozor na antikoncepciu, tá vraj vie oblbnut čuch 🙂

natyreggae
19. mar 2021

Áno je to tak.. vonia mi priateľov pot proste úplne super to je😀😀👌👌

littlebubble
19. mar 2021

Volá sa to chémia

anukha
20. mar 2021

Ahoj ja som minule bola uplne nestastna, ked sa partner osprchoval s mydlom pocas mojej ovulky. Odchadzal do sprchy a uuuuplne mi vonal a vratil sa a "nic". Tak som mu vysvetlila, ze pocas ovulky ma mydlo zakazane 😂 Inak ja som tiez taky onuchavac, ale to ja cely zivot. Aj hriby hladam podla pachu a az ked ich zacitim, zacnem kukat okolo. 😊

petulda333
20. mar 2021

@solange7 😀😀 aj ja nucham. Milujem vonu mojho muza

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dusankomoj
25. jún 2021

@neanonymna mne takto voňal nebohý muž,viac ako vlastné deti🤔 keď som bola priveľmi blýzko,tak som sa ani nemohla zlostiť a on to zneužíval😉 Aj terajší mi vonia,ale nie až tak veľmi.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
25. jún 2021

Ja som veľmi citlivá na vône, mám velmi dobru pamäť na ne (bohužiaľ len na ne, inde moja pamäť zlyhava) každý môj partner mi vždy voňal, nikdy by som nebola s niekým kto mi nevonia, vlastne ak mi niekto nevonia, tak ma prirodzene nepriťahuje.. samozrejme môj muž mi vonia, len raz mi prestal - keď som bola prvý krát tehotná, jeho vôňa mi nerobila dobre.. ale to sa mi totálne zmenili vône - smrdelo mi takmer všetko..

Ja len k tým rodinným príslušníkom - nikdy by som nepovedala že by mi niekto z nich smrdel, to je podľa mňa prehnane a zvláštne tvrdenie že rodina smrdi..

napríklad mama mi veľmi voňala, tak isto mi veľmi voňajú deti, alebo brat tiež vonia.. ale je to úplne iná vôňa ako od niekoho o koho mám zaujem, je to proste iná vôňa, ťažko to opísať..

dusankomoj
25. jún 2021

@neanonymna mám,jedno s prvým mužom a druhé s druhým. A sú ok🤣 väčšinou! Práveže sú veľmi zriedka choré.Dokonca prvorodená 24r nemala ani len bežné detské choroby(kiahne,osipky...) a druhý má 3,5 a okrem očkovaní ani neviem,či sme aj boli u doktorky(iba také dozvuky soplíkov,lebo moje detiská vždy ochorejú v piatok poobede)

leuchtturm
25. jún 2021

hmm, nedavno sa do nasej bytovky pristahoval jeden parik. Ten chalan neskutocne smrdi, ale nie je to tym, ze by sa neumyval, ale je to asi jeho charakteristicky pach. Citim ho este dlho na schodisku, ked tam bol. Len tak by ma zaujimalo, ci jeho partnerke jeho pach nevadí.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dusankomoj
26. jún 2021

@neanonymna čo je rýchlo? Skôr poviem,bezproblémovo.