Von Willebrandová choroba - krvácavá porucha

hanulka31
10. aug 2017

Ahojte, zistili mi von willebrandovu chorobu, na dalsie testy idem o mesiac, kde mi určia stupeň závažnosti... babatko este nechystáme, no vela som citala o som ze to moze byt velmi nebezpecne. Samozrejme mi zakazali športovať, atd atd.. velmi ma vystrašili. Prosim, je tu niekto, kto sa s tymto stretol ? Dakujem ❤

evitka83
10. aug 2017

@hanulka31 osobnu skusenost nemam, ale mame dedicne v rodine. Mama ma poruchu, len jej chyba iny faktor ako pri willibrantovi. A som tu ja 😉 tehu je rizikovejsie, sleduju ta na hematologii, ale nie je to prekazka na dieta. Otazka je, ci krvacas do klbov, ale aj tak by si mohla zvladnut tehu, ak sama chces, len budes musiet na seba davat pozor. Drzim palec.

jana0810
3. jún 2019

@hanulka31 ahoj, určili ti už stupeň?

jana0810
3. jún 2019

@hanulka31 a rodila si už?, Ja mám 3. Stupeň, a 1x som už rodila, ale chcela by som ešte, len mám obavy, už je to iná zodpovednosť, keď máš jedno dieťa o ktoré sa starám...

hanulka31
autor
19. jún 2019

Ahojte,
@jana0810
@jana0810 , určili mi dcruhý stupeň, a ešte som nerodila. Mám 24 rokov, s bábätkom ešte počkáme dva roky cca. Hoc by sme sa chceli poponáhlať, kvôli rizikám.... Stav sa mi aj celkom zlepšil. Som na hematológii sledovaná viackrát ročne.. Zmenila som stravu, životosprávu, beriem vitamíny, a sama doktorka nemohla uveriť mojim výsledkom.. 🙂 Viem že sa toho asi nezbavím :D Ale aspoň malé zlepšenie potešilo, a už nemám taký strach z otehotnenia.