Otázočka na voličov. Pracujem v zahraničí. Odvolila som svojho kandidáta, ktorý prvé kolo vyhral a vrátila sa späť za hranice. Rada by som sa zúčastnila volieb opäť, no neviem, či musím voliť v mieste bydliska, alebo stačí prvá volebná miestnosť za hranicou. Rada by som odvolila, no do rodného mesta to tentokrát nestihnem.Vďaka.
S voličským preukazom môžeš odvoliť v prvej volebnej miestnosti za hranicami
Ďakujem dámy 🙂
Ale ak ho nemas, uz je neskoro ho vybavit…
@vanilkovazmrzka v mieste bydliska ho vybaví na počkanie
@mikasa_ackerman ano? Cize iba na dialku ked on ziadas, je tam ten termin dokedy to treba? Potom super, nic som nepovedala a dakujem, mozno si ho teda tiez este vybavim ;) dik
O voličský preukaz si mohla požiadať mailom, ale termín už uplynul, osobne si ho vieš ešte vybaviť, v mieste trvalého pobytu.
Treba poziadat o volicsky preukaz a mozes odvolit kdekolvek na Slovensku. Dolezite - predlozit volicsky preukaz + obciansky preukaz. Nie pas, ale obciansky preukaz
Volicsky preukaz moze vybavit aj ina osoba, ktora ma splnomocnenie od teba. Asi aj podpisane notarom. Skus zatelefonovat tam, kde vydavaju potvrdenia o trvalom pobyte
O hlasovacom preukaze
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Splnomocnenie obsahuje meno a priezvisko, rodné číslo, štátnu príslušnosť, adresu trvalého pobytu (obec, ulica, číslo domu) splnomocniteľa, rovnako obsahuje aj meno a priezvisko, číslo občianskeho preukazu a štátnu príslušnosť osoby, ktorá je splnomocnená na prevzatie hlasovacieho preukazu za splnomocniteľa.
@vanilkovazmrzka ano, iba elektronicky keď žiadaš, tak máš nejakú lehotu, osobne si môžeš ešte aj deň pred vybaviť☺️
Ja som voličský preukaz vybavil za 3 min na urade. Stačí aj deň pred voľbami. Oni ta vyskrtnu zo zoznamu volicov v mieste bydliska. Potom s tym preukazom a obcianskym mozes volit kdekolvek na slovensku. Ale uz musis mat ten volicsky preukaz aj keby si volila doma.
Potrebujes volicsky preukaz.