Voľby prezidenta - zahraničie

25. mar 2024

Otázočka na voličov. Pracujem v zahraničí. Odvolila som svojho kandidáta, ktorý prvé kolo vyhral a vrátila sa späť za hranice. Rada by som sa zúčastnila volieb opäť, no neviem, či musím voliť v mieste bydliska, alebo stačí prvá volebná miestnosť za hranicou. Rada by som odvolila, no do rodného mesta to tentokrát nestihnem.Vďaka.

letfenixa
25. mar 2024

Potrebujes volicsky preukaz.

simka1454
25. mar 2024

S voličským preukazom môžeš odvoliť v prvej volebnej miestnosti za hranicami

autor
25. mar 2024

Ďakujem dámy 🙂

vanilkovazmrzka
25. mar 2024

Ale ak ho nemas, uz je neskoro ho vybavit…

mikasa_ackerman
25. mar 2024

@vanilkovazmrzka v mieste bydliska ho vybaví na počkanie

vanilkovazmrzka
25. mar 2024

@mikasa_ackerman ano? Cize iba na dialku ked on ziadas, je tam ten termin dokedy to treba? Potom super, nic som nepovedala a dakujem, mozno si ho teda tiez este vybavim ;) dik

ibrunova
25. mar 2024

O voličský preukaz si mohla požiadať mailom, ale termín už uplynul, osobne si ho vieš ešte vybaviť, v mieste trvalého pobytu.

eva8
25. mar 2024

Treba poziadat o volicsky preukaz a mozes odvolit kdekolvek na Slovensku. Dolezite - predlozit volicsky preukaz + obciansky preukaz. Nie pas, ale obciansky preukaz

eva8
25. mar 2024

Volicsky preukaz moze vybavit aj ina osoba, ktora ma splnomocnenie od teba. Asi aj podpisane notarom. Skus zatelefonovat tam, kde vydavaju potvrdenia o trvalom pobyte

eva8
25. mar 2024

O hlasovacom preukaze
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

Splnomocnenie obsahuje meno a priezvisko, rodné číslo, štátnu príslušnosť, adresu trvalého pobytu (obec, ulica, číslo domu) splnomocniteľa, rovnako obsahuje aj meno a priezvisko, číslo občianskeho preukazu a štátnu príslušnosť osoby, ktorá je splnomocnená na prevzatie hlasovacieho preukazu za splnomocniteľa.

mikasa_ackerman
25. mar 2024

@vanilkovazmrzka ano, iba elektronicky keď žiadaš, tak máš nejakú lehotu, osobne si môžeš ešte aj deň pred vybaviť☺️

frantiseks
26. mar 2024

Ja som voličský preukaz vybavil za 3 min na urade. Stačí aj deň pred voľbami. Oni ta vyskrtnu zo zoznamu volicov v mieste bydliska. Potom s tym preukazom a obcianskym mozes volit kdekolvek na slovensku. Ale uz musis mat ten volicsky preukaz aj keby si volila doma.