Voľby prezidenta

15. mar 2024

Čo je podla vas najmenšie zlo, a naopak najváčšie v týchto volbach? Uprimne stale neviem že koho voliť

pribinak
15. mar 2024

Nevyberám zlo, menšie, väčšie ani stredne ani žiadne
Vyberám podľa názorov, vzdelania, politického svetonázoru, vystupovania, štýlu komunikácie a pod

Zatiaľ naj vychádza korcok 🍀

Určite nie:,Pelle Kotleba harabin Danko matovic a ostatných ani nepoznám

stellarstar
15. mar 2024

To tu furt musíte rozoberať politiku? 🙈

doriiis
15. mar 2024

Asi nepôjdem voliť vôbec.Lebo ani to menšie zlo mi nepríde ako menšie zlo.Skor mi to príde,že z blata do kaluze

cubo2
15. mar 2024

Korčok nie je zlo. Je to výborný kandidát a bol by výborný prezident. Pevne verím, že to Ficova handra nevyhrá.

evivb
15. mar 2024

Ani nerozmyslam nad kym. Jednoznacne vyhrava Korcok. Je vzdelany, inteligentny a mudry clovek. V ziadnom pripade nechcem, aby tato mafianska vlada ziskala este aj post prezidenta. Tym by im presli tie najspinavejsie zakony, ake ani v sne by nas nepadli. To uz nie je sranda, co robi tato vlada. Je to nebezpecne. Skolstvo, zdravotnictvo atd ich vobec nezaujima. Hlas, smer, sns nepodporilo teraz zakon Marcinkovej, aby deticky mali pravo na rodica v nemocnici aspon na stolicke. Chapes? Toto je svinstvo uz. Hlavne, aby ich ludia nesedeli v base a vytvorili tu diktaturu. Penazi niet, ale sebe si zvysili plat o 5000e. Je to strasne. Takze naozaj odporucan Korcoka. Mam znamych, ktori volili Pelleho vo volbach, a citia sa oklamani a hlavne citia hanbu za svoje rozhodnutie. Teraz idu volit Korcoka, aby v ziadnom pripade nezvitazilo zlo so smerom, oretoze Pelle je smeracka podrztaska.
Takze volte s rozumom. Sme na velmi tenkom lade.

A ano, je nutne a dolezite, aby sa ludia podielali na politike, pretoze sa pozri na terajsiu situaciu. Je to katastrofa.

viestta
15. mar 2024

Vyberaj najlesieho kandidata pre teba, bez ohadu na to kto koho bude volit. Z toho zoznamu si vies zostavit vlastny rebricek a vies zhodnotit kto je pre teba najlepsia volba.
Pre mna osobne su mimo vyber Danko a Pellegrini, pretoze to su stranicki kandidati koalicie. Uplne mimo misu je aj Harabin, ten je len chodiaca pohroma a jednu alkoholicku pohromu uz mame na urade vlady, to je na tak maly stat viac ako dost, netreba nam dalsiu.

viestta
15. mar 2024

@stellarstar mas moznost preskakovat politicke temy, ci mas pocit, ze citat ich je povinne?

veklipo
15. mar 2024

Téma politiky sa tu objavuje pravidelne. Predpokladám, ze ju otvára člen niektorej strany, aby sa stále “víril prach”. Lebo pre politikov je najhoršie, keď sa na nich zabudne.
Čo je ale zaujímavé na MK, vždy jasne formuluju a odovodnia svoj názor podporovatelia súčasnej opozície. Voliči/ky SMERU, Hlasu a SNS buď mlčia alebo opakujú to, čo práve odznelo na tlačovke. Nezaujímajú ich témy mimo aktuálnych hitov. Minulý týždeň to boli vojaci na UA, tento týždeň televízia. Ale na to, koľko veci sa deje paralalne, vôbec nereflektujú. A ze je takých ľudí (a žien) vela, je nám jasne.
Nad dôvodmi môžeme len špekulovat, ale vzhľadom na neustále opakujúcu sa otázku “môžem byt tehotná?”, “chlap ma týra, mam ho opustiť”, sa ani súčasnému stavu spoločnosti nečudujem.
Milé voličky akejkoľvek strany, pozrite sa, ako sa ich zástupcovia správajú k ženám. Tak sa správajú k Vám a Vy ich voľbou súhlasíte, ze je to v poriadku. Ked necháte premiéra nadávať žene, na 100% čoskoro niekto vynadá Vám, Vašej mame a žiaľ aj Vašej dcére.
Môžeme mysliet ľavicovo, pravicovo, ale nesmieme nikomu dovolit urážať ženy.
P.S. PP sa nikdy za ženy nepostavil. Keď prezidentke nadavali do amerických k…iev, ticho mlčal. Zbabelstvo najvyššieho stupňa.

eva8
15. mar 2024

V utorok poobede som si spravila maraton rozhovorov s kandidatmi. Ked ich vypocujete, jednoznacne sa vam vyprofiluje ten pravy. Treba sledovat ich vystupovanie, postoj, hlavne prinos.
Urcite treba vypocit a vidiet vsetkych (nie kvoli vyzoru, ale aj mimike, gestikulacii, vystupovaniu) a naozaj (aspon v mojom pripade) to pomohlo mojmu vahaniu. A ja som uz taka, ze kazdemu davam aj "druhu sancu", tak vypocujem aj v inej relacii inej spolocnosti, az kym ma kandidat neutvrdi v tom, ze predcasne vypnem

stellarstar
15. mar 2024

@viestta a ty musíš byť všade 😁

viestta
15. mar 2024

@stellarstar asi si vsade ty, ked ma vsade najdes. Ci?

nini1978
15. mar 2024

@viestta 😂

eva8
15. mar 2024

@stellarstar ano, pretoze nam zalezi na buducnosti nasich deti 🙂 ❤️

martul
15. mar 2024

@viestta máš pocit, že sa musíš vyjadriť v každej téme? !
@stellastar má pravdu, je tu milión existujúcich tém, kde sa môže autorka zapojiť a vyjadriť svoj názor, načo zakladať miliónprvú?

nini1978
15. mar 2024

@martul podľa všetkého je stále sloboda prejavu
(Aspoň zatiaľ teda)
Miliónprva’ téma …a prečo nie? Niekde nieco porušila autorka?
Keď sa pýtajú 20xdenne “prišiel vám už rod príspevok?”-aj tam píšeš úplne zbytočne?

nikpa
15. mar 2024

Potrebujeme tu protiváhu k parlamentu. Nemôžu byť dve rovnako nastavené hlavy štátu, premiér aj prezident. Ved takto to platí pri všetkom, všetkého veľa škodí.
Čize určite nie Pele. Mne to vychádza na Korčoka, volím jeho.

carolynka
15. mar 2024

@martul preco by sa nemohla vyjadrit ku temam, ktore ju zaujimaju alebo k nim ma co povedat?

martul
15. mar 2024

@carolynka napísala som niekde, že nemôže? Čítaj s porozumením na čo som reagovala.

carolynka
15. mar 2024

@martul napisala si, ci Sa musi vyjadrovat Ku kazdej teme. Ja citam s porozumenim

martul
15. mar 2024

@nini1978 sloboda prejavu je, chvalabohu. Vyjadrujem sa aj v iných témach nielen v tejto. Takisto v iných témach baby píšu načo zakladajú ďalšie témy a keď som to napísala ja sem, tak je to problém?? Šak sloboda prejavu, nie?

julia_h
15. mar 2024

@evivb inak deti maju z ustavy pravo na to byt s rodicom v nemocnici uz teraz. Je to docela nepekna medialna hra, ze hovoria rodicom ze nemaju. Deuha vec je v akych podmienkach, ale to je uz otazka stavu nemocnic. Ale pravo byt s dietatom mate urcite, mozete to vymahat aj policiou napr.

simca06022011
15. mar 2024

Treba si pozriet diskusie s kandidatmi, napr aj zaznamy, urcite si clovke hned vyberie koho. Mne to trvalo asi tak pol dna vcera... nebolo o com.

nini1978
15. mar 2024

@martul ta’ otrepaná veta “čítaj s porozumením”🥱
…ved hocikto sa môže vyjadriť kde chce…
Tak prečo sa teda pýtaš,či je niekto v každej téme?
(Jaj aha -sloboda prejavu)
Totalne sterilná “debata” s tebou

evivb
15. mar 2024

@julia_h Je to cierne na bielom, ze to nepodporili a zakon nepresiel. Tu islo o najzranitelnejsich. O detoch. Je to neospravedlnitelne.

diewcatqoo
15. mar 2024

Mne rozum neberie, ako niekto moze volit Harabina. Toto som nepochopila ani v predoslych volbach a nechapem ani teraz.

vanilkovazmrzka
15. mar 2024

Budem volit Korcoka. To je dobro klud rozum a rozvaha.

Vsetko ostatne je zlo, tragedia, populizmus, koniec demokracie, nabeh na totalitu, divoku beztrestnost, glorifikovanie zlocincov. Pochovanie dobra, dobrycch ludi, empatie.

eva8
15. mar 2024

Podla mna, prezident nema byt protivahou k vlade. Ma byt nestranny, ma mat schopnost spajat, ma byt slusny, preukazat uctu, ma zastupovat stat, ludi, nie svoje ego, alebo zaujmy koalice, ci opozicie, ma byt rozvazny, vediet komunikovat na Slovensku, aj v zahranici, nema byt radikalny.

Okruhy kladenych otazok su vacsinou:
1. Co vas viedlo kandidovat
2. Vztah k EU a NATO
3. Vojna na Ukrajine
4. Vymenovanie Gaspara
5. Co by ste spravili ako prve ako prezident (neviem preco sa nekladie permanentne konkretna otazka, co by ste spravili ako prezident pre Slovensko, prinos)
6. Niekedy aj nieco sukromne, ako vzor, zaluby a pod
7. atd...

Ak absolutne nevieme, koho volit, da sa na zaklade niektorych odpovedi vylucit nam nevyhovujucich kandidatov.
Potom treba sledovat skusenosti a "atributy", ktore som spomenula predtym.

julia_h
15. mar 2024

@evivb je to v ustave uz dlho zakonponovane, medialne headliny klamu. Ak si o tom chcete precitat viac, pozrite si napr na instagrame zenske_kruhy . Tam je pekne rozpisane na co mate narok uz teraz a s dietatom urcite v nemocnici byt mozete. Navrh pani Marcinko ho len docela nekvalitne chcel upravit.

eva8
15. mar 2024

@julia_h do kolkych rokov dietata je povolene byt s dietatom v nemocnici? Maju na to nemocnice kapacity?

julia_h
15. mar 2024

@eva8 nie som si istá, ale pravdepodobne do ukončenia povinnej školakej dochádzky. Nemocnice na to kapacity pravdepodobne nemajú, ale to návrh pani Marcinko neupravuje tiež. Momentálne pri dietati byť môžete, ale nemocnica vám nie je povinná dať lôžko.

Viac si môžete prečítať napr tu: https://www.instagram.com/p/C4acw8sqCC8/?igsh=M...

Ale na tomto vidite ake sú média plané, namiesto toho, aby informovali rodičov o ich právach, urobia lacný článok na politickú objednávku. Preto si vždy čítajte návrhy, zákony, agendy pred tým ako si urobíte názor.