Neviem ako je to v iných mestách, ale u nás sa terajší primátor dal vyfotiť na bilbordy s deťmi zo škôlky. Rodičia neboli o tom vôbec upovedomený a predsa je ich dieťa vylepené po celom meste. Moje dieťa je zasa na letáčikoch, ktoré všetci ľudia v meste dostali do schránky. Mňa by zaujímalo, či to poznáte aj vo vašich mestách či obciach. Keďže je všetko už rozdistribované nič s tým už asi neurobím, ale nie je mi to jedno.
@rolandik toto tu je taka bananova krajina co sa tyka prav ... tato tema ma uz davnejsie rozculovala, ked vidim ako statne skolky pustia komercny subjekt do svojich priestorov (napr. vitana mala taku kampan, brumik ...), nechaju detom vymyvat mozgy, nechaju ich nafotit a pouzit do kampane na facebook atd., este sa s tym aj chvalia vo vyrocnej sprave ako s edukacnou aktivitou 😠 To chce uz fakt riadnu davku sprostosti.
Ale predpokladam ze vacsine rodicov je to jedno, este sa aj budu tesit ze ich dieta ma 5 minut slavy a donesie domov nejaky produkt zadarmo. Toto vsetko by malo byt podmienene pisomnym suhlasom s moznostou nezucastnit sa takejto akcie aj inak nez nechanim dietata doma.
Zarazajuce je, ze aj vela sukromnych skolok dava fotky deti na facebook len tak a rodicom to nevadi.
Su aj uvedomelejsie skolky, aj statne ktore maju galerie fotiek zamknute a pristupne iba rodicom na heslo.
Kym sa neuvedomia rodicia a nezacnu pozadovat ochranu sukromia svojich deti, tak sa asi nic nezmeeni, takto ked sa bude par osamelych ludi stazovat, tak akurat na nich budu ostatni pozerat ako na debila ...
Drzim palce, vyuzitie v politickej kampani by som uz vobec nevedela prekusnut ...
Terajsi primator je teda riadny diletant, ze nevie, ze je to vlastne protizakonne. Je to zneuzitie fotiek tvojho dietata. Skus dat do mestskych novin (teda ak ich nema uplne pod palcom ter.primator), alebo niekde verejne vyhlasenie, o tom, co urobil. Co ak ty, ako obcan mesta, chces dat hlas niekomu uplne inemu, a tvoje dieta je na bollboardoch niekoho ineho ?? Forky dietata , ako uz spomenula prasiatko30, nesmu byt nikde pouzite bez tvojho suhlasu. Alebo ho jednoducho zazalujte, spojte sa vsetci rodicia deti na plagatoch a je to...
@rolandik precitaj si toto tu http://www.dataprotection.gov.sk/uoou/sk/conten...
odfot to daj do mailu a posli im to ...a budu mat riadny pruser a pokutu
@maznacik007 byt zakladatelkou temy tak sa priamo obratim na tento kompetentny urad aj s navrhom nazacatie konania
@prasiatko30 no a co som jej napisala do spravy a co je v linku ..... ved presne to jej radim ... staci to poslat aj mailom ... netreba papierovo .. ako dokaz prilozi foto bilbordu a pisomne oznamenie dolozi dodatocne... nechapem tvoj príspevok ...
pripadne sa moze obratit aj na http://www.minv.sk/?oso14-uvk
tiež by som poslala podnet na UOOU, moje dieťa nikomu pandrláka robiť nebude 😕
Uz je to na Topkach, mozno to bde aj v telke http://www.topky.sk/cl/1000811/1435849/Otca-roz...
@rolandik Ahoj, ale ešte pred tým, ako podnikneš nejaké kroky vo veci (podľa rady od maznacik007) si zisti, či si nedala súhlas s uverejňovaním fotiek tvojho dieťaťa "pre potreby MŠ atď. " ...t.j. či si niečo nepodpísala -ty alebo tvoj manžel - a ak áno, čo resp. ako to bolo naformulované ... a potom sa rozhodni ...
PS: aj ja som tu v Bratislave videla podobný bilboard... deti a nejaký kandidát na starostu mestskej časti ... tuším v Ružinove?... ale teraz sa mi zdá, že už je tam nejaký iný ...(neviem, či aj iný kandidát, alebo len vymenili predvolebný plagát toho istého kandidáta 😅 😝...)
Tak na tých topkách, je úžasná diskusia. Všetci si myslia, že otec chce z toho niečo vytĺcť. Čo sme to za ľudia. Moje dieťa je dokonca aj v tom videu. Keby som sa začala sťažovať, verím tomu, že by mi druhé dieťa do zuš ani nezobrali.
@rolandik tak toto je sila..mne vadi aj to, ked na letakoch vidim kandidatov odfotenych aj s vlastnymi detmi (akoze fakt ubohost, nevediet sa prezentovat inak..), ale keby sa toto stalo mojmu dietatu, tak spravim taky front, ze by lietala riaditelka aj primator! jednak by som im to vytmavila osobne, a ak by chybu nenapravili (od riaditelky by som pozadovala ospravedlnenie a prislub, ze sa to nebude opakovat, od primatora verejne ospravedlnenie a priznanie si chyby), tak by som na riaditelku podala staznost a na primatora rovno zalobu.
ja sama fotky svojich deti nepcham nikam, a vyprosim si, aby to robili cudzi ludia! jaj, som sa nas..rdila, toto je uz aka drzost!
Tak pán primátor je už bývalý. Som zvedavá, ako sa to v tomto meste zmení. Asi mu tie videa a bilbordy nakoniec uškodili.
@rolandik kludne mozes podat oznamenie tak na skolku v ktorej urobili fotku a pouzili image tvojho dietata na publicitarne ucely ako firmu ktora pouzila fotky tvojho dietata a ziadat normalne stiahnutie a zaplatenie pokuty - teda tak sa to riesi vo vyspelych krajinach na to aby bol image tvojho dietata pouzity na publicitarne ucely musis dat ty suhlas - u nas dokonca v skole a v akademiach ti davaju podpisovat papier ci suhlasis aby sa mohli zverejnit fotky tvojich deti na www skoly/akademie pokial s tym nesuhlasis tak ich nemozu ani zverejnovat a to nehovorim ze by si skola zobrala na tricko ze pouziju image tvojho dietta na nejake billboardy ale ako som videla na sk maju uplne v prdeli pravo na sukromie deti a fotky deti sa zverejnuju aj v tych najchulostivejsich temach niekedy som len oci otvarala😳😳😳😳