Dobrý deň mám jednu otázku, snáď mi budete vedieť pomôcť. Môj priateľ robí v zahraničí konkrétne v Nemecku. Chodí na turnusy čiže 4 týždne tam, týždeň doma. Má v T-mobile paušál za 40€ neobmedzene sms aj volania. Problém je v tom, že keďže spolu voláme každý deň minimálne hodinu, prišla mu správa od T-mobile že budú hovory spoplatnené pretože prevolal neviem koľko % v zahraničí. Ako by ste to riešili? Ďakujem pekne za odpoveď.
@panda21 volat cez internet... whatsapp ci skype a pod. Alebo kupit nemecku sim.
Nech sa pripojí cez wifi a tak si skypujte. Je logické, že keď sa bude zdržiavať dlhodobo v zahraničí, bude mu účtovaná vyššia tarifa(veď o to aj v EK išlo, aby neboli domaci poskytovatelia znevýhodňovaní celoeuropskymi nízkymi cenami).
Wifi v byte je, samozrejme. Ale na byte sú ďalší traja ľudia. Žiadne súkromie čiže volanie v byte nepripadá do úvahy. Skúšali sme, ale ďalších 6 párov uši keď sa riešia súkromné veci je proste divné.
Ešte som rozmýšľala, že keby si ja priplatim vyšší paušál kde by som mala neobmedzené volania, tak by sa to nedalo obísť?
@panda21 ak nechces volania cez internet, daj si pausal od telekomu alebo ich kartu aj ty, on si priplati sluzbu neobmedzene volania vramci telekom. Sluzba stoji 3 eura k pausalu a bude volat zdarma. A ak vola hlavne s tebou, ten jeho zbytocne velky pausal si moze potom znizit.
Ty mas akeho operatora teraz?
Presne ako píšu vyššie... Volajte si online. Wifi je pomaly všade, prípadne si môže vybaviť nemecký mobil/internet. Neobmedzené volania neplatia pre zahraničie, ale skúste pozrieť operátorov.
@simca06022011 moj muz pracuje tiez v DE, volavam mu len ja denne (mala som zaplatene volne volania vramci telekomu) a neplatim nic navyse, takze to nebude asi tak ako pises...
A nemame ziadne zahranicne pausaly ani karty, ani mobily...
@0silvia0 voláš mu ty do de, a nie on sem. Treba si pozrieť aké majú podmienky, ktorý operátory Ide on to že užívateľ čísla ak má viac hovorov v roamingu ako domácich ( tj je dlhodobo v zahraničí ), tak to riešia...
@simca06022011 takze ak ma autorka telekom, moze si ona priplatit hovory v ramci operatora a moze volat ona jemu?
Toto riesil aj oco len v belgicku. Tmobile mu tam dal take penale za prevolane minuty v zahranici ze zo 40€ faktury bola 85€, potom sa s nimi zacal dotahovat a nakoniec im napisal staznost a odisiel. V o2 za toto vsetko plati 60€ a spokojno.
Túto vec riešili na FB Slováci v Mníchove. Bola tam jedna odpoveď, keď bude manžel/partner doma, nechajte cez noc bežať hovor medzi vašimi telefónmi..
@panda21 ono to bolo spoplatnené aj pred tým...bol to klasický roaming spoplatnené boli všetky sms, hovory a podobne..teraz je to tak že máš to vramci paušálu neobmedzené volania sms/hovory/internet zadarmo ale do určitých % k % čo sa používa v domácej sietí....chodí aj sms keď prides do zahraničia tam to je vysvetlené. Neviem to teraz nájsť
@panda21 no ja teda neviem ako to vlastne funguje, ale môžem povedať len vlastnú skúsenosť: celá rodina máme telekom (my s manželom (on má od nich kartu) a my s deckami máme paušály). Teraz (v októbri) sme prešli na magentu, takže máme medzi sebou neobmedzené hovory aj sms aj mms. Doteraz som ja mala priplatenú k paušálu službu v hodnote 3 eurá: Neobmedzené Telekom volania, čiže v našej rodine ma všetci prezváňali a ja som volala naspäť, nakoľko len ja som mala túto službu predplatenú. Tak isto do DE som mužovi vždy volala ja. Každý deň spolu voláme (chodí na týždňovky), čiže 5x týždenne cca 15-30 minút. Nikdy mi nič neprišlo navyše spoplatnené a nikdy mi nikto nič neoznamoval ohľadom roamingových hovorov, vlastne hovor zo Slovenska do DE je považovaný za roamingový?
Píšem len vlastnú skúsenosť, podmienky operátorov nemám naštudované...
Takže našla.som tu sms: V Ceskej Republike volate a posielate SMS zo svojich domacich volnych minut a SMS. Po ich vycerpani platite ceny ako v SR. Plati zasada korektneho vyuzivania sluzby ( FUP ). SMS Info: text Roam na cislo 234. Nudzove volanie 112. FUP: spotreba / pritomnost v EU pocas poslednych 4 mesiacov musi byt nizsia ako spotreba / pritomnost v dom.sieti. Pri poruseni FUP budu dom.ceny navysene o roam.doplatok v EUR: odch. hov. 0,038/min, prich. hov. 0,013/min, MMS 0,0054, SMS 0,012, data 0,0054/MB.
Ja nechapem ten problem s wifi v byte v ktorom sa zdrzuje - vsak si stoahne nejaku app do telefenu, ktora podporuje aj volania - whatsapp, telegraf, skype a vola aj z vlastnej izby kde je zavrety. A nemusi platit nic na viac
@prasiatko30 problém je v tom že je tam jedna izba a kuchyna.. V izbe sú traja, v kuchyni jeden. Čiže súkromie nula bodov. Jeden na ntb rieši faktúry a spisuje čo v robote robili, druhý volá zo ženou a ďalší varí. Preto je problém volať v byte
Ja vôbec nemám problém prejsť do telekomu v o2 ma nič nedrží. Ak to funguje ako píšu hore, ja budem volať jemu a nič sa nebude strhávať tak bez problémov prejdem. Ja mám zatiaľ 100 voľných minút v o2 takže musí volavat on mne.
@panda21 tak ak nemáš neobmedzené volania, tak prejdi do telekomu. Stačí ti najnižší paušál, ten je tuším áno S (10 euro), tam máš tiež 100 voľných minút, plus k tomu si priplatíš 3 eurá "Neobmedzené Telekom volania". 3 eurá táto služba stojí s viazanosťou, 5 euro bez viazanosti.
Ak chceš paušál len na telefonovanie, tak stačí tento áno s, ak využívaš dosť dáta, tak sa oplatí áno M data za cenu 20 euro.
@panda21 Riesila by som to tak, ze by som si pozrela presne podmienky pausalu, ktory mam. V nich je presne specifikovane kedy sa uctuje aka cena, za akych podmienok atd.
Ak mu to nevyhovuje, nech si zmeni pausal na iny, kde mu podmienky vyhovovat budu.