Volalo mi neznáme číslo

16. dec 2024

Ahojte, volala mi jedna žena z neznámeho čísla a predstavila sa mi ako žena nášho majiteľa bytu v ktorom sme spolu s priateľom v podnájme…v telefone mi povedala že je to jej muž a je v zlom stave že mal vážnu nehodu.. a že musíme zaplatiť nájom skôr kvôli tomu že je v zlom vstáve a peniaze potrebuje ihneď, veľmi som sa zľakla opýtala som sa že čo sa mu stalo a ze ci je vôbec v poriadku a že či mu môžem zavolať, v tom hneď zložila a ja som teda zavolala nášmu majiteľovi lebo mi to bolo celé cudne a chcela som si to overit či nejde o nejaký problém. Majiteľ mi dvihol a v strese som sa ho opyzala že či je v poriadku a že čo sa mu stalo on sa má opýtal že prečo sa pýtam takéto veci že on o ničom nevie a že je úplne v poriadku a nemal žiadnu nehodu a žiadne peniaze za nájom skôr nepotrebuje… no proste hrozné aj on bol velmi vystresovaný že čo sa robí a keď som mu to všetko po telefone rozprávala tak bol veľmi šokovaný že prečo práve niekto by si niečo vymýšľal na nho…nič z toho pravda nebola je úplne zdravý a žiadnu nehodu chvalabohu nemal… myslite si že ide o nejaký podvod alebo falošné hovory? Stalo sa vam to niekedy uz?

enmery
16. dec 2024

🤦‍♀️

patka24
16. dec 2024

Toto je vlastne otazka, ci co? Vidite, ze to je nejaky pokus o podvod, bud chcete dat podnet na policiiu alebo nie

autor
17. dec 2024

@patka24 mna len zaujimalo že či niekomu sa to tiež stalo niečo podobne

enmery
17. dec 2024

Hej, myslím si, že išlo o podvod. Skúšajú to všade a úplné desivé je, že sa nad tým vôbec zamýšľaš. Ešte aj prenajímateľ ti povedal a ty, že či to je podvod.🤦‍♀️

vanilkovazmrzka
17. dec 2024

Dobre

mandarinka555
17. dec 2024

Veľa ľuďom sa to stalo, ale rozumný človek chápe, o čo ide...že?

really8
17. dec 2024

Ty nebudes najostrejsia ceruzka. Ved je normalne ze clovek nevie ze mal vaznu nehodu a treba peniaze na jeho liecbu. Btw kde na sr sa plati za liecbu v nemocnici vopred?
A inak dobra otazka:
Z:dobry den manzel mal tazku nehodu je vo vaznom stave
T: jeeej co sa stalo mozem mu zavolat?

zirafienka
17. dec 2024

Ty naozaj nie si kompletná. Vieš že ide o podvod, sám prenajímateľ ti to povedal a ty tu zakladáš takúto priblblú tému. To len preto, aby si bola zaujímava? Ak sa to vôbec celé zakladá na pravde.

januska12323
17. dec 2024

Doteraz som myslela, že vedia oblbnúť len starších ľudí. Ešte ti párkrát zavolajú neopováž sa všetkému od cudzích ľudí veriť.

liz_lemon
17. dec 2024

ide o podvod, ktory sa teraz bezne vyskytuje, zareagovala si pohotovo, a ochranila si si peniaze

janai1
17. dec 2024

😀 Vieš čo? Zober peniaze a polož ich pod strom ako nedávno jedna pani. Alebo vyhoď z okna.
Ja normálne neverím čo sú niektorí ľudia schopní urobiť

mogaa
17. dec 2024

samozrejme že podvod....tak ako skúšajú volať starším ľuďom že ich vnuk/vnučka/sy/dcéra mali nehodu a potrebujú zaplatiť škodu alebo lekára ale sú v nemocnici, tak to skúšali na teba ....niekto vedel že si v nájme a nečakal e si to preveríš u majiteľa.....nabudúce bude ok ak sa s takým človekom dohodneš a zavoláš predtým políciu.....chceli od teba vylákať prachy toť vsio

terezkaarthuramax
17. dec 2024

Ja nezname cisla ani vobec nezdviham.

mell27
17. dec 2024

Toto podvod určite nebude, mala by si zaplatiť tie peniaze. Najlepšie bez dokladu hodiť z okna tašku s peniazmi priamo z bytu. 😃😃🤦

ibrunova
17. dec 2024

To snáď vieme všetci, že je to podvod. Mňa skôr zaujíma, ako je možné, že sa podvodník trafil, že práve vy bývate v prenájme, byt Vám prenajíma muž a má ženu? Skôr si myslím, že ďalšia vymyslená diskusia.

dskjhfdlkdjhl
17. dec 2024

A peniaze si mala akoze poslat na nejaky iny (novy) ucet ako zvycajne? Lebo toto cele vobec nedava zmysel.

karolinakr
17. dec 2024

mojej mame volali, že som mala nehodu, vystrašili ju na smrť, našťastie nema ani korunu, tak nič nedávala pod strom ...

jana_eyre_2
17. dec 2024

No, spravila si dobre že si volala majiteľovi a overila si si to.. keďze majiteľ zdvihol a nevedel o žiadnej nehode, tak samozrejme že ide o podvod, to snáď nemusíme ani hádať.. mali by ste kontaktovať políciu, ktorá vám poradí čo sa dá robiť a minimálne bude vedieť o ďalšom nápade čo podvodníkov napadol.. v kazdom prípade mali by ste s majiteľom popremýšľať kde mohli nájsť tvoje telefonne číslo ktoré si spojili s tým že žiješ v podnájme.. aj keď to mohlo byt čisto o náhode, že skúšajú na každého iný príbeh podľa toho či sa človek chytí.. treba v telefóne reagovať obozretne a aj rátať s možnosťou, že niekto klame..

janulik2008
17. dec 2024

@terezkaarthuramax vies co ze ani ja ale stvrtok mi volalo cislo nejake. Som dala do google nenaslo mi nic tak som volala naspat a ked dvihol dotycny tak otravene hovorim no prosim 😒 a na druhej strane obvodny dr. Nemala som jeho cislo kedze som ho menila nedavno 😀😀😀

cacianka
17. dec 2024

Baby, veď jej toľko nenakladajte, neverila, peniaze neposlala, overila si priamo majiteľa.
Len tu chcela spomenúť aj takýto druh pokusu o podvod, nielen seniori ale aj podnájomníci

terezkaarthuramax
17. dec 2024

@janulik2008 no je tazke odhadnut.. je to dost risk. Ja som niekde na internete nasla ze pan predsva rakytnik a ze vtedy a vtedy tam bude. No napokon tam nic nebolo a o par dni mi volal a kričal po mne ze preco po nom.idem a pre koho pracujem...okamžite som.cislo zabkokovala a ak si potrebujem.nieco niekde v inom meste vyzdvihnut, idem s mamou. No nic mi neukradol len ma takto podozrieval.

terezkaarthuramax
17. dec 2024

Inak odkial maju tito podvodnici tie cisla? Odkial vedia ze ta a ta osoba ma deti? Odkial vedeli autorka v akej si situacii ze to tak presne trafili?

janulik2008
17. dec 2024

@terezkaarthuramax mne raz volala starsia pani ze kedy jej pridu bambusove ponozky 🫣🫣🫣

lienka9
17. dec 2024

@janulik2008 podla mna nezdvihat cudzie cisla je zvlastne.ved vzdy vies zlozit.mne sa stalo uz viackrat,ze dedko odpadol a zavolal nam pan co ho nasiel.ja som si zabudla telefon a mala som nehodu a volala som z pozicaneho telefonu,pripadne mi volala ucitelka ze dieta malo uraz a jej cislo som nemala..takze zdviham vzdy,lebo nikdy nevies co sa deje a max hned zlozim.

janulik2008
17. dec 2024

@lienka9 ved jasne ze hej ale ja pozeram aj na predvolbu ked je slovenska tak skor dvihnem ako tie zahranicne ... aj ked v dnesnej dobe clovek nikdy nevie. Napr cisla z ktorych vola SLSP viem skoro naspamat 🤣 ti otravuju skoro stale 🫣🫣🫣

lienka9
17. dec 2024

@janulik2008 to suhlasim,zahranicne cisla je pravda nezdiham,max nemecko a cesko s kym spolupracujeme..ale ked vola nieco ine to nezdviham,odtial naozaj nemaju preco volat :D

lenkakravcova
17. dec 2024

Choď to nahlásiť na políciu. Ak je to slovenské číslo, musí byť na niekoho registrované. Nech to preveria. Možno už okradol viacerých.

terezkaarthuramax
17. dec 2024

@lienka9 tak to ma teda nenapadlo.taketo situacie.

autor
17. dec 2024

@dskjhfdlkdjhl áno mala, ta pani povedala že mi pošle do správy nové číslo uctu

autor
17. dec 2024

@lenkakravcova mne sa číslo nezobrazovalo, iba nezname mi písalo