Vodný kameň na batérii - ako ho odstránim?

mimanr
24. feb 2020

Žienky, prosím, poraďte. V kúpeľni na batérii, odkiaľ vyteká voda, sa mi tvorí nepekný vodný kmeň a už chytá aj taký zelenkavý nádych. S Cilitom ci Cifom všetok vodný kameň v kúpeľni, aj okolo batérie a pod. vyčistím, ale na toto to vôbec nepôsobí. Čo s tým ešte? Ďakujem.

lenuliatko84
24. feb 2020

@mimanr skus frosh essigreiniger. Maju v dm av tescu tiez.je to vyborne na vsetko

supucka
24. feb 2020

@mimanr ja žijem v Rakúsku.. Neviem ci to dostať aj v dm na sk... Skús pozrieť... Ja upratujem domy a na tieto 2 prípravky nedám dopustiť a ten za 95centov je top

rachel36a
24. feb 2020

Pulirapid....zarucene rozpusti kazdy vodny kamen

heidi4
24. feb 2020

@supucka ano, ten druhy je perfektny, tiez odporucam! 🙂 (S prvym nemam este skusenost.) Lenze neviem, ci ho maju aj na SK, ja som ho pouzivala v Holandsku a mala som ho za naj kamosa! :D kupelna sa leskla cistotou..teraz som doma na SK a dopouzivavam si este svoju Fixinelu, ta je tiez ok, po prichode domov po x mesiacoch vyzerala vana hrozne a Fixi to zvladla. 🙂 ked sa mi minie, potom pojdem na zatah do dm a zistim, ci tie zahranicne zazraky maju aj u nas. 🙂

datanka
24. feb 2020

Pulirapid si kup v DM.zarucene pusti☺

dominushka23
24. feb 2020

tekuta fixinela za mna top

joannita
24. feb 2020

Obycajny, lacny OCOT. Nanes ocot na beteriu. A okolie hubkou alebo to tam nalej, nechaj posobit dlhsiu dobu a potom zotri. Hotovo.

dominushka23
24. feb 2020

@supucka prosim vas ked upratujete domy..co pouzivate na podlahy? dlazbu? aby neostavali smuhy?... ja upratujem spolocne priestory v nasej malej bytovke a ked niekto prejde tak ostavaju take smuhy na dlazke ☹ uz som vymenila 3pripravky a kazdy to robi ☹ je sice pravda ze vnutri v domoch ludia nemavaju taku dlazku,ale poradit mozno budete vediet..dakujem pekne

joannita
24. feb 2020

@dominushka23 ja davam doma do vedra s vodou avivaz, lebo na tmavej podlahe som mala smuhy. Pomaha to.

jankapepe
24. feb 2020

@mimanr topka na vodný kameň je obyčajný ocot.

heidi4
24. feb 2020

@jankapepe presne! Ten som uplne zabudla spomenut, pritom i na kanvicu ho pouzivam... 🙂

dominushka23
24. feb 2020

@joannita to pouzivam aj ja...a aj alkohol ...no i tak sa to tam objavi ☹

leuchtturm
24. feb 2020

ocot smrdi, lepsia je kyselina citronova, treba to nechat dlhsie posobit podla hrubky vodneho kamena. Zelenkava farba je z korozie baterie. Treba kupit novu, kvalitnu. Na lacnych bateriach vyrobcovia s pochromovanim setria.

joannita
24. feb 2020

@heidi4
@jankapepe
Ja ocot pouzivam aj na cistenie pracky, umyvacky riadu (nalejem veela octu a zapnem na 90° pracku a aj do umyvavky nalejem do poharov a zapnem na vysoku teplutu) ocot pouzivam aj ako lestidlo do umyvacky riadu (nie riad nesmrdi po octe) , vysledok rovnaky ako s lestidlom. Na kanvicu, kavovar..... Na vsekto 😂

lentilkaxxx
24. feb 2020

Za mňa FINK SANI 62. Je to chémia pre potravinárstvo. Vodný kameň na bordovom umývadle zo skla zliezol krásne. Po bežných prípravkoch ostávalo flakaté a o 2 dni vyzeralo rovnako katastrofálne ako pred čistením

supucka
24. feb 2020

@dominushka23 používam ajax ružový.... Mne vonia najkrajšie a nezanecháva smuhy

dominushka23
24. feb 2020

@supucka ten mam momentalne a nie som spokojna ☹ ohh asi neviem umývať ☹ dakujeem

supucka
24. feb 2020

@dominushka23 netreba dávať veľa... A skúste vyskúšať len čistú vodu s pár kvapkami octu aj keď smrdí

elaela23
25. feb 2020

@supucka
@rachel36a presne ako pisu baby,len mam dojem,ze ten pulirapid mi rozpusta aj silikon okolo sprchacu.

lucyluv
25. feb 2020

Mne zabera skvelo na vodny kamen ocot

1aduliatko1
25. feb 2020

používam čistiace prostriedky od Eurony...účinné, ekologické. je tam prostriedok aj na vodný kameň. batérie sa mi pekne lesknú 🙂

dominushka23
25. feb 2020

@supucka vyskusam aj to dakujem...nedavam vela... ono mi to zacalo robit ked som si kupila novy mop,lebo stary sa mi zlomil no kupila som si rovnaky len inu znacku ☹ nechapem naozaj a som z toho na nervy 😀

gabrielachochulka
25. feb 2020

@lentilkaxxx prosim ta a kdesi kupila? nasla som na nete len kanister a ten nevyuzijem

supucka
25. feb 2020

@dominushka23 nie je začo... Tak skús zohnať rovnaký mop možno to pomôže 😊🤗😉

lentilkaxxx
25. feb 2020

@gabrielachochulka
Taticek to predáva potravinárom a družstevníkom. Ak máš v okolí nejakú takú prevádzku (najlepšie mäsovýroba), skus sa ich opytat, či Ti nepredajú napr. liter. To Ti vydrží aj ja rok. Úspešne to zožerie všetok vodný kameň. Nemusí byť len táto značka. Myslím, že rovnaký účinok bude mať akákoľvek potravinárska chémia. Odkiaľ si?

ivana11155
25. feb 2020

@mimanr pulirapid na vodný kameň

mimanr
autor
25. feb 2020

@leuchtturm bateria je hansgrohe, preto sa cudujem a cistim pravidelne

mimanr
autor
25. feb 2020

dakujem vam vsetkym...zacnem octom a ked nezaberie, pojdem postupne 🙂

danieli