Baby, mám vodičák, urobila som si ho teraz v 40tke. No išlo mi to ako tak, ale hotový šofér ešte nie som. Neviem sa rozhodovať rýchlo na miestach kde to nepoznám. Keď idem do križovatky kde to nepoznám, častokrát neviem kam ísť a kto ide kedy. Jazdiť potrebujem v Ba. Parkovať neviem, učili sme sa len cvičisko, auto malo kameru, ale ja také auto zatiaľ k dispozii nemám. Iba bez kamery. Mám priateľa, ktorý je ochotný sa so mnou učiť. Tak zatiaľ by som sa išla učiť to parkovanie, ale čo som už skúšala jeho auto, tak horšie sa mi ovláda ako to v autoškole. Bojím sa, či sa budem vedieť na ceste rýchlo rozhodovať, zareagovať. Predstava parkovania v nákupnom centre je pre mňa úplná fatamogana. 😀 Rozmýšľam, že či v 40tke už môžem mať aj spomalenejsie reflexy. Keď som šla s inštruktorom, nebála som sa, čo vravel že je výhoda, lebo veľa študentov sa boji. No tam som vedela, že sa nemám čoho báť, lebo on mal pedále, keď som situáciu nevedela, tak to spravil on, ale čo v realite? 😱 Bolo len malo situácií kde som potrebovala pomôcť, ale na každej jazde taká bola. Najskôr by som asi jazdila len 5-10 minútové jazdy, len čo poznám, presuny jazdy čo potrebujem chodiť stále, do práce a tak. Mali ste aj vy také pocity na začiatku? Keď sa nebudem vedieť pohnúť, zostanem stat, alebo sa budem chcieť s frajerom na ceste vymeniť, keď situáciu nebudem vedieť 😀😀😀 tak prežijú to tie auta okolo mňa? 😀😀😀
Ja som robila v 33, az v 35 som sa odhodlala jazdit sama. Na rozhodovanie mne pomaha aplikacia Waze, ta ti povie presne do ktoreho pruhu mas ist a podobne, akorat hlavnu a vedlajsiu si musis strazit. Parkovanie, nakupne centra a podobne len natrenovat, ja som zacala vo vikendove rana ked su prazdnejsie cesty aj parkoviska a mas na to dost casu, mozes sa tam tocit aj 10 minut a nikomu to nevadi. Po par jazdach naberies skusenosti a zautomatizuju sa ti ukony, viac sa vies sustredit na situaciu na ceste, vsetko bude lahsie
Len prax, ako píšu baby slus v nedeľu doobeda dlhšiu okružnu jazdu. Len nestresuj, všetko v kľude a dostaneš to do nôh. Držím palce
Áno baby presne to plánujem skoro ráno, neskoro v noci a vikend, ideálne keď budem na ceste len ja 🤣
Poriadne si natrenuj tie trasy, ktore budes najviac chodit, ziskas istotu a pojdes v pohode aj ja jezname trasy. Nadych, vydych, ak by ta niekto vytrubil. Ostatni soferi to preziju, aj ked sa rozculia.
Nema zmysel sa dopredu bat. Kazdemu musi vojst technika ovladania auta "do krvi" (stat sa automatickou, podvedomou) a az potom "ma dost casu" na vyhodnocovanie ostatneho. Jazdi s priatelom (ak je na teba dobry, nie je nervozny) a len vikendy. Nemusis hned BA vnutorne mesto. Najprv okrajove casti, do nejakych dediniek, na volnych plochach potrenujte cuvanie, parkovanie (najlepsie vzdy zacuvanim, pri vyjazde potom nemas problemy), neskor rozbehy v kopci atd. Na "dobre auto" (ci na auro s kamerou) sa neupinaj. Auta clovek musi vediet striedat. Ked nadobudnes prax, rozdiely sice budes vnimat, ale budu ti fuk. 👍🍀
Já mám sice vodičak dlho, ale do augusta som dala asi 10km. Od tej doby 10000km. Časť a čím dalej tým viac po Brne. Vek 43. Ak potrebujes po meste, doporučujem jazdit si len tak mimo špičku, napr. teraz ráno. S niekym. Aj si zajdite mimo BA. Len tak sa vozit. A po meste rozhodne vždy s navigaciou. Ta ti ukazuje pruhy, kam sa zaradit. A idealne v aute, ktoré budeš používat. Držím palce, soferovanie je super!