Ahojte máte niekto skúsenosť s vodičským oprávnením v zahraničí? Také Švédsko, Švajčiarsko alebo Spojené kráľovstvo ktoré už nieje súčasťou EU?
Používam slovenský vodičák už 2 roky vo Švédsku, pár krát ročne na Tenerife. Posledné roky som ho viac krát použila na pracovnej ceste v Emirátoch a Saudskej Arábii.
A čo potrebuješ vedieť konkrétne.
@wade Wau vážne ? Ako keby som to nevedel. Asi to bolo myslené že slovenský vodičsky preukaz
@sense či si netreba k tomu nieco ešte vybavovať v iných krajinách. Keby ťa náhodou chytili policajti poprípade budeš musieť niečo riešiť...
@filipjohns čo si chceš vybavovať? V krajinách, ktoré uznávajú náš vodičský, nepotrebuješ nič. V krajinách, ktoré neuznávajú, ak si chceš požičať auto, potrebuješ medzinárodný vodičák, ak budeš šoférovať auto nie z požičovne, tak v mnohých ti bude stačiť aj slovenský. A policajti ťa chytia prečo? Chytajú iba za prečin voči pravidlám/zákonom, tam postupy sú viac menej rovnaké ako u nás. Pri bežnej kontrole detto ako u nás.
@filipjohns vo Švajčiarsku nie, ak tam budeš pracovať máš rok na vymenu
@filipjohns je zopar krajin, kde.od teba mozu/nemusia vyzadovat medzinarodny vodicsky preukaz, ktory si vies u nas vybavit na policii ..su dva typy viedensky a zenevsky dohovor ...zoznam.krajin pre jednotlive dohovory najdes na stranke ministerstva vnutra - https://www.minv.sk/?medzinarodny-vodicsky-preukaz
@filipjohns Ahoj, môj muž si na dovolenku mimo EÚ vybavil medzinárodný vodičský preukaz. Stálo to tuším do 20 eur a bol hotový na počkanie. Je to len taká papierová knižka s fotkou, ktorú si ty prinesies. 🙂
Ďakujem za rozumné odpovede od niektorých a nie štýlom "čo si chceš vybavovať". Sa naučte správať
A co s nim? Vodicak je medzinarodne uznavany, aj v Europe, USA aj Juznej amerike. Nikde s tym nebol problem.