Ahojte, baby čo jazdíte na motorke, mala by som pár otázok. Dlho uvažujem, že si spravím vodičák na motorku. Tento rok už to síce nestihnem, ale na jar sa chcem do toho pustiť. Je to veľmi náročné naučiť sa to? Možno blbá otázka, ale ...Je podľa vás ťažšie naučiť sa jazdiť v aute alebo na motorke? (pre osobu, ktorá na motorke nikdy nesedela)...Som nízke útle žieňa, akú motorku by ste mi do budúcna (na začiatok) odporučili kúpiť?
Vodičák auto motorka je to isté ,jazdenie na motorke je len o naučení sa čím brzdis ,čím stlacas spojku a radiš rýchlosť, všetko je zvyk.Motorku si kúp podľa toho aká sa ti páči,akú silnú chceš, načo ju chceš používať a uvedom si ak si útla tak ta motorka niečo váži a má len dve kolesá.Ak chceš len do mesta kúp si skúter
K tej sile doplním, že vodičák ak si ideš robiť vodičák A, tak budeš robiť na 500-ke alebo 600-ke. Budeš vidieť, či ti to postačuje, alebo budeš typ ísť rovno do nejakých 1000-ky či silnejšej. My chodievame občas s takou partiou, kde môj muž má cestovnú, ja cruiser, jedny známy majú obaja cestovné a druhý superšporty. Čiže aj v moto partii má bežne každý svoj typ a napriek tomu chodia na spoločné cesty.
Nie je … aspon davno to boli tie iste testy ako na auto a jazda sa robila tak, ze policajt sa viezol v aute za motorkou. V realnej premavke je pravdepodobne, ze ho na prvej stopke stratis. Z 8 ludi 4 policajta stratili a vodicak sme urobili vsetci. K motorke … musis vediet aky tip a kubatura. Na dlhe cesty kvoli vlastnemu pohodliu BMW. Ale som starsi rocnik a leniva F650 je napr nizka a lahka
@olimuc myslela som to skor tak, ze co je narocnejsie naucit sa ovladat motorku ci auto
Muz mal zrovna minuly tyzden skusky. V lete zacinal, instruktor vravel, ze on so zenami vycvik nerobi... muz mal problem na zaciatku dvihnut a ovladat motorku (je taky utlejsi - vreckove vydanie chlapa🤭). Inak, testy su celkom masaker a obaja sme aktivni vodici, ale na zaciatku sme nevedeli spravit testy (ja len tak cvicne).
Takze co sa tyka motorky, obvolaj si autoskoly a popytaj sa...
Absolutne ti to neodporucam. Uz som bola na tolkych pohreboch aj skusenych, dlhorocnych jazdcov...
Mam vodicak na velku ale nejazdim. Je to prilis velke riziko, mas len dve kolesa a co sa deje na cestach je des aj vo velkom aute...
Niekedy nemusis urobit dopravnu chybu, ale staci silny vietor v zakrute a uz letis.
ano na ceste je masaker jazdit na moto,ale ten pocit slobody😉
odporucam na zaciatok Suzuki RV 125,ked ta to chyti poriadne,potom mozes vyberat😀
Ahoj, nie som síce baba ale vášnivý motorkár a rád poradím. Jazda na motorke je ako na bicykli, raz sa to naučíš a nezabudneš. A je to ľahké, všetko je o udržovaní rovnováhy a rozume. Ostatné všetko ako na aute. V autoškole ti všetko vysvetlia, naozaj to nie je nič komplikované. Bolo by super vedieť tvoj budget. Na začiatok by som ti odporúčil Kawasaki Vulcan, pokiaľ ale niečo lacnejšie CfMoto NK300 alebo ak ťa láka športový dizajn tak Cfmoto 300 SR. Keby dačo napíš
Ahoj, nuz ja mam vodicak na moto dva roky a teda ako instruktor povedal na ludich to vidno hned ci to pojde alebo nie... Mal jednu babu a to od prvej jazdy vedel ze to nepojde a veru sama uznala ze neslo. Ja mam kawasaki ninju300 ale tebe staci 250ka.ja mam 170cm a trosku vacsia silnejsia by sa zisla... Zalezi aky typ motorky ta laka.... Ale veru je to obrovsky respekt. Toto leto som padla a teda nepotesi oprava 🙈🤣 ale kedze zijem tak ideme dalej ale s vacsim respektom
Vie mi niegdo poradit chcem si kupit motorku zo u.s.a a mam obavi abi ma neoklamali o peniaze vie mi niegdo poradit ako to spravit dakujem
@klikac1985 najdi si importera v europe a budes to mat jednoduchsie.
Vôbec nebolo ťažké urobiť vodičák A a naučiť sa jazdiť na motorke. Čo sa týka motorky, ťažko radiť. Akú motorku si predstavuješ? Supersport, cestnú, cestovnú, cruiser? Každá je iný typ, na každej sa inak sedí a teda aj jazdí. Niekto na supešport nesadne, niekto zase nemá rád cruisre. Cestovné sú najvyššie, ale na každej ak si kupuješ novú, si vieš kúpiť nižšie sedlo, urobí to pár cm. Ak máš 145 cm, tak potom to bude náročnejšie, ale tak počítam, že nižšia si nemyslela až takúto nízku výšku.