Vodičský preukaz - kurz

2. mar 2023

Viete niekto, keď neurobím skúšku v autoškole, do akého časového limitu je možné skúšku zopakovať? Ak som bola na kurze pred rokom, a viac sa tam neukázala, myslíte, že môžem ešte kurz dokončiť? Neurobila som jazdu. A mala by som záujem o ďalšie kondičné jazdy pred skúškou.

patka06
2. mar 2023

https://autoskola.sk/zaverecne-skusky/

Ak je žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia hodnotený z niektorej skúšky z odbornej spôsobilosti klasifikačným stupňom neprospel, môže skúšku z odbornej spôsobilosti opakovať, pričom každá opakovaná skúška sa môže vykonať najskôr po piatich pracovných dňoch odo dňa vykonania neúspešnej skúšky. Opakovaná skúška sa vykonáva len z tej časti skúšky, z ktorej žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia neprospel. Žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia môže vykonať najviac dve opakované skúšky z odbornej spôsobilosti.

Ak vykonané skúšky sú neúspešné do šiestich mesiacov odo dňa termínu prvej skúšky z odbornej spôsobilosti alebo v určenom termíne skúšku z odbornej spôsobilosti vôbec nevykoná, žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia môže byť na skúšku z odbornej spôsobilosti opätovne prihlásený len po absolvovaní prípravy na vedenie motorového vozidla v autoškole v plnom rozsahu. Opakovanú skúšku z odbornej spôsobilosti možno vykonať len v mieste, kde žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia vykonal prvú neúspešnú skúšku z odbornej spôsobilosti.

Ak žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia preukáže, že sa nemohol na skúške z odbornej spôsobilosti zúčastniť do šiestich mesiacov odo dňa termínu prvej skúšky z odbornej spôsobilosti alebo v určenom termíne skúšku z odbornej spôsobilosti zo závažných dôvodov, možno túto lehotu predĺžiť o ďalšie tri mesiace.

Predĺžená lehota začína plynúť dňom uplynutia šiestich mesiacov od dňa prvej skúšky z odbornej spôsobilosti alebo v určenom termíne skúšku z odbornej spôsobilosti.

autor
2. mar 2023

@patka06 ...po absolvovaní prípravy na vedenie motorového vozidla v autoškole v plnom rozsahu..., To znamená opäť celý kurz znovu? Nerozumiem tomu 🤔

autor
2. mar 2023

@patka06 ja by som chcela kondičné jazdy a dorobiť jazdu na skúške.

adka176
2. mar 2023

Opäť celý kurz....kde si bola doteraz? Nemala si sa na to vykašľať bolo treba to skúsiť čím skôr ...

luliu
2. mar 2023

Si na bode nula, musíš nanovo absolvovať celý kurz

patka06
2. mar 2023

áno, znova celý kurz, pretože si o skúšku nepožiadala v lehote do 6 mesiacov

autor
2. mar 2023

Hej aj som si to myslela, ale tak nevadí.