Robili ste si niektorá vodičský preukaz napriek tomu, že ste sa strašne báli šoférovať? Keď som mala 16, môj prvý frajer mal nehodu (nie vlastnou vinou) a neprežil to. Odvtedy som sa bála a vždy samu seba presviedčala, že vodičák nepotrebujem. Lenže som matka, slobodná matka, chodím do práce, a čím je dcéra staršia, tým viac si uvedomujem, že ak nám chcem uľahčiť život, musím ísť do autoškoly. Ako však prekonať ten strach? Som ja vôbec správny typ na šoférovanie s takým rešpektom?
Ja som mala extremny strach, brutalny a tiež to malo svoje dôvody. Jednoducho som sa prekonala, v autoškole som si zaplatila individualny kurz a narovinu to povedala instruktorovi. Všetko, prečo mam taky strach a podobne. Našťastie som stretla skvelého človeka, s ktorým som si neuveriteľne sadla aj ľudsky, vďaka nemu som sa tešila na každú jazdu. Prispôsobil tomu jazdy, šiel na mňa jemne, s pochopením. Momentálne mam pol roka vodičák a nemam už panicky strach. Rešpekt ano, ale zdrava miera rešpektu je podla mna potrebná..
Ja som vodičák ako tak spravila, ale šoférovať som začala až o 10 rokov. Nemala som na výber kvôli deťom. Držím palce.
🙋♀️
Momentalne si vodicak robim. Strach a stres mam stale brutalny. Po prvej jazde som odchadzala s placom. Ze toto nie. Muz ma presvedcil, nech to esre raz skusim, kedze som uz viac ist nechcela. A teda druha jazda bola uz vcelku ok. Na tretiu som bola uz v premavke. Poviem ti, ani zastruhany vlas by si mi do zadku nevopchala 🤦♀️ Teraz som na 2t vypadla, kvoli chorym detom. Cize to bude zasa zazitok. Stale rozmyslam, ze ci to budem vediet. Ci som ten spravny typ. Presne ako ty 🤷♀️ Ale pri 2 detoch mi proste chyba. Tak sa musim prekonat. Vravim si, ze ine jelitka to zvladli. Snad nie som horsia. A nie je to jadrova fyzika 😅
Sestra presne z toho dovodu nema vodicak. Bola svedkom nehody, i ako spolujazdec robi paniku - pocas jazdy spadol na celne sklo sneh zo stromu, skoro vyskocila za jazdy z auta.
Musíš si to zrovnať v hlave🙂 ja jazdím od svojich 18 bola som účastníčka 3 nehôd našťastie sa nikomu nič nestalo. Raz som sedela za volantom a malý 3 m v predu a zo zadu do mňa napalil lebo nevidel ze stojíme v kolóne mala som 3 mesačne auto a 3 mesačne dieta 😅 našťastie v pohode vôbec ma to nepoznacilo šoférujem ďalej, co sa ma stat sa stane a nič ta neminie.
Takže určite si spraviť vodičak a šoférovať🙂
Vodičak mám od 18 tich ale až teraz po xx rokoch som sa minulý rok naučila sama jazdiť po našej dedine, tento rok mesto a poviem ti je to super. Dieťa si môžem sama zaviesť do škôlky, nečakám na autobus. Pred každou jazdou mám strach a neopustí má kým neprídem domov ale ženie má tá radosť že som sebestačná a nemusia ma druhý vyvážať. Takže áno určite sa do toho daj. Najprv sa nauč ľahké trasy a do toho ostatného sa postupne dostaneš. Prajem veľa šťastných kilometrov
Presne som to chcela napísať že pomaličky skúšať jednu dve potrebné trasy so skúseným vodičom ideálne mužom a potom začať sama a plus ešte treba hneď mať vlastné auto 😉😉 ja mám vodičák 10 rokov a keď nemusím nešoférujem a to nie je dobré...treba sa donútiť...ja si počas jazdy spievam alebo si niečo pre seba rozprávam... pomáha to...ale strach neprekonáš inak ako šoférovaním....
Áno prejde to