Vodičský preukaz a pochybnosti

16. jan 2023

Ahojte, stalo sa už niekomu,že partner spochybňoval vašu šikovnosť a schopnosť naučiť sa jazdiť na manuálnej prevodovke? Ako ste reagovali v takej situácii?
Ten môj mi radí učiť sa na automat,všetci ostatní ma povzbudzujú že zvládnem aj manuál,naučili sa iní tak sa to naučím samozrejme aj ja...
Len teda zamrzí keď chýba väčšia podpora od toho najbližšieho. No môže to byť aj motivácia dokázať mu,že sa viem naučiť takto šoférovať a pôjde mi to.
Ďakujem za každú odpoved

janetinka27
16. jan 2023

tak je to neprijemne, ked ta nevie povzbudit. urob podla seba. vela zien ma vodicak na manual, ale jazdi na automate. z praktickej stranky je lepsie robit vodicak na manual, lebo na automat prejdes lahko. ale stale budes vediet ovladat aj manual.

eeffka
16. jan 2023

A ako to ide pankovi pri sporaku a pracke?
Vodicak len na automat ti je nafigu na manual. Budes si dorabat neskor skusky?
Mame vo firme 50aut vsetko manualy

doriiis
16. jan 2023

V živote som nestretla chlapa,ktorý by radil takúto sprostosť.
Urob si vodičák na manuál a ukáž mu aký je kkt.

jeanne14
16. jan 2023

Vodicak už máš ?
Poviem takto - môj ocino vodič z povolania, motorka autobus kamion atď. Plus automechanik.
A keď som šla na vodicak, povedal mi že ma nič učiť nebude. Dopredu nič, a dokonca ani potom.
Každí si nájde svoj štýl jazdy, ja napr v kopci používam ručnú, on spojku.
Takze nech ti do toho “nekecá”, nedáva rady čo a ako. Samozrejme radu ohľadom auta mi dá, kedykoľvek sa mi niečo nezdá idem hneď za ním.
Ale čo sa týka štýlu jazdy, nepovie ani slovo.
Viezla som ho niekoľkokrát ale nikdy nemal pripomienky a tak to má byť. Ja mu do toho tiež kecat nebudem.

A v pohode zvladnes manuál. Nie je sa čoho báť. Ja som si skúsila aj automat a nuda, aspoň pre mňa.
Môj brat napr len automat a s manuálom sa ani nepohne. 😉

jeanne14
16. jan 2023

A presne vyššie spomenute, tu ešte stále jazdia prevažne autá na manuál. V takej Amerike je mať manuál rarita. Tristvrte ľudí by sa tam s manuálom nepohlo.

jazula
16. jan 2023

Ak ťa manžel podporuje učiť sa automat a budeš mať auto s automatickou prevodovkou, šla by som do toho. Plus nech zaobstará také s cúvacou kamerou 🙂. Ja som sa učila na manuále a nie je to také zložité, ale automat je oveľa oveľa pohodlnejší 🙂. Takže by som to nebrala ako podceňovanie, ale ako príležitosť uľahčiť si život 😉

lalala94
16. jan 2023

Otázne je, ako ti to povie. Máte auto s automatom a dôvod, prečo ti radí automatickú prevedovku je ten, že je to jednoduchšie a máte už také auto? Alebo to hovorí povýšeneckým tónom akoby si nemala na to, urobiť vodičák s manuálom? Ja si práve robím vodičák na automat (manuál som vôbec neriešila - firemné auto v mojej pracovnej oblasti nehrozí ani náhodou, doma máme automat a iné auto neplánujem šoférovať), ale ak by som chcela manuál, tak by ma manžel podporil rovnako ako ma podporuje aj teraz, keď riešim iba automat. Čiže sú tam dve rozdielne situácie - možno naozaj len chce, aby si si uľahčila život, a preto ti dáva do popredia automat alebo ťa podceňuje a myslí si, žeby si manuál nedala.

lilyianka
16. jan 2023

Určite sa nauč aj na manuál. Praveze poznám ľudí čo nerady jazdia na automate,napr moja švagriná. Proste je zvyknutá na manuál. Mne osobne je to napr jedno. Ja mám manuál,muž automat. Samozrejme automat je úplná pohodicka.

panelacikova
17. jan 2023

nie, nestalo. buď som si sama sebou istá a on to na mne vidí a nepovie ani slovo, alebo nejdem do vecí, kde pochybujem ja sama o sebe. vo všeobecnosti, celkovo...