Dobrý deň,
mám vo vodičáku kód 01.01 teda, že musím nosiť pri šoférovaní okuliare. Už dlhšiu dobu mimo šoférovania nosím šošovky a chcela by som si to dať zmeniť aj vo vodičáku. Vedeli by ste mi, prosím, poradiť aký je postup? Máte niekto takúto žiadosť ako pdf? Stačí ísť s dokumentom k obvodnému lekárovi a následne na dopravný inšpektorát?
Ďakujem
Ja nosím šošovky, na vodicaku mam okuliare a nikto to pri kontrole neriešil ci mam okuliare ci co.
@ariannazara rovnako. Mám na vodičáku okuliare, nosím šošovky. Raz sa ma policajt opýtal, kde mám okuliare, tak som povedala, že ich nosím v taške a v očiach mám šošovky. Vôbec to neriešili.
Ja som o niečom takom ani netušila. Práve som teda pozrela vodičák a tiež tam mam 01.01 a nosím šošovky. Policajti ms za tých veľa rokov zastavili xkrát , ale nikdy to neriešili.
Ja mám tiež vo vodičáku že nosím okuliare keďže moja dr vychádza pri potvrdení na vodicak z toho čo mám v lekárskej karte. Ale nosím sosovky xy rokov, mám vodicak skoro 10 rokov a nikto ma ešte nikdy neupozornoval na to že by som mala mat okuliare 😂😂😂
V OP mám, že nosím okuliare. Niekedy mám šošovky, teraz posledné mesiace okuliare. Na fotke nemám nič 😁, keďže ich nosím podľa potreby. Nemám silné dioptrie. Chcela som napísať, že zatiaľ tiež policajti nikdy neriešili, či ich mám, alebo nie. Ale keď ta rozmýšľam, tak mňa asi ešte za tie roky ani nezastavili 🤔.
Treba zobrat od očnej potvrdenie, ze nosíš aj okuliare aj šošovky, s tym potvrdením pojdes na doklady a das si vp vymeniť.