Ahojte v lete si chcem robit vodicak na motorku je to moj velky sen uz od detstva avsak mam trosku obavy kedze som pri sebe a som aj nízka (160cm) či to nebude mat nejaky dosledok na jazdné vlastnosti motorky atd. Su tu nejake plnsie baby čo jazdia? Taktiez je to otazka sebavedomia kedze vacsinou vidim na motorkach iba “modelky”;). Popripade aku moto (supersport) odporucate pre zaciatocnikov?
@guiseppinka to som si zistovala a v pohode nebol problem🙂
Neviem ci chces robit hned plne A, alebo len A1, A2. Mozes zacat aj hned na velku, no ked ju nebudes zvladat znizia ti skupinu a tym dostanes aj lahsiu motorku. A supersport na zaciatok je ta najvacsia sprostost. Najlepsie je sa rozjazdit na klasickom nahacovi a o rok, dva vymenis za to co ti bude vyhovovat. A pri tvojej vyske aj tak budes mat nakoniec obmedzene moznosti a budes vyberat z toho z coho dociahnes.
@guiseppinka čo?
@minenkak co co? Su instruktori, ktori nezoberu zenu na vodicak...
@guiseppinka tak to som ešte nepočula,lebo motorka je ťažká aj pre chlapa,jediné čo je problém je výška
@anomylka na A2 ja som sedela a aj jazdila kusok na supersporte kawasaki ninja co je odporucana motorka pre nizke zeny a hlavne pre zaciatocnikov, cize tam by snad problem nebol
@minenkak presne pre vahu...
@guiseppinka toto som ani ja nepocula u nas v meste vsade beru aj baby
@guiseppinka ale veď pri 350kg je jedno či si chlap alebo žena,to keď padne tak aj chlap má problém to zdvihnúť a keď vás ako to držať,načo je autoškola tak to nieje ťažké
A si vsimaj aký bachrati chlapi jazdia na motorkách ,sa niekedy čudujem že dosiahnu vôbec na riaditka a stlačiť spojku
@minenkak dobre, ja som si vodicak na motorku nerobila ani to nemam v plane... muz si robil, instruktor mu to sam povedal, zazdielala som info, ze teda je aj takato moznost a viac ma tato tema nezaujima...
pre zaciatocnikov supersporty nie su vhodne preto, lebo je to najrychlejsia cesta do hrobu. Ale to ti vysvetli aj instruktor ak za nieco stoji. A A2 by nemal byt problem, to su docela lahke motorky aj v autoskole.
@guiseppinka ja som mala 140kg a cez dva metre inštruktora, ja som mala asi 60 a teda mal tiež na prvej jazde strach, ale zvládli sme to obaja v pohode
Odporucam zacat pekne postupne napr. 125ka,ked budes mat motorku trochu v ruke, tak zvysit objem.Tiez mi pride divne,ze chces zacat supersportom🙈.No hovori sa:"Kto chce kam,pomôzme mu tam."
@guiseppinka mna by zaujimalo celkom meno tej autoskoly
@8853 to ti nepoviem, neviem...
Inak Honda rebel 500 ma nizky posed, tam by si nemala mat problem. Ale vizualne to od supersportu je na mile 😄 Dobre sa mi sedelo aj na honde cb 650r plus je to asi posledny 4valec v takom objeme a tie zvody na boku, ale to uz odbacam... A este Yamaha tracer 7 mala tiez fajny posed, uzko medzi nohami, nic netlaci na stehna, ked stojis.
Ked sa vies ustriehnut, ze nebudes blbnut, tak zacni na akej sa ti paci.
Myslím, že dôležité je nájsť motorku, ktorá ti sadne,už nech je aká kolvek rýchla a ťažká,na motorku treba mať upratané v hlave aj pri 125
@8853 inak honda rebelka je jedina co sa mi fakt paci mimo superšportov😃
Autorka- trebalo isto do incheby posediet na barzcom, ked tam boli vsetky. Teraz uz len po showroomoch. Drzim palce na vodicaku a nech sa ti dobre jazdi
@tundra ano tiez som toho nazoru ze blazon sa vyrajbe aj na 125-250 a clovek s cistou hlavou ukociruje aj 1000ku ( poznam vela aj takych aj takych 🙂 )
@8853 dakujem velmi pekne urcite si pri svojich favoritoch spravim vylet a poskusam🙂 nejake rady k prvej jazde?😃
Autorka - prva je len na ,,parkovisku,, medzi kuzelkami. To sa budes motat a radit 1-2 a zastavovat. Po pol hodine som sa nudila tak, ze som sa snazila raz prednym a raz zadnym kolesom pucit gastany, pripadne som skusala ako velmi mi bude presmykavat zadne koleso na mokrych listoch. Instruktor nam len dal kluce od motoriek povedal, sak viete ako sa startuje a nechodte z arealu a isiel prec. Ale to asi zavisi od autoskoly.
Jazda s instruktorom potom... 😂 Ja som sa skoro na motorku s mojim nezmestila. Pan mal miesto brucha nafuknuty airbag asi a ja nacapena na nadrzi, no utrpenie. Chodila som pomaly do zakrut, lebo som mala respekt naklonit motorku s plus 160kg zivym zavazim za chrbtom.
Pri skuske niektorym na kuzelkach motorka zdochla a aj tak sli dalej do premavky...
Skus si obvolat autoskoly, ci ta vobec niekto zoberie... muz robil minuly rok a instruktor mu povedal, ze so zenami nerobi, lebo motorka je sama o sebe tazka...