Vodičák a druhé bábo

alex5896
28. jan 2023

Ahojte nemam vodicak 🙈 proste som mala blok nesudit nekritizovat dakujem....mam jedno dieta a druhe je na ceste keby sa zahlasim stihnem to spravit len babo ke vytuzene a ja som panikar pri kazdej jazde by som stresovala mohla by som to preniest aj na babo nejak v negativnom? Ja mam dakedy stresy z toho len si spomeniem ze by som mohla jazdit ale musim sa premoct otazka teraz ked mam jedno babo a druhe v brusku alebo ked sa narodi par mesiacov po porode zacat? Spravit to musim proste vidim tie nezavisle matky co daju dieta do auta a idu si svoje proste. 🙏

bajka16
28. jan 2023

To už počkaj po pôrode. Osobne by som to počas tehotenstva nešla skúšať, ja som panikar. Buchnem, zlaknem sa a celý čas pod stresom. 😏🤷🏻‍♀️

alex5896
autor
28. jan 2023

@bajka16 dakujem za nazor len neviem ci to nebude komplikovanejsie .....casovo narocnejsie ked uz budu dve 🙈

pribinak
28. jan 2023

@alex5896 deti nebudeš vždy len úplne maličké, vodicak si môžeš urobiť kedykoľvek

alex5896
autor
28. jan 2023

@pribinak uz teraz na vodicaku budem najstarsia mam 34 😂

pribinak
28. jan 2023

@alex5896 ale čosi …chodia aj staršie ženy a aj muži…..nie každý má auto a peniaze v 20tke

basska_b
28. jan 2023

@alex5896 Ja som si akurat hovorila, ze pod vplyvom hormonov v 9. mesiaci by som uz soferovanie nezvladla... ale zavisi od toho,kde byvas. Ja v Bratislave a proste tu je soferovanie na infarkty aj pre kamionistu s 20roc. praxou. Kamoska si robila vodicak vo Vrutkach, kde je 1 semafor 😃

sun_shine_2020
28. jan 2023

@alex5896 nestresuj sa teraz s vodicakom...ak uz mas vacsie brusko tak sa ti moze nepohodlne sediet, radsej pockaj kym sa narodi babo.

alex5896
autor
28. jan 2023

@sun_shine_2020 mam prvy mesiac za sebou takze bez bruska ale dakujem za nazor ☺️

sun_shine_2020
28. jan 2023

@alex5896 viem ze ta to laka byt nezavisla s autom...ale predsrav si: si cerstvy sofer, novorodenec v aute, starsie dieta v aute, babo zacne plakat, do toho starsi zacne plakat...placuce deti - to je stres aj pre skusenejsieho sofera...neboj, bude cas urobit si vodicak

robodracica
28. jan 2023

@alex5896 ja by som išla teraz

hopeja
28. jan 2023

Nie si najstaršia, ja som robila v 37 rokoch, tiez panicky strach zo šoférovania, nemám veľmi dobre spomienky na autoškolu, ale dala som...v tehotenstve by som sa na to nedala, hneď po autoškole som otehotnela, tak som nesoferovala kvôli strachu.. teraz som musela začať a uz je to lepšie, uz nepanikarim

pallacinka29
28. jan 2023

@basska_b toto nemyslis vazne… “ kamionistu s 20roc. praxou” - asi presne ti maju v BA stres, ktori pridu z tej dediny s jednym semaforom 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

beata_k
28. jan 2023

Urcite teraz. Pri novorodencovi nebude cas a potom si opat zvyknes fungovat bez auta.
Ja aktivne soferujem 20 rokov, ale ked mi naposledy hodinu na dialnici vrieskalo dieta, tak sa mi kvalitne ruky triasli.
Raz treba nabrat odvahu. Drzim prst 💪

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
29. jan 2023

U nas bruchate vsetky hned presli, jazdu mali tak 10 sekund, policajt im to dal 😄. A tiez by som si ho spravila teraz a nie ked uz budes mat doma aj mimino

brembo
29. jan 2023

@alex5896 to si urobila veľkú chybu. Dnes si za vodičák priplatíš už 4 násobok ceny,čo pred 5 rokmi

gertrudaosem
29. jan 2023

@alex5896 prečo potrebujes mať vodičák?

pallacinka29
29. jan 2023

@gertrudaosem to je co za otazka? 🤦🏼‍♀️

katica06
30. jan 2023

@alex5896 podľa mňa by si to mala skúsiť, kamoška robila vlani skúšky v 31tt.

alex5896
autor
30. jan 2023

@katica06 a spravila 😂?

katica06
30. jan 2023

@alex5896 áno, pod stromček jej prišla sms, že má hotový VP, od vtedy má už aj zdravé bábätko.

alex5896
autor
30. jan 2023

@katica06 ak dobre pocitam za dva mesiace bol hotovy? 😯 Bola v dakom zrychlenom kurze ci

katica06
30. jan 2023

@alex5896 chodila na kurz už v lete, neviem presne kedy začala. V novembri keď som jej bola gratulovať už mala skúšky za sebou,(vtedy bola v 31tt) vodičák mala hotový koncom dec.

ema22270
31. jan 2023

Zacni si robit vodicak kym si tehotna 😉 mas na to rok, uvidis ako sa budes citit, ja som tak zacala v maji a teraz az budem mat skusky- este tehotna som zacala, ale dost neskoro uz v 7 mesiaci a preto som mala potom aj pauzu po cisarskom... ale celkovo v tejto autoskole sa robi kurz ovela dlhsie ako normalne, mala som tak 1 jazdu do tyzdna 🙈 tiez som so nevedela predstavit ani si sadnut za volant.

lavinis
31. jan 2023

@alex5896 áno hormonálna záťaž pri dlhodobom opakovanom strese môže ovplyvniť vývoj plodu.

lavinis
31. jan 2023

Ale skôr ho spravíš teraz ako pri mininu

tiezjedna
31. jan 2023

@alex5896 šla by som teraz, potom to bude oveľa náročnejšie. Nevidím dôvod to odkladať, aspoň budeš mať veľkú motiváciu urobiť hneď na prvý pokus😉

ibrunova
31. jan 2023

@alex5896 teraz si urob, v pohode to stihneš a taký stres to zas nie je, že by sa to prejavilo na dieťati.

sono2
31. jan 2023

@alex5896 normálne bez problémov
Robila som v 22tt mesačný rýchly kurz, brucho už relatívne akurát./2tehu/ jazdila som do pôrodu.
Som absolútny antitalent, zvládla som ľavou zadnou. Po pôrode aspoň ja myslím tak skoro neurobiš

katica06
31. jan 2023

@alex5896 veď povieš v autoškole ako si na tom(bábo,stres)a uvidíš čo oni nato. Určite nebudeš prvá ani posledná tehuľka za volantom. Správny inštruktor ťa nevystavý zbytočnému stresu. Ak ti nesadne inštruktor vyber si iného. V každom meste sa nájdu menej frekventované cesty. Postupne ideš do väčšej premávky.
Podľa hlášky môjho otca som jediná v rodine čo, dva krát chodila do autoškoly a ani raz som sa nenaučila cúvať. V skutočnosti však prvý krát to bolo v maminom brušku, druhý krát o 18 rokov neskôr s tým istým inštruktorom už naostro.
Držím palce.
Veľa šťastných kilometrov