Voda Drobček

annkajanik
1. dec 2022

Stalo sa vám už to že voda drobček v mínusových mrazoch nezamrzla čo tam je za chémia ? Ako by to bol FRIDEX v aute mi zamrzli 2 vody pár dní tam boli a drobček nič čo to dávame deťom???? Kontakt na internete nieje normálne by som sa to chcela opýtať prečo to tak je stalo sa to už niekomu? Mám aj video

chadkroeger
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marticka85po
1. dec 2022

Nikdy som nedavala dietatu vodu z plastovej flase. Prevarala som obycajnu vodu z vodovodu 🤷

laurar1
1. dec 2022

https://blog.sme.sk/drahovsky/veda-a-technika/n... tu mas jeden starsi clanok, ktory popisuje, co sa moze stat v zime s vodou. Predtym, ako zacnes vykrikovat, kde je aka chemia, skus nastudovat fyziku. Aj ked nie je to velmi znamy fenomen, ale presne takto sa vyrabaju rozne hoaxy.

eikenella
1. dec 2022

ach, ved drobcek nie je cista voda. pramenita voda predsa ma iny bod tuhnutia

jaga18
1. dec 2022

@eikenella presne to som chcela napísať. Nie je voda ako voda. U nás aj v -30° chodíme na prameň pod les a voda tam nezamrzne. A to aj tečúci potok je už dávno zamrznutý.

nevenka
1. dec 2022

@marticka85po asi nemate studnovu vodu, no...Lebo niekde je aj takyto problem, ja som musela ku nasim kupovat pre babatka vodu. My z tej studnovej varime, nasi si davaju robit testy, ale kedze nie kazdy tyzden napriklad, tak pre istotu. Ani oni ju cerstvu nepiju...🤔.

marticka85po
1. dec 2022

@nevenka ano chapem ze nie kazdy moze pouzit vodu ktoru ma k dispozicii. Ja byvam v bytovke a mam to stastie ze vodu mame dobru ale napr.sestra byva v dome a vodu zo studne maju silne zelezitu cize oni tiez museli pouzit detsku balenu vodu.

annkajanik
autor
2. dec 2022

@eikenella aj t až Ukrajiny je z prameňa

annkajanik
autor
2. dec 2022

@jaga18 to je voda bez pohybu v lese je voda nonstop v prúde nezamrzne lebo je v pohybe

annkajanik
autor
2. dec 2022

@marticka85po ale nejde Oto ale vody dávame deťom na dávam úplne inú vody lebo z každých mi zvracia my máme Rajec ale táto ochutena drobček to je zvláštne pár dní je vonku sú mínusové teploty

annkajanik
autor
2. dec 2022

@jaga18 lebo je to tečuci potok dajte tu vodu do fľaše a zamrzne

annkajanik
autor
2. dec 2022

Nič v zlom ja sa nehadam ale mňa toto strašne zaujalo .... Vás nie?.. ja len preto tie fľaše sú už pár dní vonku a celá ulica susedia sa tomu čudujeme 🙈😂

marca12
2. dec 2022

@annkajanik ved este neboli take mrazy,aby cela flasa zamrzla. Chces povedat,ze mas vonku rovnake mnozstva vody roznych znaciek,zlozeni a zamrzne iba drobcek? Ja som mala do rana v aute flasu mineralky a tiez nezamrzla,to mam ist zalovat tu firmu,ze tam pridava sajrajt?

annkajanik
autor
2. dec 2022

No prečítala som si ten článok veľmi zaujímavé ☺️ no múdre už som to trošku. Pochopila

annkajanik
autor
2. dec 2022

@marca12
@marca12 😂 u nás je už -10 pár dní nedá sa ísť ani na prechádzku v noci u suseda je na stole 6 fliaš každe ráno posielal.video manželovi a keď sme tam večer boli tak sme sa o tom rozprávali aj mám video ale už to u chápem ten článok je dobrý je to kôli tomu plynu vo fľaši

laurar1
2. dec 2022

@annkajanik ale.zaujimalo by ma, ci ste tu vodu skusili aj vyliat? Spravala sa tak, ze hned zamrzla, led ste ju vyliali von? Teda ak mate pod nulou.

annkajanik
autor
3. dec 2022

@laurar1 no už som otom čítala ak ju odlejege vylejte ten plyn či čo sa tam uvoľní a už zamrzne

laurar1
3. dec 2022

@annkajanik a skusali ste to?