Vlhčené obrúsky Lidl na čistenie okuliarov smrdia

blunka
21. mar 2023

Roky kupujem vlhčené obrúsky na čistenie okuliarov v Lidli, modrá krabička, jednotlivo balené v malých sáčikoch. Boli bez arómy.
Teraz začali strašne smrdieť (ako pleseň, alebo grcka), som myslela že splesnivela moja krabička doma, potom som myslela že im splesnivela celá paleta, teraz už viem že ich začali vyrábať tak strašne smradľavé.
Úplne ma z toho naťahuje, prsty mi smrdia aj po umytí mydlom a smrdia aj tie očistené okuliare na hlave (muž sa nemôže ani ku mne priblížiť). Aj vám to tak smrdí ???
Otázka znie: AKÉ INÉ KUPOVAŤ ? Vie mi niekto poradiť nejakú náhradu z iného obchodu čo máte odskúšané ???
Niečo v cene ako Lidl, lebo použijem aspoň 1 kus denne.

stastnamamulka
21. mar 2023

@blunka nie si tehotná alebo po Covide?🧐 Tiež kupujeme tie z Lidl (nám nesmrdia),potom sú ešte fajn z DMky

rachel36a
21. mar 2023

@blunka ja teda kupujem lidl alebo v DM a nesmrdia vobec...citit ich takou ako okeenou, ale to bolo vzdy...

blunka
autor
21. mar 2023

@stastnamamulka nie ani môj muž 😀

liaka
21. mar 2023

Ja kupujem z Lidl a nesmrdia. Ale videla som Kik za 1 euro presne takú istú krabičku len bielu. Aj tie su fajn.

blunka
autor
21. mar 2023

@rachel36a ano okena je OK to sú tie staré. Som nevedela pomenovať to staré ale okena to vystihuje. Možno ešte ku vám neprišla paleta s tým smradom a dopredávajú zásoby. Radšej kupuj len po 1 kuse 😀 lebo to sa nedá domíňať tá krabička. A začalo to novou krabičkou a zase mám novú a zase smrdí ďalšia.
Sa mi zdá že aj dizajn malinko zmenili sú tak trochu inej modrej farby ako boli.

blunka
autor
21. mar 2023

@liaka Dik pozriem v Kiku.

terezka1947
21. mar 2023

Najlepšie nekupovať vlhčené obrúsky na okuliare,nečistôt ich nimi.
Radšej vždy pod tečúcou vodou umyť s obyčajnou jarou a utrieť do čistej handričky.

blunka
autor
21. mar 2023

@rachel36a DM ma napadlo ako prvé pozrieť ale majú strašne zlé recenzie.
https://www.mojadm.sk/visiomax-vlhcene-utierky-...
tak som chcela či mi niekto neporadí niečo iné

rachel36a
21. mar 2023

@blunka mam uz aj to novsie balenie, krabicka je taka svetlejsia, ale nic nesmrdi...

blunka
autor
21. mar 2023

@terezka1947 ja ich potrebujem nosiť so sebou, nemám vodu vždy

blunka
autor
21. mar 2023

@rachel36a máme tu omylom ešte tretie zatvorenú idem ju otvoriť 😀 muž kúpil dve aj keď som kázala jednu len na skúšku

terezka1947
21. mar 2023

@blunka ja ťa chápem,ale nie je ok starostlivosť o okuliare,ozaj iba v najnutnejšom prípade.

yanni
21. mar 2023

@blunka a musia to byt vreckovky? Neviem sice, kolko tie z Lidl stoja a kolko ich je v baleni, ale vies kolko odpadu tym produkujes? Kup si Veplus v optike. Je to bez zapachu. 3-4 E, vydrzi ma to ca. rok a cistim niekedy aj viac krat za den. Aj slnecne, aj sosovkyu na fotakoch atd. Na prelestenie vreckovku z mikrovlakna, ktora sa da vyprat, cize prakticky nemam odpad.

yanni
21. mar 2023

@terezka1947 aj ja tak. vecer jarou a cez den, kde treba, ked som mimo, tak veplusom potriem.

blunka
autor
21. mar 2023
terezka1947
21. mar 2023

@yanni vždy je lepšie najprv opláchnuť vodou,zmyju sa z povrchu mikrocastice prachu. Lebo inak akékoľvek čistenie bez toho je len šúchanie toho prachu po povrchu. A po čase vzniknú škrabance.

blunka
autor
21. mar 2023

Ty vole baby tak ja na toto nemám vysvetlenie.
Tie staré voňali ako okena.
Jedna krabica smrdela celá (fakt hnusný smrad) !
Kázala som mužovi kúpiť ďalšie 1 balenie ale doniesol dve (na fotke).
Jedno som otvorila (vpravo) si 5-7 obrúskov a rovnako smrdeli tak som myslela že to tak vyrábajú smradlavo a som nevedela ako miniem zbytok. Ešte v aute som mužovi smrdela sediac vedľa neho. A napísala som sem.

Teraz som otvorila ĽAVU krabicu a nesmrdí. - 3 kusy som skúsila.
PRAVA krabica som otvorila ďalšie 3 náhodné kusy smrdi.
Kupil ich naraz.

yanni
21. mar 2023

@blunka naj jednej vreckovke vidim nejake cierne bodky. TO tie smrdia? Vyzera to ako plesen.

blunka
autor
21. mar 2023

Na niektorých sú čierne bodky, ale smrdia aj tie uplne BEZ BODIEK.
Presne kvôli tým bodkám som si myslela že splesnivela krabička - u nás ale nie my máme extremne suchy byt vlhkosť 33 %. Ale mohla v obchode. Preto som mu kázala kúpiť ďalšie. Nechápem prečo naraz kúpené krabičky jedna smrdí a jedna nie.

yanni
21. mar 2023

@terezka1947 ked som mimo, tak vodu nemam. Ale ja si napr. davam z casu na cas aj ultrazvukom vycistit v optike. Tak ako oni, nikdy (ani vodou) nevycistis. Ale tieto vreckovky, to je hroza. A este kazda zvlast zabalena. Keby to aspon bolo v jednom baleni na vytahovanie. Podobne ako detske vlhcene utierky.

yanni
21. mar 2023

@blunka vyhod to. To je plesen. A uz je nasmaradene asi cele balenin. ja by som to uz nekupovala. A chod do obchodu a reklamuj to. To by mali stiahnut z obehu. To je zdraviu nebezpecne.

rachel36a
21. mar 2023

@blunka mohla to byt rozna sarza, preto jedny smrdia a druhe nie...a farbou tie nalavo vypadaju inak, ako tie v pravo...tie su take akesi nazltle...
Asi mali nejaku chybnu davku...

dajana555
21. mar 2023

zobrať všetky aj tie rozbalené+pokladničný doklad a reklamovať do Lidla.

terezka1947
21. mar 2023

@yanni ultrazvukom sa čistí rám,nánosy na ňom. So sklami nedá žiadna fundovana optika okuliare do ultrazvuku. Čiže pozor na to🤫

yanni
21. mar 2023

@terezka1947 Skla vzdy vysraubuju. Ale obcas treba vycistit aj ram, tam sa usadza najviac bordelu. Ciste skla nie je vsetko. Ani vodou a jarou ten bordel medzi sklom a ramom nevyplavis.

terezka1947
21. mar 2023

@yanni ja viem.

yanni
21. mar 2023

@terezka1947 mne skor vadi ta "spina" na rame ako samotne zabackane skla.

blunka
autor
21. mar 2023

@rachel36a no aj tak je to zaujímavé. Ako vyhodím ich a skúsim kúpiť v inom Lidli.
Až keď si mi ty napísala že už máš aj tie s novým obalom a nesmrdia ti tak mi to vrtalo hlavou že akože nikomu nesmrdia iba mne.
Až mi je zle koľko som sa nadýchala tých "asi plesní" za posledný mesiac. A aj hrozne kašlem stále. Otras.
Ale presne mi to sedelo že sa zmenil obal na svetlejší a zrazu vtedy začali zapáchať.
Dík za info.

terezka1947
21. mar 2023

@yanni treba častejšie navštíviť optiku,dať si ich rozobrať,vyčistiť,vymeniť sedielka. Doma sa to urobiť nedá. Teda....dá ak máš instrumenty. Ale často ľudia na okuliare zabúdajú a veru,riaden humus nosia na nose.

yanni
21. mar 2023

@terezka1947 no ved ja to robím, mne to vysvetlovat nemusis. Preto vravim, ze len ciste skla nie je vsetko. Inak ja mam aj narrade. Mne obcas muz kule rozoberie.