Vlastná kozmetika

siska012
9. okt 2017

Pekný večer,potrebovala by som radu 🙂 tento rok som ukončila strednú školu s odborom kozmetička... cca 15 dní som pracovala ako predavačka , ale tá práca ma neskutočne nebavila, navyše bola na dvanástky a vedúca ma neustále kontrolovala cez kamery, prácu som skončila. Najlepšia kamarátka tiež so svojou prácou nieje spokojná a tak začíname uvažovať, či by sme nešli do vlastnej kozmetiky. Prax máme , práca by nás obe bavila len nevieme či do toho ísť alebo nie... čo by ste poradili ? U rodičov máme podporu , ale stále sa nevieme rozhodnúť či do toho ísť alebo nie, predsa len je to veľký krok 😒

moonlight1210
9. okt 2017

Ist do toho je velky krok. Ak mozete, tak si obe vybavte prispevok od statu na podnikanie. Na zaciatok to pomoze.

Ak mate vlastne priestory, je to tiez vyhra, lebo vas nebude tlacit mesacne najomne, ktore musite vzdy naskriabat.

Ak mate vyhliadku na zakaznicky, teda, ze nebudete salon na salone v centre mesta alebo v jednej stvrti.

No a nastudovat si, co vsetko treba popritom viest, aku agendu. Aby vam podnikanie od zaciatku neznicili pokuty.

A ziskat si zakaznicky.
Co rozhodne mozem doporucit je byt vtipna, ale vyhnut sa vtipkovaniu o svojich pociatocnych neuspechoch a kiksoch. Isto nie prv ako budete mat dobre meno.
Je to humorne (aj to znie skromne), ale ludia si predstavia, ze sa vam to stane aj pri nich, alebo nebodaj sa taky kiks stane nestastne nahodou zas, ludia si to daju dokopy, ze mlade neskusene, tym sa to deje casto (vsak sami povedali) a povedia si, ze to nebudu u vas radsej riskovat.

kratucka
10. okt 2017

tak vlastná výroba kozmetiky je ešte jedna z tých prác, ktoré môžeš a budeš stíhať robiť zo začiatku aj popri zamestnaní. lebo ide o to, že nikdy nemáš istotu, že sa ti bude dariť a takto máš aspoň ten svoj stály príjem a nestane sa ti, že po pol roku teda zistíte, že to nejde a zostanete úplne bez peňazí..

siska012
autor
10. okt 2017

@kratucka tu nejde o výrobu kozmetiky ale o prevádzku kozmetiky

kratucka
10. okt 2017

@siska012 ahaaa prepáč, ja som to nepochopila. ja som myslela, že chcete vyrábať nejakú svoju kozmetiku. tak na to potrebuješ dosť veľký vstupný kapitál keďže potrebuješ aj priestory, aj vybavenie, živnosť a podobne. na to ti chcú dať rodičia alebo ako to chcete riešiť?

stastnablcha
14. okt 2017

pozri kednevyskusasnebudesvediet. ale ja by som to urobila tak trochutestovo. zacni s drobnostami aby si videla ci budesmat zakaznicky. dajtesi k tomu este namikuru , pedikuru.. ale kym neskusis nebudes vediet

siska012
autor
15. okt 2017

@stastnablcha manikúru robiť viem , no na pedikúru potrebujeme kurz ktorý stojí okolo 500 eur takže to až časom ... rozmýšľam že začnem zatiaľ líčiť a upravovať doma obočie aby som mala nejakú klientelu

stastnablcha
16. okt 2017

@siska012 to vyzera na dobry zaciatok
ale toto by som robila popri nejakej inej praci, aj keby som na zaciatok mala byt vo fabrike alebo vykladala tovar. to su tak drobne peniaze co tym ziskas ze nebudes mat na nic. ale velmi dobre rozmyslas, pomaly si urob klientelu, dorob si kurzy, odporucam aj masaze aspon hlava a nohy - to je to co najviac baby vyzuzivaju..

siska012
autor
16. okt 2017

@stastnablcha hľadám prácu aspoň do konca roka ale nikde nič ... Bývam v dedine pri malom meste takže moc tu toho nieje a 12tky sa mi robiť nechce, mám doma 2 psov potrebujem aj voľný čas :/ .... Ešte ku kozmetike- masáže sme sa učili takže to nebude problém ale len tváre a rúk 🙂

stastnablcha
17. okt 2017

@siska012 nieje to zly zaciatok, ale rataj s tym ze na dedine si moc na seba nezarobis, aspon na zaciatku isto nie... ale moc ti drzim palce aby ti to vyslo

siska012
autor
17. okt 2017

@stastnablcha kozmetiku chceme v meste a to že nejaký čas na tom nezarobím je mi úplne jasné pretože všetky výdavky pôjdu do zariadenia a prenájmu ... ale ak sa bude dariť tak to bude super 🙂 Nechcem myslieť na to že by sme nemali klientelu alebo pod. pretože potom sa mi do toho ani nebude chcieť 😀

stastnablcha
23. okt 2017

pocuvaj a nechces ssk tomu aj kozmetiku predavat? teraz som bola na masazi a dievcina tam mala aj mary kay kozmetiku a hovorila ze jej to slo celkom dobre. predtym som takemu neerila, ale tiez som presla na kozmetiku z lekarne a na nuance nedam uz dopustit.. verim ze aj tymto smerom by si si mohla pomoct... najst kozmetiku a ist do aj do toho