Vlakové lístky

2. apr 2023

Dobrý deň,

chcela by som poprosiť o radu skúsených cestovateľov. Keď cestujete vlakom do zahraničia a kupujete si lístok online, vo vlaku stačí ukázať len lístok v aplikácii, resp. kód, ktorý Vám sprievodca naskenuje a tak overí lístok, alebo zvykne sprievodca lístok ešte špeciálne označiť (pečiatkou napr)? Stačí mať lístok kúpený elektronicky a ukázať ho v mobile? Vďaka.

dominikac321
2. apr 2023

ak mas v telefonuje naskenuje QR kod a je to ok, ak mas na papieri opeciatkuje

autor
2. apr 2023

@dominikac321 vyborne, vďaka, toto som potrebovala vedieť☺️že akceptujú aj elektronické lístky

nerya
2. apr 2023

Len si urob screenshotntoho lístku, môže sa stať že nebude signál a bude to trvať kým ti lístok načíta 🙃

maranco
2. apr 2023

Keď kupujem na nočný lôžkový vlak do Česka tak chceli papierový, ten si nechal sprievodca u seba, niečo si naň píše a ráno ho doniesol s občerstvením.

muchotrafka298
2. apr 2023

Mam skusenost z Nemecka, Rakuska a Portugalska, nikde listok neoznacovali, naskenovali z appky ciarovy kod. Ja som mala aj vytlaceny pre istotu, ak by sa mi vybil mobil.

autor
2. apr 2023

@muchotrafka298 ok, vďaka..to som potrebovala, jasneze radšej aj vytlacim..Ja som vlakom roky nešla, viem že lietadlo, loď, všade akceptujú kód, ktorý naskenuju, len ten vlak ma zaujímal, či je hodnoverný aj vytlačený papier z appky..Vďaka moc

sense
2. apr 2023

Naskenuju qr kód a vypýta si preukaz totiž osti, keďže online lístky medzinárodné sú na meno a neprenosne,
A kľudne si sprav printacreen ak by bol problém so signálom. Inak lístok Medzinárodná ti príde aj ako pdf na mail tak môžeš vytlačiť a oskenuju

autor
2. apr 2023

@sense Ďakujem Ti veľmi pekne!