Vlak z Bratislavy do Košíc

saruska1111
3. jan 2025

Ahojte budúci týždeň cestujem vlakom z Bratislavy do Košíc prosím vás keď si kúpim celodenný lístok cez SMS je to ok? A miestenku si môžem kúpiť aj na stanici ? Mám z toho celkom strach že nastúpim do iného vlaku alebo že sa v BA na tej stanici stratím 🤣 cestujem takto sama prvý krát takú diaľku 😅

januska12323
3. jan 2025

Prečo si nekúpiš rovno lístok aký treba?

jaskolka
3. jan 2025

@saruska1111 veď si kúp naraz lístok aj s miestenkou, a na stanici sa nemôžeš stratiť, je tam všetko napísané na tabuliach, smer vlaku, čísla nástupišťa, na vlaku sú tabule, aj opýtať sa dá priamo na stanici hociktoreho sprievodcu.
Alebo si chod kúpiť lístok osobne, bez sms a zároveň si tak v predstihu a kľudne obzries stanicu, na ktorej sa určite nedá stratiť

sasesoe
3. jan 2025

Kúp lístok cez internet aj s miestenku alebo na stanici a zoznam sa s ňou. Ba - KE máš jednoduché, vystúpis na "konečnej" a nikde neprestupujes.

mamina7070
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
3. jan 2025

Listok, ktory kupis plati 24 hodin, ale ked uz budes kupovat mozes si rovno kupit miestenku. Ak nevies, ktorym vlakom pojdes, tak si kupis miestenku na stanici (ak este budu), alebo nekupis vobec a nastupis, len potom riskujes, ze si sadnes na miesto, kde uz niekto iny miestenku ma a ten ma pravo ta vyhodt. Po novom su vagony 1-3 povinne miestenkove, bez miestenky ta z nich sprievodca vypoklonkuje aj keby bolo miesto volne.

jaron
3. jan 2025

Výhoda kúpy miestenky (samozrejme aj lístka) cez internet je, že si môžeš aj z plánu vybrať konkrétne miesto. I keď rozumiem, že ak ideš prvý krát, môže byť kúpa cez internet tiež trochu problém.
Skúsiť to však môžeš, skús ísť postupne podľa pokynov:
https://predaj.zssk.sk/search

Okrem toho, obzvlášť v určité dni býva trasa BA . ZA - Košice dosť vyťažená a môže byť riziko kupovať miestenku na poslednú chvíľu. Aj preto je istota riešiť to aspoň zopár (5) dní skôr.

(Na fotke je príklad, ako sa ti otvorí možnosť výberu miesta)

mane01
3. jan 2025

@saruska1111 v BA na stanici sa nestratis ani keby si chcela… ale suhlasim, miestenku treba kupit radsej v predstihu.

januska12323
3. jan 2025

Inak s tým súhlasím tá stanica je robená ako pre blbcov 😁

saruska1111
autor
3. jan 2025

Takze lístok si môžem kúpiť 24 hodinový cez SMS a miestenku na stanici v ba? Môže to tak byt?

jaron
3. jan 2025

@saruska1111 neviem, aký to je lístok cez SMS 24 hodinový? Existuje niečo také?
https://www.zssk.sk/zlavy-cestovne/sms-listok-n...
Na odkaze sú lístky na Os vlaky a TEŽ a OŽ.
Nepočul som o takých lístkoch na vlaky R, Ex a pod. Možno existujú, ale neviem o nich.

jaron
3. jan 2025

Ak sa nemýlim, tak také čosi nie je, aby sa kupovali na vlaky R a Ex len nejaké neurčité 24 h lístky:
https://www.zssk.sk/sluzby/mobil/

janai1
3. jan 2025

@saruska1111 sms lístok sa na rýchlik kúpiť nedá

ibrunova
3. jan 2025

Choď na stránku www.zssk.sk. Nájdi spoj, kúp si lístok, prípadne miestenku a hotovo, žiadne SMS lístky sa nekupujú

saruska1111
autor
3. jan 2025

@janai1 Myslím zw to nieje rýchlik ale normálny vlak nejaký Tatran či co

janai1
3. jan 2025

@saruska1111 🤣 moja pekná vieš koľko by si išla osobakom z Bratislavy do Košíc?

To čo ty nazývaš "normálny Tatran" je rýchlik ako všetky vlaky ktoré chodia medzi BA-KE.
Tatran je dokonca Exres (vraj modernejší rychlik 🤭)

Koľko máš rokov?

jaron
3. jan 2025

@saruska1111 Tatran je Ex, čiže vlak ešte vyššej kategórie ako R.
Kúpiť si môžeš lístok v pokladni, alebo na stránke online. Online má svoje výhody, ako som už písal, napr. sama si vyberieš miesto. Len samozrejme rozumiem, že človek bez skúsenosti môže mať z toho obavy. Vyskúšať to však môžeš, nemáš tým čo pokaziť, pomaly čítať a pomaly tým prechádzať. Kým nezaplatíš (a to je až na konci), nič neriskuješ.
https://predaj.zssk.sk/search

saruska1111
autor
3. jan 2025

@janai1 prečo sa pýtaš koľko mám rokov ? Čo to s touto témou má spoločne ?nikdy som takú cestu vlakom nešla tak sa len pýtam 😉

saruska1111
autor
3. jan 2025

@jaron jasne už som to pozerala Aj s miestenkami deň pred odchodom objednam zaplatím ďakujem ☺️

jaron
3. jan 2025

@saruska1111 Pokaiľ si si cestou relatívne istá, odporúčam kvôli miestenkám kupovať aj skôr. Ale možno zbytočne straším, neviem, aký ideš deň, možno vtedy nebude práve nával. Záleží aj na čase aj na dni.
Ja si už dávam pozor, napr. v piatok z Popradu smer Bratislava som už doplatil na kupovanie miestenky iba deň pred odchodom na niektoré vlaky.
Ak by si náhodou cestovala aj častejšie, oplatí sa zriadiť si konto. Ja to mám, vložím tam zopár EUR, napr. 20 €. Výhodou je, že mám potom malú zľavu pri kúpe online a platbe týmto kreditom. Zároveň je veľmi veľká výhoda, že lístok, ale dokonca aj miestenku môžem do 15 min pred odchodom vlaku vrátiť a vráti sa mi celá suma bez akejkoľvek zrážky.

saruska1111
autor
3. jan 2025

@jaron ja idem budúci piatok z Bratislavy o 8:30 takze kedy je dobre objednať ?

jaron
3. jan 2025

@saruska1111 V piatok z BA, to by aj mohol byť vyťažený deň, hoci ráno ešte neviem. Neskôr určite.
Ty to môžeš kúpiť hoci aj dnes, to je len riziko, že ak by si náhodou nešla, že sa niečo zmení, musela by si riešiť vrátenie lístka. V podstate online jednouché, len neviem, či by ti to už niečo nestrihlo, ak nemáš to konto a kredit.
Takže záleží na tebe, ako si si istá, že určite ti nič do toho nepríde. Môžeš urobiť kompromis, 3 - 5 dní pred odchodom. Prípadne je tiež dobrá metóda naťukať si ten deň a vlak a pozrieť, ako sa obsadzujú miesta. Čiže normálne, ako keby si si išla kúpiť lístok, ale pri výbere miesta skončíš. To sa mi zdá najrozumnejšie. Ak budeš vidieť sme tam obsadené, máš čas, ak bude viac ako polovica meist červených, je najvyšší čas si kúpiť. Tiež nejde iba o to, že miesto bude, ale aj aby si si mala možnosť vybrať, čo chceš - kupé, veľkopriestor, pri okne, pri chodbe... (raz za čas je aj zmena radenia, vtedy ti nemusí vybraté miesto sedieť s reálnym).
Inak ja tiež už musím začať nad tým rozmýšľať (miestenka), tiež cestujem 10. 01. 🙂

saruska1111
autor
3. jan 2025

@jaron pozerala som to a tie vlaky sú zatiaľ úplne prázdne svietili mi tam dve miesta na cerveno 😅 a ty kam cestujes? Tak to asi zarezervujem v pondelok utorok 😊

jaron
3. jan 2025

@saruska1111 ja som tiež pozeral práve, zatiaľ pohoda. Možno potom v pondelok je dobre znova pozrieť.
Ja idem iba na časti trasy, možno z Trnavy, ešte ani neviem, pokiaľ presne (Žilina, Vrútky...?). Budem až neskôr riešiť. Aj či ten istý vlak, či neskôr. Ale ja mám aj to konto, takže si miestenku kúpim skôr a keby sa niečo zmenilo, bez problémov vrátim.

jaskolka
4. jan 2025

@saruska1111 inak nerozumiem, keď si takto v strese z tej cestu,prečo tam na tú stanicu nejdeš rovno osobne,ale silou mocou si ideš kupovať cez sms osobitne lístok a potom na stanici chces aj tak kúpiť miestenku 🙈
tak ja keď som cestovala prvýkrát nejakú takú trasu,kde som si nebola istá, jednoducho som šla na tú stanicu osobne,pri okienku som si pýtala lístok aj miestenku, prezrela si všetko v kľude a vybavené.preco to neurobíš takto,keď sa obavas,či ideš vedieť toto a tamto,a či trafis do vlaku a nestratis sa na stanici?

e1h
4. jan 2025

@saruska1111 na tvoj vek sa asi pýtala asi preto, lebo viacerí z nás sú prekvapení, že pre nikoho kto vie používať internet a vie sa zaregistrovať a písať na fórum, je taký problém si kúpiť cestovný lístok na vnútroštátny vlakový spoj. Ak máš 11 rokov, chápeme to a radi ti poradíme, ale ak si "Gen Z" tak sme v prdeli...

saruska1111
autor
5. jan 2025

@e1h 😂😂😂😂😂😂

teli87
5. jan 2025

@saruska1111 SMS lístok je platný iba v osobných vlakoch a v Tatrách 😉