Viem zistiť meno podvodníka?

23. máj 2024

Mám podozrenie, že som sa stala obeťou podvodu. Áno viem, možno som blbo naletela. Ale bohužiaľ už sa stalo. Je možné zistiť meno majiteľa účtu v slsp ak by som priamo vložila na ten účet (číslo účtu mám)? Jasné, že ak sa potvrdí, že ma oklamal, pôjdem s tým aj na políciu. Ale rada by som vedela reálne meno toho človeka, keďže pravdepodobne ma oklamal aj v Tom, ako sa volá.

kvietok173
23. máj 2024

Ak máš číslo uctu tak sa dá zistiť majiteľ ale pracovníčka banky ti ho nebude môcť povedať. Jedine ak pôjdeš na políciu a šetrí sa to nad nejakú sumu myslím.

autor
23. máj 2024

@kvietok173 viem, že keď pôjdem na políciu, oni to potom môžu zistiť.
Voľakedy pri priamom vklade ukázalo meno majiteľa účtu. Takže teraz už neukáže? Ani pri prevode povedzme zo slsp do slsp neukáže meno toho druhého?

katariiinkaa
23. máj 2024

myslim že keď sa pošle platba cez tatrabanku alebo vub (stači 1 cent) tak to ukáže meno majiteľa účtu. Raz sme to takto overovali, ale neviem či to bola tatrabanka alebo vub.

autor
23. máj 2024

@katariiinkaa ja som posielala peniaze cez VÚB a veru meno mi neukazuje žiadne

petamich
23. máj 2024

@katariiinkaa pri medzibankovych prevodoch nie 🙂 iba pri vnutrobankovych, takze najst niekoho kto ma tu istu banku a ten nech tam posle 1 cent a meno majitela uctu by sa malo zobrazit

autor
23. máj 2024

@petamich takže zo slsp do slsp by ukázalo? Tak skúsim niekoho nájsť, či nemá slsp

katariiinkaa
23. máj 2024

@petamich Ano moze byt, dakujem 🙂 ja som si uz presne nepamatala ako to bolo, ale viem ze to vtedy fungovalo. Asi 2-3 roky dozadu sme tiez potrebovali zistit, kedze svokre niekto v praci bez jej vedomia zmenil cislo uctu na ktore jej ma chodit vyplata (cez falosny email). Tak sme takto "vypatrali" kto to bol.

petamich
23. máj 2024

pokial viem tak ano 🙂 este je cesta poziadat banku o sprostredkovanie vratenia platby ale myslim, ze je za to poplatok a ked prijemca nevrati, tak vtedy myslim poskytuju meno majitela (ale toto este by som overila)

petamich
23. máj 2024

@katariiinkaa och taketo veci to je hrozne 😬

katariiinkaa
23. máj 2024

@petamich hlavne ma prekvapuje ze si niekto mysli ze sa na to nepride 😀

autor
23. máj 2024

@petamich banka to robí za poplatok 20€ (už som si volala do kontaktného centra), nie je však záruka, že mi to pomôže, čiže zas vyhodené peniaze. Tam mi poradila pani, že ísť na políciu, a oni by si mali z banky vyžiadať meno majiteľa potom.

taktotedanie
23. máj 2024

No zavisi o kolko si prisla

ptvw
23. máj 2024

@taktotedanie o 100eurach pisala

taktotedanie
23. máj 2024

@ptvw nevsimla som si vdaka za info

ptvw
23. máj 2024

@taktotedanie nz to pisala na svoj profil tu to nie je 🫣

butterflyeffect
24. máj 2024

Pri vklade na ucet ta nesmu informovat komu ucet patri, realne to vies zistit tak led budes ziadat banku o vratenie platby ktoru si tomu dotycnemu poslala prevodom. V takom pripade banka oslovi prijemcu platby aby platbu vratil do urciteho terminu, ak nevrati, vtedy je banka opravnena poskytnut ti udaje komu ucet patri. Je to spoplatnena sluzba podla cennika banky.

autor
24. máj 2024

@butterflyeffect toto všetko ja predsa viem. Jasne som sa pýtala, či zistím meno majiteľa pri priamom vklade na účet. Kedysi to na vkladovom listku napísané bolo, ale už sa to asi zmenilo.
Snažím sa to zistiť už inak.