Moj mi neukazuje kazdy mesiac vyplatnu pasku,stale ked chcem vediet , tak sa musim pytat, v poslednej dobe mi je to trapne, ale co ma robit ked mi sam nikdy od seba nepovie? On sa ma pyta stale kolko mam mesacny prijem a ja stale mu poviem, dokonca niekedy aj vyplat. pasky vidi.Vyplatne pasky si vraj nechava v robote, nenosi ich domov.A ja mam pocit, ze mi nieco zatajuje 😒
tak to mas zrejme spravny pocit, ale ako to riesit netusim... poziadaj ho o tie pasky a uvidis, ako sa zachova... drzim palce. no a ked jemu nie je trapne sa teba pytat na vyplatu, tak preco by to malo byt trapne tebe? pytaj sa
tiež viem, koľko môj manžel zarobí, rovnako vie aj on, koľko zarobím ja. nevidím dôvod, prečo by som to pred ním mala tajiť a naopak.
u nas viem kazdy mesiac aku mal vyplatu...nie zeby som to vyzadovala,ale peniaze mame spolocne a vzdy sa bavime o jeho vyplate,rozoberame ju
mne ten moj neukazuje tiez, a ja sa ho ani nepytam... za to on sa mna vypytuje kde som nechala aj posledny cent z mojej materskej 🙄 ja si myslim ze mi nehovori preto lebo nie je spokojny so svojim zarobkom. viem asi zhruba kolko zaraba a ze z toho nie je dvakrat nadseny...
Viem kolko zarobi moj partner kazdy mesiac ukazuje mi to sam.
Ale skus mu nejak povedat ze nemas prehlad, ze nevies s akou sumou mesacne mas ratat nech ti to hovori ze potom sa ti tazko vedie domacnost a tak.
No tak zaujímavá otázka 🙂 Môj muž mi pásku neukazuje, on mi položí celú výplatu na stôl, peniaze rozdelíme na šeky, byt, auto a zvyšok peňazí si delíme na polovicu. Ja mu poviem, koľko mám výplatu, no peniaze nedávam, tie mi ostávajú na účte. Ale vie o nich, pretože má prístup k účtu aj kartu k nemu. Neviem si predstaviť ako by sme žili, keby som nebola v tom zainteresovaná a nemala prehlad o príjme a výdaji.
my máme spoločný účet takže vidím na výpise hned ako príde, potom odchádzaju platby a vieme zostatok po všetkých platbách. chlap si možno tvorí tzv"čierny fond" môj si šetrí z toho čo si vytiahne ale výber mi hovorí a za ušetrene peniažky občas kupi dáku maličkosť alebo darček🙂
vy nemate spolocne ucty a nesledujete vypis?...
aj ked mi pasku nenosil ze aha,kukni,vedela som zhruba,aky ma plat a ked mal odmeny atd.. sa mi od radosti pochvalil
Tiež viem koľko mm zarába, aj pásky vidím, dokonca, keď sa opýtam na výplatu, tak sa začudovane na mňa pozrie a opýta sa ma, že prečo si neotvorím skrinku, kde má všetky pásky naukladané, lebo ako on hovorí : Sú to aj tvoje peniaze, nie len moje. A ako @julianka777 aj my máme spoločné peniaze 🙂
pasky si neukazujeme, ani si nehlasime, mam pribliozne prehlad, on tiez.........ked sa spytam povie mi, ked sa spyta poviem mu.je to o dovere
učet spoločný nemame,no vieme kolko kto zarobí 😉
Môj manžel mi dal vyhotoviť kreditku k jeho účtu a tak každý mesiac presne viem, koľko peniažkov mu príde. Nemáme tajnosti. Vychovávame spolu jeho a naše deti, tak nie je dôvod. 😵 O všetkom sa spolu radíme, aj o financiách.
mame jeden spolocny ucet..a..len ja mam kartu 😀 😀 😀 ..lebo to tak mm chcel 🙂
ani mne by sa to nepozdávalo. áno, my si navzájom hovoríme o príjmoch, lebo spoločne hospodárime. je to pre nás prirodzené.
samozrejme vidim, mame aj spolocny ucet a aj moje aj jeho peniaze su spolocne
žijeme spolu, mame spolu dieta, nakupujeme spolu, investujeme spolu, a tak nie je dovod aby sme jeden pred druhym tajili nase prijmy a vydavky.
mm vie o kazdom vydavku, a o kazdom prijime co mam ja a naopak.
moja materska chodi na jeho ucet a mam k nemu dispozicne pravo takze vidim aj peniaze co zarobi mm, a dalsie peniaze co dostava na ruku mi kazdy mesiac poslusne dava a ja ich dolozim k ostatnym usporam, kedze sporime zatial " do pancuchy "
ja to vidím predsa na účte, kolko prišlo manželovi z práce... vy nemáte svoj spoločný účet? pásky mi tiež neukazuje, aj ked už som nejaké videla, posielajú mu to mailom... pre mňa je smerodajné, koľko nám prišlo na účet... 😉
moj muz je SZCO, ked si robi faktury, tak to po nom vacsinou ja kontrolujem, takze viem, aky je jeho prijem. Ale ak ma nejake bokovky, neviem, ci mi o vsetkych hovori. Ale zase az tak velmi ma to nemrzi, ak potrebujem peniaze, poviem mu a mam .....
môjmu manželovi chodí výplata na môj účet (vlastne akoby spoločný, má podpisové práva a väčšinou aj kartu do bankomatu), takže keď mi pípne sms, tak viem koľkokrát aj skôr ako on koľko mal výplatu. Financie máme spoločné, však sme jedna rodina
a na ucet nemas moznost pristupu? ved vyplata mu chodi hadam tam..- tak potom vypis z uctu, alebo ak ma sms-banking, tak pozriet telefon. Ja taketo veci neriesim, pretoze jednak kazdy vieme kolko zarabame a preto nepotrebujem vidiet pasku..
ahoj mozno ti nieco zatajuje v manzelstve je v prvom rade dovera
ja môjmu vystavujem faktúry, takže to viem lepšie ako on.. 😀
ale tak nechodí mu výplata na účet? alebo dostáva do ruky? Ak na účet tak to uvidíš... a ak do ruky, tak sa ho nato rovno opýtaj, či nezatajuje pred Tebou niečo?! Oni sa vedia vykrútiť, ale to zasa poznáš jeho reakcie, kedy hovorí pravdu a kedy nie... tak budeš podľa toho vedieť.. 😔
ahojte, ja tiez viem, kolko mm zarobi, ci je to vyplata alebo fusky, vzdy to rozdelime spolu..ja dostavam momentalne len rodicak, ale ked som zarabala, tiez vzdy vedel, kolko som zarobila 😎 😎 ...jedna kuchyna, jedna kasa... 😵 😵
Ja viem kolko zarobi mm, on vie, kolko zarobim ja, mame sice oddelene ucty, ale jeho vypisy z uctu zakladam ja do sanonu. Nikdy v zivote sme sa nehadali kvoli peniazom, ani to nijak neriesili, ked sa ho spytam kolko ma este z vyplaty, tak mi povie a ja jemu tiez. Ja vlastne ani neviem ako to u nas moze tak fungovat, ale fungujeme bez pravidiel, raz zaplati nakup on, raz ja, vsetky platby okolo domu, auta a tak idu z jeho uctu, kedze ma vyssi prijem a vzdy sa vieme bez zavahania dohodnut kto co zaplati. A tak nam to funguje.
my mame jeden ucet pre oboch takze vien vsetko a manzel tiez ale vemi ho to nejak nezaujim a ze kto ma kolko
aj ja som toho nazoru, ze asi ti nehovori vsetko. ja vidim presne kazdy jeden cent co muz minie. presne tak ako on moje. ja mam od jeho uctu kartu, my mame peniaze SPOLOCNE, pretoze mame spolocnu domacnost a rodinu.my vobec neriesime kto kolko zarobil, zohnal, ale kolko mame spolocne ako rodina.
uz to, ze nad tim premyslis, ze se ho ptas si myslim neni vporadku 😉
Ja se na nic nemusim ptat, nic nemusim videt a vim, ze je vse jak ma byt.... 🙂
Podle meho zaklad spolecneho zivota.... 🙂
Preju Ti, at najdes reseni, vnitrni klid a uprimny pocit, ze mas vedle sebe korektniho "spoluhrace v zivote" 🙂
Možno zarába menej ako ty a je mu to trápne...
Každy mesiac viem kolko mm zarobí. Vždy mi sám od seba ukáže pásku.