Čo si myslíte keď ma dieťa imaginárneho kamaráta?Je to naozaj len výplod jeho fantázie alebo vidí niečo čo my nie?
Napíš do skupiny Duchovno nadprirodzeno.
Môj brat mal imaginárneho kamaráta celé roky. Nebol to duch, bol to proste len kamarát (ozajstné deti neznášal). Imaginárny kamarát je podľa mňa výplod fantázie, ale či malilinké bábätká niekoho nevidia, to neviem.. a povedať nám nevedia 🙂
deti maju fantaziu bez hranic by som povedala, cize tomu sa to da pripisovat, skor co sa tyka duchov, tak myslim, ze psy velmi vela citia 😉
A ty si videla duchov ked si bola dieta?
Nie nevidia nic. Nechápem, prečo by mali, za to ze sa hrajú. Môj syn mi ukazoval, že vidí slona pri našej bytovke a kamoskina dcera videla ako pani učiteľka kaka do taniera spolužiačke. Myslíš, že syn videl ducha slona a dievčatko videlo ducha kakať do taniera? Proste sú to deti, hrajú sa, majú fantaziu, klamú a vymýšľajú si. Dakedy všetko dokopy
Ako ti to napadlo??? Taka hovadina. Je 21. storocie. Duchovia nie su. Proste fantazia....
Ja som toho názoru, že neuverím pokiaľ neuvidím. Ak by som nemala vlastnú skúsenosť, alebo moji blízki, neverila by som tomu
Verím na nadprirodzeno. My sami sme duchovia. A sme zázrak a nadprirodzení len nám sa to nezdá lebo každodenná realita je taká obyčajná. To že obyčajná nie je občas spoznávame pri narodení pri smrti ale sj keď objavujeme prírodné zákony. Či ale detičky vidia duchov a či sa medzi nami prechádzajú to neviem. Mozog funguje predstavami a predstavy sú jeho základný pracovný proces. Každý jeden úkon je najprv predstava potom realita a napokon odmena. Dokonca aj keď realita chyba tak mozog odmenu za predstavu dostane a nevie rozlišovať medzi realitou a fantáziou. Samozrejme rozumová logická časť mozgu ktorá ma pod kontrolou zmysly a skúsenosť tak vie rozlíšiť realitu od fantázie. Myslím že sa nejak dokonca ťa časť mozgu čo o tom rozhoduje volá. Amigdala ale neviem isto. Ale väčšia časť mozgu to nevie rozlišovať tu realitu od fantázie. Typicky príklad je eroticka predstava u muža ktorý si vie takto privodiť aj erekciu aj uspokojenie bez toho aby niečo robil. Leží ma zavreté oči a predstavuje si to. Pre mozog je to take ako keby to bola realita. V puberte to bola moja obľúbená činnosť pred spaním. Asi preto mám teraz take živé predstavy a dobrú pamäť na tváre a pohyby. Ženy si tak vedia predstaviť hlas. Alebo dotyky. Proste fantázie vedia byt krásne a deti ich tiež majú. Veda duchov nepozná a ja vede dôverujem. No je mi jasne že nemusí všetko vedieť tak ako niekedy nevedela. Preto sa nasmejem ľuďom ktorí videli duchov. Väčšina možno len vo svojej fantázii ale ktovie. Dokázať že neexistujú sa nedá.
Áno, má len bujnu fantaziu