Videonazelanie.sk - podvod Orange

cyrio
18. apr 2022

Pozdravujem, vás dievčatá. Chcel by som sa opýtať, či niektorá s vás nestretretla s týmto podvodom. V februárovej manželkynej faktúre od Orange som všimol zvýšenú sumu asi o 15 €. za spoplatnenie sms. Myslel som že to použila príklad pri parkovaní ," často to používam i ja,".V marcovej faktúre už bola suma o 30€,Pýtal som sa manželky, že či si aktivovala nejakú službu"na faktúre Vám ukazuje len platené sms neviete určiť za čo to platíte".ona mi vravela že nie že nieje si toho vedomá ,ale potom mi povedala že si všimla že hodia jej sms s videonazelanie.sk, že ak chcete deaktivovať službu treba poslať sms stop vod a dajake číslo"nechce sa mi hľadať v manželky im telefóne presný tvar správy". Ona to ignorovala,lebo bola si vedomá že si nič neaktívniala. Mne to nedalo zavolal som do Orange ,že čo to je za číslo,povedali že sú to platené sms a že treba zastaviť cez to platené číslo za sumu 9.6€,a že nie sme prvý kto sa sťažuje.Ako mi niekde o tie 50€ , ale oto že niekto neviem akým spôsobom záziada Orange o platení sms a že vás na to neupozorni.Ked platím parkovné príde mi prv upozornenie sms že služba spoplatnena. Možno že je to i naša chýba že to manželka to ignorovala a však si to všimnetie až na konci mesiaca na faktúre,ale jedno sa mi nepáči že to vzťahoval Orange bez upozornenia ,aj keď vedia že stymto číslom majú problémy. Ešte raz manželka si nejakú službu nebjednala

lienka.7
18. apr 2022

@cyrio pokial si nic neobjednala, tak by som to reklamovala a nedala im ani cent, tobôž uz nie 50€! Z vypisu sms sprav predsa musí byť úplne jasné, či si niečo aktivovala alebo nie predsa!
Bohvie u koľkých sa to stalo a moze to byt celkom pekná sumicka pre Orange👌

cyrio
autor
18. apr 2022

@lienka.7 Na faktúre je len spoplatnené sms, prvý krát , keď som si všimol som si myslel či si neplatila príklad parkovné,ako to využívam i ja.Podrobny výpis v Orange je na ich stránke len mesiac dozadu. Februárový výpis tam už nieje,tak nezistíme kedy bola služba aktivovaná.poziadal som Orange o výpis za február.Riesili sme to len teraz cez sviatky ,keď mi prišla ďakovna sms Orange o zaplatení faktúry a zdala sa mi vysoká faktúra .Na faktúre mám tri tel . čísla.Ako má to štve aj preto som tu písal. Ja i manželka podnikáme a v práci sme pomalí aj 12 hodín denné a dakedy nestíhame všetko kontrolovať

roja01
18. apr 2022

No to je smutne, ze to Orange dovoli. Asi im to vyhovuje.

akrobrab
18. apr 2022

@cyrio Ahoj, asi si si to googlil, ale teraz som to zbezne pozrela a nasla som rovnake pripady uz z roku 2018, nik netusi ako sa to aktivovalo, vraj kliknutim na stranku (banner) prehliadanu v mobile sa ta sms sama automaticky poslala (je to vobec mozne???).
Uvidis, co povie operator (za tie roky a staznosti musia mat info na akom principe to funguje), ale vyzera, ze je to "znama firma", tak by vam to najlepsie mohla ozrejmit policia, oni budu tiez urcite vediet.

nafka0483
18. apr 2022

Musela (aj ked nechtiac) na nieco kliknut - na nejaky odkaz, banner, nieco a tym to aktivovala cize si danu sluzbu objednala. Mali sme presne to iste v rodine - poklikali hocico, prisla prva sms a neriesili - mohli sa nas hned opytat a vyriesili by sme. Ale toez sa ozvali az po 2-3. fakture.
Orange s tym nic nevie spravit, ak klikas a objednas si sluzbu tak ti ju nemozu len tak zablokovat lebo co ked si to ty nechcel.

Smsky chodili, bolo potrebne to riest hned. To nie je tak ze zrazu sa uctuje nieco o com nedostavas ziadne info.

cyrio
autor
18. apr 2022

@nafka0483 som zvedavý na akej sume sa zastavím,stiahlo mám 43€ odhlásenie služby 9.6 dva krát telefonát do Orange ktorý je spoplatnený ,k výpisu za február sa nemôžem dostať aj keď som ich oto žiadal ,len za poplatok 4€ v kamennej predajni.uvidime ako zajtra pochodime na polícii
.

nafka0483
18. apr 2022

@cyrio No obavam sa ze nijak. To nie je sluzba poskytovana operatorom, ze by uctov svojvolne nieco navyse.