Na facebookovu stránku bolo zavesené video, na ktorom bolo moje dieťa, bez môjho vedomia a súhlasu. Pod videom boli doslova hejty na ňho aj na výchovu. Ako by ste riešili túto situáciu?
O čom bolo to video, čo sa tam dialo?
ulož si dané video, na FB je funkcia nahlásiť, to nahlás, ulož si aj komentáre a potom zvyšok rieš na polícii
Nahlas video a požiadaj o zmazanie
Tak ale kto to zverejnil, veď konfrontuj dotyčnú osobu.
a kto ho natočil a kde? Ja by som kontaktovala konkrétnu osobu, ktorá to video uverejnila a žiadala o okamžité stiahnutie.
keď si nepýtal povolenie, treba to riešiť s tým, nemôže ťa natáčať a uverejňovať bez tvojho dovolenia. Jasné, dnes sa zverejňujú fotky a videá z akcií , ale je rozdiel článok a článok. V tomto prípade mal požiadať o tvoj súhlas.
@dadis nebola to krádež. A priestor nebol označený, že je snímaný kamerou.
No určite synacik mačičku nehladkal ale robil niečo minimálne hodne priestupkoveho konania. Ešte keď píšeš, že to zverejnil starosta.
@zorana999 keby to bolo na priestupok,tak minimalne by to dal na políciu
Nehovorim, ze kradez..ale policia zverejnuje podobne videa, ak potrebuje identifikovat osobu
Bolo dieťaťu vidno do tváre? Označené jeho meno?
Robilo dieťa niečo čo hranici so zákonom a bolo to uverejnené na stránke mesta, za účelom zisťovania totožnosti? Alebo hľadania svedkov?
Keď vieš ze to tam dal starosta, môžeš ísť za ním a požiadať ho o stiahnutie
@dadis ale to nezverejnila polícia
nenapises konkretne o co sa v tom videu jedna? urobilo dieta nieco zle? napisal tam starosta priamo jeho meno? sla by som rovno za starostom a poziadala ho o stiahnutie, vyriesila to s nim slusne
@sense nedvíhal hovor od nás,rodičov
Asi nic dobre nerobil , ked píšeš,že hejty na syna a tiež na výchovu.
Na verejnom priestore môže byť natočený hocikto. Môžeš akurát napísať autorovi videa či to nezmaže.
Porozprávala sa so synom a dobre mu vypucovala žalúdok za správanie 😉
@janai1 no jasne,že bolo aj to vypucovanie, nebol za to pochválený
za akým účelom bolo video zverejnené?
šlo o nejakú verejnú akciu?
starosta natáčal priamo vás? čím? súkromným zariadením? keď nedvíha telefón, choďte za ním do kanclu a riešte to s ním, konfrontujte ho..
prezradíš nám, čo sa tam dialo? koľko rokov má syn, čo urobil? boli ste tam s ním?
Ano starosta je zly. Ale dieta isto "nebolo zle", ked mali potrebu to zverejnit a ked to cudzi ludia hejtuju. A ked odpisujes len na otazky a co sa tam dialo neuvedies a ignorujes.
Takze urobila by som poriadok s vlastnym deckom aby sa to neopakovalo a poukazala mu na nasledky, a zila by som dalej.
Do jazierka hádzali kamienky.
Dala by son podnet na urad na ochranu osobných udajov, s presným popisom a fotkami z netu. Neboj taku peknu kontrolu GDPR dostanu. Starostovi by som to oznamila úradne a pisomne, ze okamzite nech stiahne video. To je jedno co sa tam deje na tom videu. Zverejňovanie videa musi mat svoje hranice.
tak vidis.. aspon je syn pouceny a podobne kktiny stvarat uz nebude. rozvlac starostu za gdpr a potom len budete poohavarani...ber to ako dovru lekciu pre dieta
@colsami
Ako by sa cítila ty,keby tvoje dieťa niečo urobilo a dozvedela by si sa to z fcb stránky?
právne