podelte sa o svoje skusenosti...ja om videla asi pred 20 rokmi ked som so segrou byvala s rodicmi v panelaku na 5 poschodi ,mali se dobry vyhlad .... bola silna burka , pozerali sme sa von oknom, a zrazu iba sme poculi nieco divne (asi blesk udrel do bleskozvodu) a hned nasledne na cestu pred nami, kde urobil aj dieru. to bol taky hrmot poviem vam :D sme sa riadne zlakli...
Presne to isté som aj ja videla v detstve. A tiež zostala diera v chodníku...
ano, ked som byvala este u rodicov, treskol blesk na zahrade, neviem co bolo horsie ci ten rachot alebo to zablysnutie, ale zo zeme sa riadne zaprasilo.
Urobil dieru do cesty? A nebol to meteorit? 🙂
Videla som ale nie úplne zblízka. Asi tak 100-150m trafil do stromu a už len padala veľká vetva dole.
Blesky mám rada ale chvalabohu som ho zblízka ešte nezažila asi by som sa 💩
My mame za zahradkou les a tam supol blesk do stromu a strom roztrhlo na polky..a to je dom cca 20m...ale rana bola riadna ..hroza
no tak toto neviem ci by som sa tiez nepo.... ale celkovo burky mam rada aj tie blesky, je to sice hlucne ale pekne divadlo 🙂
tak toto bolo asi 30-40 metrov od okna...cize tiez pekne blizko.. :D
V puberte. Tresol do rieky, boli sme na brehu
Ano dva krat a hrozny zazitok, raz v byte, udrel medzi dva domy, vsetci sme sa tak zlakli, xe sme sa hodili na zem, strasna rana a ten zvuk ako ked skrtnete zapalkou, akurat hlasno. Druhy raz vonku, na krizovatke, to som mala Este dve hodiny dojem, ze mam taku akoby spalenu ruku, ako ked to prezeniete s opalovanim a ked sa toho chytite, tak to je taky divny pocit. Potom to preslo. Klepala som sa ako ratlik Este 10’minut po tom.
blesk bol hruby, doslova ziarivy no bolo to zvlastne, nezvycajny zazitok .