Baby prosím pomocou. Malú som teraz nahrávala na vystúpení, všetko išlo pekne nahrať a polovica videii mi nejde prehrať. Prikladám fotky. Tie ktoré sú zobrazené nejdu prehrať ani otvoriť a polovica z nich je len sivá. Píše ze prišlo k neznámej chybe. Dala som to rýchlo do PC a vypisuje neviem co, tiež to nejde. Co mam robiť?? Toto sa mi ešte nestalo 😪😪 prosím pomôžte mi. Dakujeem
odisla ti SD karta. Tam uz len skusit ju cez raw copy spravit image a ten analyzovat a zachranit co sa da. Kazdy sikovny linuxak to zvladne a aj sikovnejsi windowsak by si mal vediet poradit. O Mac-istoch si iluziu nerobim, ze v okoli najdes dostatocne sikovneho, iked tam je to obdobne ako u linuxakoch...
@simiis ďakujem ono to tak zblblo ze sa mi pred očami vymazaval obsah. Keď som restartovala mobil, zmizlo všetko a karta sa začala zama formátovať. Nerozumiem ako to samé od seba mohlo zblbnut.
@egonsk ďakujem za podrobné vysvetlenie, ale ako vyššie pisem, uz nic nepomôže. Stiahla som si tie videa do PC tak možno by sa to dalo nejako preformatovat alebo co. A ked mi vieš poradiť do budúcna, ako sa tomu vyhnúť? V živote sa mi nestalo ze by mi SD karta takto zblbla. Dá sa tomu nejako predísť? Dakujem
@sandra49 zial nie, vsetky pamatove karty, ktore maju cip, sa jedneho dna odpravia do kremikoveho neba. Velmi malokedy to byva s upozornenim vopred (napr. u SSD diskov pre pocitace je na to funkcia smart, ktora vsak tiez malokedy zavcas stihne upozornit...).
Plati iba obecne pravidlo, ze treba sa vyhnut teplotam pod 0'c a nad 50'c, v oboch pripadoch rychlo dochadza ku degradacii pamatovych cipov. Takze mobil vo vonkajsom vrecku, alebo na krku v case snehu a mrazu znamena, ze karta moze kedykolvek zlyhat a rovnako to plati v letnych horucich dnoch na slnku.
Este plati, ze cim vyssia kapacita karty/cipu, tym haklivejsia je, takze ja osobne zasadne pouzivam radsej viac mensich ako jednu velkokapacitnu a tie vymienam.
@sandra49 restarovala som mobil a zmyzlo mi všetko za posledných pár týždňov a vypisuje toto s tou kartou SD. Aši ma porazí...😭😭😭