Ahojte dievcata 🙂 kedy zacinate stavat stromcek?
podla toho či živý či umelý .. my živý a teda víkend pred vianocami ... t.j. 23.12. v tomto roku to tak vyslo ... min. rok tiež den pred štedrým ... davame dolu po troch kraloch
24.12. rano
15.12. o 9.30h. ;)
23.12. Ozdobíme 24.12.
24.12 doobeda ak sme doma...alebo ked ideme prec, tak 23.12 vecer...
Potesilo ma, ze viacero z nas zdobi stromcek 23.pripadne 24.12. Uz som si zacinala pripadat divne, pretoze vsetci okolo zdobia uz na Mikulasa. Ked som pri debate spomenula, ze my s manzelom zdobime stromcek v noci z 23.na 24.12 (kazdy rok) , tak mi vacsina znamych povie, ze oberam deti o atmosferu Vianoc. Ja si vsak myslim, ze Vianoce zacinaju Stedrym dnom. A ten pohlad chlapcov, ked schadzaju dole schodmi a nadsene vyskaju pri pohlade na vysvieteny stromcek..... ☺😍🎄. Nam totiz stromcek nosi Jezisko. Rano donesie stromcek a vecer pod neho vlozi darceky.... 😉
23.12, vysvieteny dom a zahradu mame cely advent, stromcek je “koruna“ vsetkeho a tak prichadza ako posledny... A tiez mame zasadne zivy strom, keby sme ho stavali zaciatkom decembra, uz by bol na Vianoce dost opelichany. A umelinu nechceme ani keby bola v 18d kvalite.
My sme zvykli 1.12 :D ale teraz budeme mať živý tak asi neskôr
Za poslednych pat rokov ho staviam stale 7.12 vtedy sa narodil syn a takto to bude kazdy rok u nas aj tento.mame umely
U nás máme umelý a väčšinou okolo 18.12
ja si pamatam ako decko, ze my sme zakazdym az na stedry den rano robili, len odkedy uz nebyvam s nasimi, tak robim stromcek skor, vacsinou okolo mikulasa, lebo mam rada tu atmosferu, to ako svieti a som rada, ked si to mozem uzit co najdlhsie, teraz tiez rozmyslam, ze buduci tyzden uz urobim
chcela by som ten víkend pred vianocami robiť, teda pred štedrým dňom, to už budem mať skoro všetko poupratované, okná poumývané aj všetko, tak bude najvyšší čas na stromček 🙂
Presny datum nemame stanoveny, budeme mat zivy strom a postavime vtedy ked chlap pojde kupit a ozdobi..min rok sme mali asi dva tyzdne pred vianocami a hned po novom roku siel do smeti...(biosmeti)...
...ale za nasej ery detskej sme stavali az na stedry den aby sa nepojedli salonky a neviseli tam len papierky
@sense tvoj chlap ozdobuje? Ja odpadnem, ten moj toto nechava na mna moc sa mu do toho nechce a ja by som si tak predstavovala, keby sme ho spolu zdobili aspon jeden rok 🙂
@lubisvecko, za 15 rokov spolocneho zivot s mojim muzom som stromcek este nezdobila. 😉
@lubisvecko jasne ,kupi aj ozdobi, ns 80% aj odzdobi a vyhodi....spolu sme ho za 10rokov zdobili asi len raz...
Keby je to na mne tak asi skoncime s takym malym co uz predavaju aj ozdobeny so svetielkom v kvetinaci
Ja rozmýšľam postaviť 1.12 lebo 18.12 mam prvý termín pôrodu
6.12. Staviame vzdy
Viete mi prosím poradiť ? S manželom by sme si chceli tento rok dopriať živý Vianočný stromček no mám obavu že pri podlahovom kúrení dlho nevydrží
Ďakujem 🙂
8.12