Milé dámy, poraďte mi prosím nejaký pekný a zároveň praktický darček pre kolegyne pod stromček. Už som čo to pozrela, ale priznávam, že v poslednej dobe je moja kreativita obdarovávania na tom zle. Preto by som bola rada, keby ste sa podelili o svoje tipy prípadne zvyky čo dávate kolegynkám pod stromček vy. Ďakujem 🙂
my si v robote nedavame nic, ale ideme si pred koncom roka spolu niekam sadnut, ci len tak na drink alebo normalne na veceru.
Nič 😀 - hlavu mám na prasknutie celý rok- čo komu- za akú cenu, koľko krát čo sa týka rodiny , ale vzájomné obdarúvanie s koligyňami mi príde absolútne zbytočné .
záleží koľko e chceš do darčekov investovať...
malinké fľaštičky džemu, alebo medu...
My sme každá zvykli niečo priniesť, a urobiť si posedenie, alebo sme sa šli najesť do reštiky (pred covidom) , na vianočné trhy... Darček som si vymenila iba s jednou z nich, ale ju beriem ako veľmi dobrú kamarátku a trávime spolu čas aj mimo práce.
Vždy sme si dávali niečo jedle, lepšiu kávu, nejakú kvalitnú čokoládu, oriešky. Pracholapace neznášam, preto ich nedávam, ani sviečky, mydielka a podobne capiny.
och, uz niekolko rokov bojujem za to, aby sme takuto kravinu zrusili.... a ony si u nas vymysleli este ze tajneho santu 🤦♀️ rozumej vylosujes si meno jednej kolegyne a na tajno kupis darcek za 10 eur
cele zle toto 🤦♀️
Len maličkosti, zvyknem robiť vaječný likér alebo lemon curd do pohárikov a takéto, tak to si dávame, také len na potešenie.
Ja som v predvianočnom čase zvykla upiecť malý svietnik z medovníkového cesta s maketou domčeka a zasneženým stromom či snehuliakom +1čajová sviečka, ale len dvom kolegyniam ktoré so mnou zdieľajú kanclík. Vždy sa potešili, svietniky sme si nechali v kancli na skrinke ako dekoráciu. A to je všetko. Na Mikuláša dostanú sladkosť - nejakú fajn malú čokoládku buď merci, rafaelo a pod. A počas trhov si zvykneme vyjsť na varené víno - tam si navzájom kúpime "rundu" a máme to vybavené. V kolektívoch sú naj darčeky čo sa dajú vypiť a zjesť 😉
my sme si kedysi s kolegyňami kupovali. Potom nás bolo viac, tak sme si každá vyžrebovali len jednu a kúpili tej. A jedného dňa sme sa dohodli, že už budeme kupovať len šéfke. Ja som za to rada, že sme sa takto dohodli.
To co je za hovadinu v zivote som nepocula ze darcek pre kolegynu..maximalne ked uz tak skladacka po 10e a pekne vsetky spolu na trhy alebo na veceru..
My si dávame sladkosti na Mikuláša a to je všetko. Poteší to rovnako ako 10 eurovy darček pod stromček.
Ja robím tento rok niečo na tento spôsob
https://www.youtube.com/watch?v=JzsuyGBC810
Ja konkrétne dávam do hrnčeka čaj, čokoládu, také minikrémiky na ruky, vianočnú ozdobu.
ja to mám najlepšie,robím sama za seba nemám kolegov tak nikomu nič nemusím dávať😀 ale ten tajný santa za 10 eur je teda katastrofa.To človek nevie či sa má zasmiať alebo zaplakať😀 to mi znie akoby to vymyslel kolektív nejakých pubertálnych deciek
@liusa82 ale veď aj diskusia sa nesie v takom duchu😂 Veď je to choré. Všetci máme dosť svojich starostí pred vianocami a ešte sa zaťažovať čo kolegom...
Nieco hodnodnotnjsie, ako davam pokladnickam v Tescu, ale zase nie tak okazale, ako dostane obsluha na cerpacej stanici