Vianočná výzdoba už teraz. Nie je to skoro?

16. nov 2024

Baby to co ako? Ci to len u nás tak? Všade v okolí už dávajú na domy vianočnú výzdobu a svetielka. A co ma najviac zarazilo ze mam plný fb vianočnej výzdoby vnútra a stromčekov. Ako dobre každého vec. Ale nie je to skoro? Véd je ešte len 16ty november a už mať stromček vyzdobený mi príde zbytocne skoro....

jaass
16. nov 2024

Je to skoro ale každého je to vec 🙂 kto si ako urobí tak ma 🙏

deti95060810
16. nov 2024

mne príde skoro...moji susedia majú vonk. výzdobu osvetlenú už min. 2 týždne...

patka06
16. nov 2024

Jasné, že je to skoro.
Už sa úplne vytráca čaro Vianoc

barka1
16. nov 2024

Je to skoro. Ludia stracaju trpezlivost, nechcu na nic cakat, chcu vyhoviet detom, ktoré by mali najradsej Vianoce stále.
Chorá doba...

3petka
16. nov 2024

Ja sa tiež čudujem že nejak skoro všetci zacinaju. Ale neriešim. Nech si robia čo chcú ja si vyzdobim tak ako každý rok.

tykat
16. nov 2024

Tiez som si hovorila ze je doba kedy vianoce nemozu len tak pokojne prist. Vsade uz to na nas krici ze VIANOCEEEE kupujte, chystajte, rychlo-rychlo lebo uz len dva mesiace a bude treba sadnut k veceri a rozbalovat darcekyyyy.

gulicka277
16. nov 2024

Ja by som to tak strašne nebrala veď v Kauflande mali polovicu regála na dušičky a druhá bola na Vianoce. Vianoce už nie sú v poslednej dobe o duchu, rodine, dobrom jedle a hlavne uctení Ježiša Krista ale o výzdobe, drahých daroch. Plus asi veľa ľudí chce mať Vianoce za sebou aby išli čo najskôr do práce. Alebo potom sú tu ľudia ktorých chytí Vianočná horúčka už v polovici septembra. Nemaj to za zlé proste sme každý iný 😁

anjelicek26
16. nov 2024

Svetielka mame od začiatku novembra.. nie lebo vianoce, ale proste svetlo v tme, je to pekne😅Obe schodiska a aj vonku... vianočné vyzdobu v unterieri zacnem budúci týždeň.. stromček okolo mikulasa... na sviatky nebudeme doma, tak aspoň takto.. a neriešim iných.

pribinak
16. nov 2024

Je to skoro. Veď ešte nezačal ani advent

Ľudia nedávajú že je doba konzumu, ale sami k tomu prispievajú. Čo tak negat deti čakať a potom nech si užijú.

Vianoce by mala byt má Vianoce kedy slávime narodenie Ježiša. A nie že chcem pekne svetielka a dekorácie v byte

mandzula
16. nov 2024

Popravde mi toto posuvanie akoze vianocnej atmosfery pomaly na september lezie na nervy, pre mna sa tym straca caro Vianoc. A vyhnut sa tomu, bohuzial, neda. Je to len a len o komercii, cim skor sa vytvori atmosfera Vianoc, tym skor, a teda o to viac ludia nakupuju nielen darceky, ale aj vyzdobu ci vianocne sladkosti.

bloger
16. nov 2024

Tak je to každého osobná vec. Možno chcú mať už Vianočnú atmosféru.

hugigugin
16. nov 2024

total skoro, a potom 25.12.si tu prečítaš, že už dala dole strom aj všetko lebo ju omrzelo. A v januári už budú piecť na veľkú noc a vzývať leto.

januska12323
16. nov 2024

Je mi to jedno. Nech si každý zdobí ako chce.

bessie12
16. nov 2024

V NL to nie je inak. Jedna rodina / osoba už má komplet všetko vyzdobené od 1.11. Mne sa to však páči. Dnes na prechádzke so psíkom sme si všimli, že v ďalšej domácnosti svieti stromček 🥰 my už tiež svietime. Dnes som dávala na okno a malý stromček svetielka. Taktiež som zaplnila "vitrínu" s vianočným porcelánom. Medzitým som začala vypratavat obývačku v priebehu týždňa chcem vymeniť jesenný obrus za vianočný 🙂 budúci týždeň cez víkend by som chcela vyzdobiť schodisko a dvere. A niekedy začiatkom decembra všetky stromčeky. Budúci týždeň v sobotu ideme veľký nákup vianočných ozdôb a dekorácií.
Zajtra ideme na nákup potravín, ale zastavíme sa aj v iných obchodoch. Niečo vianočné sa určite kúpi 🤗

lalala94
16. nov 2024

Ja milujem Vianoce, ale teda snažím sa ovládať. 😀 Pozerám večer vianočné filmy, ale ešte nezdobím, nepečiem. Posledný novembrový týždeň spravím adventný veniec (ten robím každý rok) a potom od začiatku decembra začnem postupne s deťmi vyrábať nejaké ozdoby a robiť medovníčky na stromček. 🙂 Bývame v byte, svetielka máme celoročne nahodené na terase, pretože môj manžel je lenivý zdobiť každý rok v zime, avšak zapneme ich až 1. adventnú nedeľu. 🙂 S deťmi zvyknem chodiť poobede von, keďže je skôr tma, všimla som si, že niektorí už majú vyzdobené balkóny a svietili a predvčerom som zazrela niekomu v byte vianočný stromček. Neriešim. Nech si každý robí podľa seba.

anjelicek26
16. nov 2024

My sme dnes aj vianočné pyzamko vytiahli😅

natalis1998
16. nov 2024

No aj u nás susedia tak. Čo ma dnes prekvapilo v obchodoch že už polovica vianočných dekorácií vypredaná.. a to som si povedala že dosť skoro začínam kupovať.

osky
16. nov 2024

To je ten podvedomy tlak obchodnych retazcov.
Tie uz pomaly po dusickach nahadzali vsetok vianocny tovar,atmosferu...
Ako sa potom mozeme tesit z vianoc.
Ja som len dnes dala jesenne obrusy..
Advent je cas svetiel do okien a von.
Ale ziadna vianocna vyzdoba.
Len adventny veniec.
Vianoce sa u nas nazdobia den-dva pred Stedrym dnom...

gabika20
16. nov 2024

Máme vianočné svetielka na dome a už aj svietime.. nám to takto vyhovuje a tešíme sa .. mám toho veľa v práci, náročné obdobie, stresy a toto vianočné zdobenie mi proste robí radosť..ak to niekomu vadí, jeho problém..

snowdrop_
16. nov 2024

Nikdy nie je skoro! 😀

drobec02
16. nov 2024

A vianočné ozdoby v obchodoch už od októbra 😂

lucia13022023
16. nov 2024

@gulicka277 v kauflande napoly dušičky a vianoce. A v teddi od augusta regály plne gúľ 🤣🤣🤣🤣

felycity
16. nov 2024

Skoro? Každý sme iný, ale je pekné , ak sa niekto vie takto tešiť.a vôbec v tomto konzumnom svete ešte sa ja tešiť. V podstate máme 2 víkendy do prvej adventnej nedele. Pri tomto zhone, je pre mňa akurát si začať pomaly všetko chystať, tak , aby základná výzdoba k prvej adventnej nedeli bola nachystaná. Chcem si potom adventné obdobie vychutnuť, máme v plane vianočné koncerty, trhy, lyžovačku, mikulášske akcie , pečenie popri každodenných povinnostiach -tak mne to príde fajn ak už aj dom/ vnútri to mám tak nachystané a "naladené. Stromček však staviame až pre Vianocami.

reanda
16. nov 2024

horsie veci su, ako vianocna vyzdoba v polovici novembra.. ale pre niekoho asi dalsi dobry dovod sa rozculovat 😝
aj my sme uz dneska vytiahli nejake zimne dekoracie - v noci mrzne, v piatok ma snezit, proste uz mame na to naladu..

domak2
16. nov 2024

Co ja viem. Je november, hnusne, fuka, skoro tma. Nech si kľudne všetci povesaju svetielka 😅 Ja zas nerozumiem tomu si robiť stromček 30 sekúnd pred stedrovecernou vecerou.
Ja ho vyťahujem väčšinou okolo Mikuláša keď už sa deti tešia ale kedy ho davaju ostatní je mi dosť jedno.

bessie12
16. nov 2024

@domak2 toto nepochopím ani ja. Kedysi sme zdobili stromček 23.12. Ale zrušila som to odkedy mám vlastnú domácnosť. Chcem si to všetko užiť čo najdlhšie 🥰

domak2
16. nov 2024

@bessie12 ja si to nejak veľmi nepamätám, ale myslím ze tiež až tesne pred Vianocami u starých rodičov. Aj tak sme stihli vyzrat salonky 🤣 Čaro bolo pre mňa ze tam sme spolu, nie stromky a vyzdoba, ta mohla byt kľudne skôr.

katka700
16. nov 2024

Nerieš čo robia a hovoria ostatní. Rob čo vyhovuje tebe.
Ak ti vyhovuje ozdobiť stromček ráno 24. decembra a na troch kráľov ho schovať je to ok.
Ak ti vyhovuje vianočnou výzdobou vyzdobiť celé obydlie 17 novembra a nechať to tak do konca februára je to tiež ok.
Zi a nechaj žiť.

reanda
16. nov 2024

@bessie12 kedysi (aspon za mojich detskych cias) mala vacsina ludi zivy stromcek a ten, keby ozdobis na mikulasa, tak ho do vianoc mozes vyhodit 😀 navyse v mnohych rodinach mali zvyk, ze stromcek nosi jezisko, takze ho rodicia ozdobovali tajne v noci z 23 na 24

bessie12
16. nov 2024

@domak2 ja si to veľmi dobre pamätám. Musela som mamine aj babke pomahat navliekat salonky na nite. Vtedy som to preklinala 🙈 teraz by som veľmi rada urobila. Len tie salonky chýbajú a hlavne mi chyba moja rodina, ktorá tu už nie je 😞