Ahojte chcem sa opytat mate aj vy doma vianocnu ruzu?ako sa o nu starate?mam ju druhy rok ale rastie mi do vysky a chcela by som aby bola ako taky mali stromcek.dakujem za kazdu radu.
@vevuska22 prosimta ako sa o tie vianocne ruze staras, ja kupujem kazdy rok v takom malickom crepnicku cca tyzden, dva pred vianocami, ale stale mi to do tych vianoc umrie skusala som vseliiak polievat, davat na tie najlepsie miesta a nikdy nic aj google som presla a nikdy mi ziadna nevydrzala...
@jeennyv vies co ja ju polievam velmi malo asi tak raz za dva tyzdne a normalne z hora ako keby som jej dala take tri vacsie kvapky.mam ju na parapetnej doske a na 8tyzdnou som ju dala do uplnej tmi do skrini potom sa zacali listy sfarbovat do cervena ked som ju vybrala zo skrini.
@vevuska22 ostrihas do takeho tvaru aky chces. Podstata je, ze kazdy konar sa da skratit az o polovicu - dve tretiny, ten, ktory je mimo koruny tak az pri kmeni. Ak mas lenjkednu dlhu stonku, tak ju odstrihnes navrchu a ona vypusta nove bocne konare a vytvori korunu. Aj ostrihana bude pustat nove listky., vetvicky.
ja by som ostrihala kazdy konar tak na 10 cm. Sice ostane z nej hola metla, ale obrazi raketovou rychlostou a do Vianov bude krasna husta. Mozes ju najrv presadit a tak o 2 - 3 tyzdne ostrihat. Alebo ostrihat a o 2 - 3 tyzdne presadit do vacsieho a cerstvej hliny.
@vevuska22 mozes ju tvarovat do pozadovaneho tvaru uplne bez problemov. Na nete je milion sedem navodov ako ju dalej pestovat a ako ju donutit "kvitnut" na cerveno v case Vianoc. Staci sa spytat uja googla