Vianočná radosť pre ľudí v núdzi

ivush
3. dec 2011

Ahojte, chcem sa vás opýtať maminy, či náhodou neviete o milých ľuďoch s maličkými deťmi, ktorí sa ocitli v krízovej situácii a potrebovali by pomoc v podobe detského oblečenia, hračiek...Rada by som im urobila radosť posunutím pekných, moderných a zachovalých vecí. Možno sa nás tu takých pozbiera viac a pomoc bude o to efektívnejšia. Chcem veríť, že táto tému nebude zneužitá podvodníčkami, ktoré sa budú prezentovať ako mamy v ťažkej situácii a následne budú tovar na internete predávať.... 😕

annaopialova
5. dec 2011

ahoj nepoznam ale sa mi paci tvoj napad ze takto chces urobit radost inym

ivush
autor
5. dec 2011

Nuž áno, ale stále neviem komu 🙂 A pritom si myslím, že je (žiaľ) dosť ľudí, ktorí to potrebujú...

titkovamiriam
6. dec 2011

@ivush zajdi na obecný urad tam ti urcite poradia 🙂

ivush
autor
7. dec 2011

Hmmm...práve som to takto cez miestny úrad riešiŤ vôbec nechcela...skôr tu, ak by niekto vedel o niekom.... 🙂

space1
10. dec 2011

@ivush tu na MK oslovujú niektoré "maminy" predávajúce no hold sú to osoby , ktoré neznejú veľmi dôveryhodne, tiež som nad tým rozmýšľala a napadlo ma poslať to do niektorého krízového centra, alebo navštíviť farnosť-charita, to je ťažké , lebo maminy, ktoré to najviac potrebujú sa hanbia k priznať,že by niečo potrebovali, ale to krízové centrum-tam sú fakt mamičky, ktoré by to asi najviac potrebovali

ivush
autor
11. dec 2011

@space1 jasné, ale vieš mojou snahou bolo dostať sa priamo ku kontaktu na ľudí, ktorí to potrebujú......nie obiehať farnosti, krízové centrá, atď. Ale proste vedieť o niekom takpovediac "z prvej ruky". Chápeš, že ?
Nuž, ale ako to tu čítam - sme tu asi jedna veľká šŤastná komunita kde nikto nepozná ľudí v ťažkej situácii. Ak je to fakt tak, ja sa z toho len teším. 😵

gemini2
13. dec 2011

@ivush ako chces zistit ze osoba naozaj potrebuje pomoc? som ochotna poslat nieco ale ludom co to naozaj potrebuju

gemini2
13. dec 2011

@gemini2 🙂

opicamartyna
13. dec 2011

@ivush mamička s nickom alelukmat pozná takú rodinu, sirôtky, aj ja sa chystám poslat ked budem mat na poštovné 😉 čiže ked dostanem PN 🙂

mamkalenka
13. dec 2011

MAMA OCO RODINA...ako to krasne znie..premna je moja rodina všetkym a hlavne pre moje deti...idu sviatky už za par dni sa rozsvietia stromčeky..budu sa priat vianočne želania..no ja mam v srdci velku bolest a otazku?? čo s detmi??ešte pred par mesiacmi sme skoro neboli vobec rodina...uplna...ocka mojich deti odviezla zachranka v bezvedomi..ako to všetkozačalo?...žili sme ako normalna rodina kym manžel neochorel..pracoval vo fabrike ako zamočnik ja v kadernictve vzali sme si uver, na auto na splatky postel,televizor detom počitač....v novembri 2008 manžel začal v praci zvracat mal problemi zostal na pn...lekar stanovil že je to len viroza potom chrbtica..tahalo sa to do januara 2009 ,bol stale na pn....16.1.2009 mi syn volal do prace ľe s ockom je zle..bežala som z prace domov volala zachranku...diagnoza- silny zapal podľaludkovej žlazy.lekari robili čo sa dalo no bol to velky zapal aj žaludka nedavali nam velku nadej nasledovala liečba dlhodoba..infuzie ani lieky nezaberali manžel zvracal každe jedlo schudol 22 kil ...nepomohlo nič musela nasledovat operacia..žaludka 17.4.2009 ho operovali trvala operacia 2 hodiny...museli ho operovat vyčistit brušnu dutinu, ma umelu drenaž v žaludku operovali ho na pseudocystu pankreasu..po operacii bol stale slaby stale zvracal dostal poperačne teploty zapaly....pozbieral sa ako tak až po roku..no v auguste toho roka sa začali zasa komplikacie v brušnej dutine sa začala naberat voda..bol od augusta na odvodneni 2 razy potom v septembri..bol viac doma ako v nemocnici ...12.10 2011 sa začal boj o jeho život....dostal zapal priedušiek horučky..nevedli sme čo sa deje...upadol do bezvedomia..zasa ho viezla zachranka tento krat išlo o život..nikdy na tento den nezabudnem a neprajem to nikdy nikomu zažit..lekarka ma pripravila na najhoršie..dodnes mam jej slova v ušiach ...vysvetlila mi že organizmus sa brani ihfekcii napadla všetky organy odchadzali ladviny pečen prestala plnit funkciu,blo tam taľky zapal infekcia brušnej dutiny,..pripravte sa na najhoršie..umiera..nevedela som čo si počat tu bezmocnost a beznadej neprajem nikomu ako to mam vysvetlit detom?.že ocko umiera? mam e 3 detičky chlapci maju 13 a 8 rokov dievčatko bude mat v marci 2 roky...oni najviac trpia ockovou chorobou ...na druhy den sa manžel prebral a začal bojovat...lekarka mi povedala ľe je najlepšie aby so chodila každy den za nim...aby bola pri nom rodina a tak som chodila do nemocnice každy den pomaly sa zbieral a bola somm velmi štastna že sa lekarkine slova nenaplnil ..bojujue každy den..vieem že už to nebude nikdy ako pred tym ale modlim sa zanho každy den..je to premna velmi tažke neda sa to ani opisat..som na všetko sama ,stala som sa "otcom" ,matkou v jednom rodina je v mojich rukach..su noci ktore preplačem zo zufalstva,bojim sa rana čo zasa prinesie...nezvladam to..všetko je namne dlhy ,škola deti...rodina..neviem ako žit mam rodičak 190,10 eur ..manžel ma invalidny 100 eur...jeho lieky su velmi drahe stoja viac ako 128-130 eur..je to tažke hlavne koli detom su obmedzene...neviem čo mam robit hlavne teraz na vianoce...verte mi že nech jem aj holy rožok len nech tim detom mam aspom na darčeky ...velmi ma to boli a neviem kde prosit o pomoc..ako matka sa velmi trapim..nejde o mna ale o moje deti tak velmi im chcem sprijemnit vianoce aby aspom trošku zabudli na ockovu chorobu ..lebo aj oni sa trapia ale duševne..moje deti su premna všetko keby nie ich tak neviem..moj život by nemal zmyslel...nejde mi o zisk ziskat niečo zadarmo..proism len o pomoc pre moje deti..nič viac...za všetko dakujem už len zato že si prečitate moj pribeh...bolest matky...lebo ozaj neviem ako dalej...za všetko dakujem za akukolvek pomoc lenka....

mamkalenka
13. dec 2011

nie som žiadny podvodnik...som len zufala mamina..nič viac...každy tu rieš inertnet..či mam či nie...nemožem ho zrušit..je tu viazanost 24 mesiacov...mala by som dalšie dlhy-pokuty a to nechcem..preto prosim neubližujte mi..niesom žiadny podvodnik verte mi...choroba v rodine vam vezme všetko...neprajem to nikdy nikomu...

evka4
13. dec 2011

@mamkalenka ahoj, je mi luto, v akej tazkej situacii si sa ocitla... v predchadzajucej teme si pisala, ze mate viac ako zivotne minimum a preto ti na socialke neposkytnu ziadnu financnu pomoc. ja sa v tom nevyznam, ale ak mas len rodicovsky 190,10eur, manzelov invalidny 100eur plus pridavky na tri deti 21,23x3, tak to je urcite menej ako zivotne minimum pre 5 clennu rodinu. na nete som nasla toto;
Životné minimum dvojice s tromi nezaopatrenými deťmi sa vypočíta nasledovne,
185,19 € ( 5 579,03 Sk ) + 129,18 € ( 3 891,68 Sk ) + 84,52 € ( 2 546,25 Sk ) + 84,52 € ( 2 546,25 Sk ) + 84,52 € ( 2 546,25 Sk ) = 567,93 € (17 109,46 Sk )
a predstavuje sumu 567,93 € (17 109,46 Sk ) mesačne.
Podla tohoto ti na socialke pomoct musia. Ak mas ale aj ine prijmy a tu tak trosku zavadzas, tak to neposobi velmi doveryhodne, tak sa potom necuduj, ze tu bude na teba vela ludi utocit.
Ja ti poradim asi len tak, ze sa skus obratit na nejaku organizaciu, ktora pomaha ludom v nudzi, urcite ti nejako ulahcia tvoju tazku situaciu.
Drzim palce a prajem vsetko dobre a manzelovi skore uzdravenie.

mamkalenka
13. dec 2011

evka..nemam vobec umysle zavadzat..ja som sa ny toto pytala na socialke..vysvetlili mi že životne minimum je ine a davka v hmotnej nudzi ine...ja neklamem nemam dovod..nechapem prečo by som mala klamat asi keby som sa mala dobre tak sem nepišem...je to blbost..ved nechcem aby mi niekto zložil k noham truhlicu so zlatom...chcem potešit moje deti nič viac...ja nepatrim k ludom čo klamu..nemam dovod..ak viete viac ako na socialke tak potom neviem...

kveta45
13. dec 2011

@mamkalenka U nás budú tohtoročné Vianoce trochu podobné. S manželom si dáme na Vianoce iba pusu a blízku rodinu som už informovala, že tohto roku bohužial od nás nič nedostanú. darčeky dáme iba deťom no aj to poskromnejšie. Manžel pracuje a ja som na materskéj. Naša finančná situácia je tiež velmi, velmi zlá. Máme velmi vysokú hypotéku a už to začalo byť velmi vážne pretože sme nemali na iné účty. Tiež sme jedli len rožky, len aby dcérka mala všetko čo potrebuje. Máme niečo aj napožičané od brata no to nie je dobré riešnie, lebo sa človek dostane do blúdneho kruhu. Takže či som chcela, alebo nechcela musela som od sedemesačnéj dcérky odísť do práce aspoň na pár dní v týždni. No nie každý má ochotnú babku ako my, ktorá príde kedykoľvek. Verím, že sa naša situácia zlepší no musíme preto niečo robiť. Prajem ti aby sa u vás čoskoro zlepšila situácia a držím ti palce a niektoré poznámky od báb si nevšímaj, lebo niektoré sa tu doslova vyžívajú ak môžu ublížiť alebo im úplne chýba empatia.

mamkalenka
13. dec 2011

kvetka dakujem že ma chapeš..prajem všetko dobre aj tebe..

evka4
13. dec 2011

@mamkalenka ale ved ked je raz stanovene zivotne minimum a vy ho zrejme nedosahujete, tak nech ta zo socialky poslu na konkretny urad, kde ti doplatia peniaze, aby ste to zivotne minimum dosiahli. ja sa v tom nevyznam, ale hadam ti tu napise nejaka mamicka, co bude o zivotnom minime a vsetkym okolo vediet viac. ved z toho, co si uviedla, sa predsa vyzit neda 5 ludom. ja si viem predstavit, ze to musi byt tazke vybavit to, urcite sa nestretavas len s prijemnymi ludmi na uradoch, ale asi to treba vydrzat. drzim palce, nech sa vasa situacia coskoro zlepsi.

gemini2
13. dec 2011

ani ja nie som milionar, tiez som tu minule ziadala o veci na doma pre moje dvojicky a nasli sa dobri ludia, co mi veci posielaju...jednoducho potrebujem dvakrat viac satstva a hlavne po doma. nikto ma za to neodsudil, poslali mi a ja som podakovala...to im stacilo. ked chce niekto pomoct- pomoze, nebude ohovarat....ponukam i ja veci...ale skor na malinke dietatko- zatial tak do pol roka. bude toho neskor viac
@kveta45 ake stare dieta mas?
@evka4 ja som mala tiez minimum- na jednotlivca s 1-4detmi je to okolo 119eur, ak tolko nemas, si v hmotnej nudzi ,ja som tu sumu brala skoro dva roky...nikoho nezaujima, ze platim najom,(byvam v rodic.dome ale nemam najom,zmluvu...) jednoduch na soc.ti nic nedaju....
@mamkalenka verim ti, ale pomoct ti viem len vecami na teba...prip, na toho 8roc. moj ma uz 9 tak s niecoho povyrastal.... 🙂 dnesna doba je zla...a ja opät dakujem mamickam, ktore mi poslali veci bez toho aby zistovali moju fin.situaciu.DAKUJEM

evka4
13. dec 2011

@gemini2 tak ja potom nechapem, naco potom vycisluju zivotne minimum, ked to aj tak nedodrzuju. ved to je strasne.
asi sa treba poradit s nejakym romom, ze ako oni dostavaju take vysoke davky, lebo toto je nehoraznost. ved vyzit z tak malej sumy je nemozne...

gemini2
13. dec 2011

@evka4 romovia ovladaju zakony jak lusk- ani citat nemusia vediet....im tie zakony asi matky spievaju uz od perinky... 😀 ale je to tak, pokial nepracujes- slusnemu cloveku na soc.nepomozu... 😢 uz sa namozem dockat, kedy pojdem do prace

evka4
13. dec 2011

@gemini2 no ale to je fakt otrasne. clovek robi cely zivot, plati vysoke odvody a nakoniec nema ziadnu istotu...

@mamkalenka nechcem, aby si si moj prvy prispevok vysvetlila zle. ja som sla na problem logicky, myslela som si, ze ked rodina nedosahuje zivotne minimum, tak sa to dorovnava nejakym prispevkom. . ale zrejme to tak nie je. ale potom neviem, preco sa to vola zivotne minimum, ked sa to nedodrziava. ja ti nemam ako pomoct, okolo seba mam dost ludi, ktori na tom tiez nie su najlepsie, tak moja pomoc smeruje tam, aj ked sama nemam moc na rozdavanie.
a nebud potom prekvapena, ked si tu precitas kadejake prispevky, lebo tu na modrom koniku uz boli kadejake pribehy a velakrat sa vobec nezakladali na pravde...preto som napr. aj ja skepteicka, ked citam nieco podobne, lebo ja uz fakt neviem, comu verit...

ivush
autor
13. dec 2011

@gemini2 Budem dôverovať svojej intuícii....Každopádne ja viem pomôcť posunutím vecičiek pre rodinu s malinkými deťmi...

gemini2
13. dec 2011

@ivush ale tu takych mamiciek asi vela nie je...kazda ma bohateho muza,pracu popri materskej.... 😀 😀 😀 no neviem

lussy23
13. dec 2011

@mamkalenka To že máte internet, neznamená, že ste podvodníčka! nechápem takéto názory. V Modrom z neba bol oveľa ľudí, ktorý internet mali a a aj tka potrebovali pomoc. Ja Vám verím a držím Vám v živote palce, najmň manželovi... Ak ide len o deti, je tu aj nadácia želajsi.
Ale s aobráťte na Modré z neba... Držím Vám palce.

kveta45
13. dec 2011

@gemini2 Moja malá má osem a pol mesiaca. Zabudla som napísať, že čo sa týka oblečenia, tak to mám obrovské šťastie, pretože sme velmi veľa vecí podostávali od rodiny, známych a kámošiek. A ani kočiar sme nemuseli kupovať. Inak neviem čo by sme robili.

gemini2
13. dec 2011

@kveta45 neviem co by ste potrebovali...ak mozem pomozem...napiste mi IP

mamkalenka
13. dec 2011

mile mamky...každopadne dakujem za pomoc a nazori velmi si to važim..neriešila by som romov a neromov kolko beru davok a tak..každy sme človek,a každa sme matka ja si myslim že na každeho je ten isty meter..neriešia či je rom alebo nie...dieta si nevybera kde sa narodi do akej rodiny..oni žiju v osadach kde nevedia čo je antikoncepcia..a kde niesu peniaze tak nieje ani nato...ved ti romovia su žobraci ...kto by im zavidel tych par korun..no sme všeliaky..nosme matky v prvom rade..ten rodičak je mizerny..a štat na nas kašle...neopytala by som sa romov ale panov poslancov..na peniaze...takže tak..ja vam velmi dakujemza všetko za každy nazor podporu..robim pre moje deti všetko čo sa da aj ked som chudobna nechodia špinave ani hladne..chodia do školy moji chlapci su šikovny a som na nich hrda..mladši syn je jednotkar moje deti vychovavam slušne aby boli slušny a važlili si ludi vždy som, čestne pracovala robim kadreničku mam školu..nevyuživam nikoho ani neubližujem a som ROMKA..neviem či sa vam to bude pačit a budete mi chciet ešte pmoct ale neschovavam sa za nič...som slušny človek aj moja rodina ..som matka ako vy a lubim svoje deti chcem pre ne len to dobre a citim bolest tak ako vy..či ste alebo nieste rom ..sme ludia ..dakujem za všetko lenka..

gemini2
14. dec 2011

@mamkalenka pozeram ze si ostatne zienky riadne zarazila...tak ja ti nieco poviem- netvrdim, ze vsetci cigani su rovnaki, ale vecsina je leniva a spinava. ale nie vsetci.ja som totiz zila 8 rokov s coganom a ztoho 3 roky sme boli manzelia....bol robotny aj cisty ale ta natura sa nezaprie....ale to uz ine.... pomozem cloveku, ked vidim ze je v nudzi- aj ciganovi. uz som darovala par veci aj tym z nasho mesta, a coho som sa dockala? chodili kazdy tyzden a pytali a ked som nedala, ze uz nemam- paní,nech vas rakovina zožerie..... takze tolko na temu....
@ivush mala si taku intuiciu? 😀 😀 hehehe... (nic v zlom....)

ivush
autor
14. dec 2011

@gemini2 pripúšťala som aj túto alternatívu....za dobrotu ................... 😝

mamkalenka
14. dec 2011

nemala som v umysle privies niekoho na žobrotu...či snad je tužba urobit deti štastne zle? a privadza to na žobrotu??? su ludia všeliaky dobry zly,zlodeji,nasilnici ,každy sme iny či je to rom,nerom ,madar...hocikto boh nas stvoril na jeho obraz..sme ludia všetci...nik niesme dokonaly ..ja som len chcela pomoc a myslela som si že ako matky ma pochpite..preto som zavitala na tuto stranku...je mi velmi luto že ste ma niektore nepochopili...myslim že parvo na život mame všetci bez rozdielu farby pleti alebo narodnosti..chcela som len mojim detom urobit radost..nič viac...lenka

barunka
14. dec 2011

dievčatá, dnes som v reflexe na markíze videla tú rodinku s 13 deťmi... neviete niekde, kde by som na nich získala nejaký kontakt??? to malé dievčatko s veľkými očkami bolo také krásne.... chcela by som im niečo poslať na vianoce, hlavne hračky... tá malá by chcela bábiku, veľmi rada by som jej poslala... len neviem, kde zohnať kontakt....