Ja ani neviem, prečo píšem, asi potrebujem, aby mi niekto povedal, že dobre robím, čo robím alebo naopak. Moja svokra je už dáma v rokoch a momentálne už žije sama. Vážim si ju, ale nie sme rovnaká krvná skupina. Keďže bývame v zahraničí, chodievame ju navštevovať v lete, niekedy na predĺžený víkend na jar, ale ja viem a aj manžel to cíti, že už ju to obťažuje. Má rada svoj pokoj. Keď sme tam, je nervózna. Ja varím, ale ona to neje, nechce, deti stále upozorňuje, že behajú po schodoch, nezatvárajú dvere a pod. Beriem to, viem, že chce mať pokoj. Má ešte jednu dcéru, ktorá býva v tom istom meste, ale vzťahy majú zlé, nerozprávajú sa. V minulosti bývali ony dve spolu. Môj manžel prišiel s tým, že teda mamu nemôže nechať na Štedrý deň samu, že pôjdeme na sviatky k nej. Keďže vie, ako sa tam mne nechce, ako každú dovolenku tam pretrpím len kvôli nemu, navrhol, že pôjde sám a ja mám s deťmi ostať doma. Najskôr som ostala zaskočená, ale na druhej strane nad tým začínam uvažovať. Navrhla som mu, aby sme šli spolu napr. toho 26.12. na pár dní, ale jemu ide o ten Štedrý večer. Ak tam pôjdeme všetci, bude dusná atmosféra, svokra bude nervózna a celé to bude na figu. Veľmi som sa na sviatky tešila, že si oddýchneme po tej hektike, povegetíme, ale tam by som bola ako na ihlách. Čo by ste robili vy? Išli by ste, aby ste boli ako rodina spolu alebo nechali manžela, nech strávi Vianoce so svojou mamou, aby nebola sama? Existuje nejaká zlatá stredná cesta v tomto?
@viestta Nepríde. Bola pozvaná niekoľkokrát. Povedala, že ona už cestovať nebude. Nebola u nás desať rokov.
Neviem si predstavit byt na Vianoce rozdelena s vlastnym muzom a detmi. Tie dni by som fakt uz zvladla vsetci spolu tam,vsak to je 1-2x za rok co ste u nej.
a minuly rok to ako bolo na Štedry den?
Pozvala by som ju, ale rešpektovala, ak nepríde. Neviem si predstavit, že by môj manžel bol v zahranici s mamou a ja s deťmi doma.
A čo chce svokra? Vadí jej, že bude sama? Lebo poznám nie jednu osobu, ktorá na Vianoce radšej ide do roboty alebo proste Vianoce neoslavuje..
@miskajerry Bola s dcérou, jej priateľom a synom.
Nemôžte ísť do hotela? Išli by ste za ňou na večeru alebo návštevu a zvyšok trávili inde.
Asi by som ostala doma s celou rodinou a nechala svokru na Štedrý deň samu. Sama vidíš že jej tá samota vyhovuje. Už je vo veku kedy jej viac ľudí v dome vadí, má rada svoj kľud. Načo sa tam chce tvoj muž nasačkovať, len aby mal "čiarku" že mamička nebola sama? ale teba kľudne nechá samu,hm?!
A na prvý či druhý sviatok vianočný môžte ísť k nej na 1 deň, návštevu na chvíľu prežije.
Jeho mamička je dospelá, chce mať svoj kľud, tak nech sa pán manžel venuje vám - rodine. S mamou si zavoláte keď budete pri stromčeku - pozdravite ju, porozprávate sa.
@lucia13022023 Vravela som mužovi, nech sa jej opýta, čo ona na to. Že on sa jej pýtať nebude, veď on ide domov. A ak sa jej opýta, jasné, že povie, že môžeme prísť.
Mňa by zaujímalo či vôbec svokra chce aby bola s niekým z vás na Vianoce
mal by byť s vami, nepoviem, keby bola nevladna, odkazana na pomoc...
Nerobila by som vedu z jedných Vianoc. Nech muž ide k mame, vy si spravte večeru s deťmi. Potom si urobíte Vianoce s darčekmi,keď sa vráti.
@pinkgirl Môj muž to nechce pochopiť. Máme to 700km, otočka na jeden deň je nereálna.
Z tohto celého mi príde, že jediný kto chce byť u svokry na Vianoce je tvoj manžel..
@koniarova to by museli čakat deti niekolko dní
@miskajerry a čo sa svet zrúti? Moje deti by to bez problémov pochopili. A nerobili z toho drámu.
keby svokra umierala, pochopím, že muž tam ide stoj čo stoj aj sám... takto tomu absolútne nerozumiem. ona vás tam očividne nechce - podľa tvojich popisov, on tam lezie, nech sa deje, čo sa deje. zvláštne....
@angeli121212 Svokra svojho syna miluje a isto aj naše deti, ale muž nie je nejaký maminkár. Dvakrát v roku ju vidí, volá raz, dva razy do týždňa. Chápem ho, že ju nechce nechať samu a myslím, že jemu by sa potešila, ale celá naša rodina a ešte na Vianoce bude na ňu veľa. Zo slušnosti nám isto povie, že môžeme prísť.
@thereisabear Jeeemine, to by neprežila. To by ju kleplo ešte pred sviatkami.
tak potom tu padol výborný nápad, vezmite si hotel, časť dňa strávte spoločne a potom choďte vy ako rodina do hotela a mama ostane sama. a na druhý deň ju môžete ísť opäť pozrieť na 2-3 hodiny. bude aj ovca celá, aj vlk sýty.
Mužovi je mamy asi ľúto. Na tvojom mieste to prekusnem a strávila by som vianoce so svokrou. Určite aj muž by sa potešil, je to predsa len jeho mama. Alebo by som ho poslala samého. Niektoré tu z toho robite strašnú vedu.
autorka, z teba ani boh nevyjde.....
Nuž tvoj muž má výčitky že nechá mamu samu, chce mať alibi pred svojim svedomím. Je to na tebe. Nech ide, ale keď ona sama o to nestojí... Nakoniec budete mať rozdelené sviatky a pokazenú náladu aj ty aj muž. Vieš, v tomto nikomu nevyhovieš - buď budeš pred mužom za zlú ženu lebo mu zakážeš ísť k mame alebo budeš mať pokazené sviatky sama s deťmi bez partnera. A pritom svokra by bola najradšej sama a mala "svätý pokoj".
Chápem ale hádam by aj svokra pochopila, že by nebolo bohviečo nechať doma manželku s deťmi a tráviť Vianoce s ňou bez nich. ... Teda ja keď sa vžijem do situácie tvojej svokry bolo by mi blbo keby mi syn oznámi, že príde len on a vás nechá doma... To by som buď odmietla alebo vydržala tie Vianoce s vami všetkými
@lonely66 On to berie, že ide domov. Je cudzinec, takže ten návrat k mame má ešte aj taký iný aspekt.
@pinkgirl Presne si to rozobrala. Ja už sa z toho smejem, že to chce nejaký zásah zhora, ktorý rozhodne.
Tvoj muž má síce pocit, že sa nepotrebuje mamy pýtať, či má prísť, veď ide domov, ale pravda je taká, že sa chystá ,,nasáčkovať" niekam, kde ho nikto nevolá a to sa fakt nepatrí. Vy by ste sa jej vôbec nemali pýtať, či môžete prísť, jasné, že vám povie zo slušnosti áno, aj keď to v skutočnosti vôbec nechce. Mali by ste počkať, kým vás ona sama pozve, lebo len vtedy ste tam skutočne očakávaní a vítaní.
To vážne musí byť mama nevladna alebo zomierať, aby jej syn s ňou mohol stráviť vianoce? Neverím tomu, čo tu čítam, wau..
@lonely66 Prečo?Ja chcem byť na Vianoce doma, to je isté.
pozvite svokru k vam