ahojte čo by ste poradili na narodeniny...a aj na Vianoce /2v1/..pre slečny...jedna bude mať 17.🙄🙂 a druhá 18r.
moje v tom veku chceli letenky do sveta...nájdeš aj lacné a na vreckové nech si zarobia na brigádach
Opytat sa, co by chceli. Najlepsie riesenie
@vitez dcéra na 18 zdedila moje auto, ale inak ju vždy potešia tak ako tu už
@danik1505 písala darčekové poukážky do obľúbených obchodov - kozmetika, oblečenie, pripadne mobil, laptop, tablet....teraz bude mat 20, dostane odo mna niečo malé handmade a beriem ju na jar do Londýna ( pre nu je to exotika, keďže žijeme v Kanade)
Sú to veľké baby tak keď nevies, čo sa im páči a čo majú rady tak sa ich treba na rovinu spýtať, radšej darček, ktorý neprekvapí ale poteší, ako prekvapenie, o ktoré nemajú záujem.
Osobne si napr. neviem predstaviť, že by 17 ročná dcéra využila, keby dostala letenku len tak niekde. K tomu treba aj ubytovanie, stravu a ktorá 17 ročná by sa len tak sama vybrala do cudziny? Veľa takých dobrodružných báb nebude, osobne by som to 17 ročnej ani nedovolila.
Poukážku do parfumérie, šperk, poukážky do obchodov v ktorých nakupujú, alebo sa rovno spýtať niesu to malé deti a nech si vyberú čo ich poteší ja sama som sa vo vyššom veku tešila, keď som dostala čo som chcela nie zbytočnosti 😉
Neviem či sú to "obyčajné" dievčatá, ktoré poteší čokoľvek alebo náročné. Ja som kedysi dostala na narodeniny strieborný náramok s vygravírovaným menom a veľmi ma to potešilo. Mladé dievčatá ale tiež potešia značkové topánky (u nás to bol vždy darček od krstných rodičov). Pokiaľ ich chceš prekvapiť tak by som si skôr všímala čo ich zaujíma, ak majú radi hudbu možno slúchadlá, ak módu tak nejaký kabát, ak si potrpia na parfúmoch možno niečo také. Každopádne, ak si nie si istá radšej sa opýtaj, niekedy prekvapenie nemusí vyjsť a nepoteší sa ani jedna strana.
Ešte ma napadlo, keď sme zariaďovali spoločnú izbu tak sme do nej na Vianoce dostali TV. Keďže to bolo niečo drahšie a mali sme to ako spoločný dar. Zas keď som išla na vysokú dostala som nový notebook na narodeniny. Inak u nás skôr lacnejšie a bežnejšie darčeky. Nie je dôležitá cena, ale to že si niekto spomenie.
@dorotka9819 pravda...notebook telefony kabat maju..na 18ku by som chcela nieco vynimocne. 🙂 inac nie su narocne..
A čo tak pandora náramok? Vždy si môže naň kúpiť ďalší prívesok. Alebo aj nejaký prsteň pokiaľ nosí rada šperky. Ja som dostala na 18-tku síce od priateľa zlatý prsteň. Od rodičov som dostala zlato zas na 15.
Na Vianoce napríklad aj knihu, pokiaľ čítajú.
Ale osobne sa mi páčia aj rodinné tričká. Mohol by to byť krásny darček na Vianoce. Alebo hrnček s nejakým pekným venovaním.
Moja dcera vždy pýta na narodky to isté listok na Pohodu.
@vitez co xcu?