Veríte, že keď má niekto zomrieť, tak sa príde rozlúčiť?

27. feb 2021

Čaute chcem sa opýtať či veríte že keď má niekto zomrieť tak sa príde rozlúčiť.
Mám chorého dedka nechcem nič zlé privolávať má problémy so srdcom tlakom a mnoho iného a dostal Covid doktorka mu predpisala antibiotiká aby nedostal zápal pľúc žiaľ zrejme nezabrali a zobrala ho o dva dni záchranka s tým že má obojstranný zápal pľúc a je na prístrojoch.
Ja som cítila u mňa v paneláku strašne silný zápach kadidla a dnes som varila obed a niekto zazvonil pri dverách tak som poslala manžela ale nikto tam nebol a ani vonku ( to si ale skôr myslím že to mohol hocikto zazvoniť a utiecť)
Vopred ďakujem za odpovede

pravdovrav11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. feb 2021

@beata_k nepochovala nepríde mi moc vtipné sa smiať z toho že má obojstranný zápal pľúc a je na prístrojoch nemuseli ste odpovedať 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka21
27. feb 2021

Chápem ze máš obavy to je normálne. Á prajem nech sa čím skôr uzdraví. no ja mam zážitok celú noc nám strojček na holenie co bol na poličke padal do umývadlá dokonca sám v umývadle co spadol po 10 min začal vybrovat. Ako bála som sa riadne vysvätila som všetky izby a v kúpeľke povedala ze odid. Neskôr sme sa dozvedli že v tom čase zomrel mamin kamarát so ženou.

autor
27. feb 2021

@ivka21 ďakujem pekne dúfam že bude v poriadku len som sa pýtala viem že niektorý tomu veria tak to bola otázka smerovaná takým a nie niekomu čo sa bude z toho smiať práve preto že už som mala takú skúsenosť a zomrela mi babka v júli to bude rok a od veľa ľudí som o tom už počula že sa príde rozlúčiť
Ďakujem pekne za normálnu odpoveď

autor
27. feb 2021

@beata_k nenapísala som že cítim jeho smrť ako som sa aj neprosila v príspevku o to aby to okomentovali ľudia ktorý budú mať potrebu si robiť z takých vecí srandu

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. feb 2021

@beata_k zrejme sme sa zle pochopili ale rozhodne si neprajem aby sa mu niečo stalo ale za poslednú dobu sa len všetko kopí a to urite viacerím ľuďom
A vtedy človeka bohužiaľ napadnú aj tie zlé veci

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. feb 2021

@beata_k však to je to že je taká situácia že už človek nevie čo čakať už aby to bolo za nami a začali by sme opäť fungovať ako ľudia

janinah
27. feb 2021

Je o tom dosť dôkazov,že ludia vedia prísť aj "z druhej strany".Zatiaľ sa za dedka modli,nech vyzdravie alebo nech sa netrápi,ak prišiel čas odísť.Mám aj osobné skúsenosti,nebudem tu o tom písať.Ak niekto má pocit,že má návštevu z druhej strany,treba sa mu prihovoriť nahlas alebo v myšlienkach,že ak si to ty /dedko,otecko.../ tak ďakujeme za všetko ,ty už choď tam,kde teraz patríš,my sa tu o všetko /napr. babku/postaráme a na teba budeme vždy s láskou spomínať.Ak to nie si ty,tak sa vráť tam,odkiaľ si prišiel.Strach nie je namieste,nič zlé sa vám nestane,len je to trochu nezvyčajná záležitosť.

c_est_la_vie
27. feb 2021

Ja nie som kresťan, alebo nejak veriaca ale mám nejaké zážitky.
Po smrti prvého dedka sme sa bavili v dome smútku presne o tomto. A ako sme z neho vyšli okolo nás prešlo čierne auto s ŠPZ s menom nášho dedka, urobilo okolo nás kruh a išlo naspäť. Vodiča sme si nevšimli.

Pred 2 týždňami mi zomrela babka ktorá poriadne nevidela môjho syna ( lockdownove dieťa). V deň pohrebu som malého uspavala a otočil sa odo mňa, začal dávať pá-pa stene, smial sa na tú stenu a " rozprával" sa s ňou. Trvalo to asi 15 minút, nereagoval keď som ho otáčala ku mne, prihovarala sa mu, chytila rúčku- stále pozeral mimo mňa a kyval. Dovtedy ani odvtedy pá-pa nedával. A priznám že aj ja som sa cítila zvláštne.
No a raz v obchode mi na začiatku tehotenstva 1.5
ročné dievčatko ukazovalo na brucho a hovorilo bábo, bábo, bábo.

Bežne som naozaj racionalistka, možno išlo len o náhody. Ale v kútiku duše si myslím že sú to veľké náhody.

autor
27. feb 2021

@c_est_la_vie fuha až zimomriavky som mala keď som to čítala. Ja sa tiež snažím si veci vysvetliť racionálne ale dejú sa aj také čo sa nedá proste nejak zásadne a 100% vysvetliť

c_est_la_vie
27. feb 2021

Veď to. Akože, aj môj muž ( a to je ateista ako vyšitý, zaujímajú ho len fakty a tvrdá logika) mal vtedy rešpekt ísť spať.

katka2602
27. feb 2021

My sme zažili toho viac než dosť takže áno, môže sa prísť rozlúčiť ale po smrti. Ale Tvoj dedko ešte žije tak verím,že sa z toho dostane. Držím palce.

danieli
27. feb 2021

Ja by som to brala ako pozdrav od dedka, ze dakujem, ze na mna myslis, bojujem ako sa😊ja pri podobnych zvlastnostiach iba nahlas podakujem

birika
28. feb 2021

dedkovi prajem uzdravenie a mam skor skusenost, ze sa prisli rozlucit az po smrti....zomrel nam clen klubu, predtym vesal tam obrazy...ked sme prisli po pohrebe, obrazy viseli nakrivo

lenka_vi1
28. feb 2021

Ja si pamätám že nám zo steny spadla veľká mapa sveta riadny buchot myslela som že drevo spadlo na druhý deň ráno som to našla aj háčiky na mape boli celé aj klince na stene boli tam, doteraz neviem ako mohla spadnúť ... a prababka zomrela.

autor
28. feb 2021

Tak bohužiaľ dnes mi volal otec že dedko zomrel :’((

elementissa
28. feb 2021

Uprimnu sustrast. Mama mojej kamosky sa dokaze rozpravat s duchmi. Realne sa s nimi rozprava. Avsak tazko je povedat, ci su to skutocne duse zomrelych, mozno su to anjeli, mozno demoni, kedze to su realne bytosti, len my nemame usposobene vnimanie na to, aby sme ich videli a rozumeli im. Osobne zastavam nazor, ze ludia ked umru, tak umru a uz sa nevedia prejavit. Vela ludi ma vsak skusenost s paranormalnymi javmi (blikanie, buchot, dupot, nieco padlo, nejake zvlastne znamenie), ak niekto v rodine umrel. Ja osobne si vsak myslim, ze su to poslovia z druhej strany, nie ti konkretni zomreli. Ale kazdy veri tomu, co mu dava vacsi zmysel, prirodzene

marca12
28. feb 2021

Pokial som to nezazila,tak som neverila. Stalo sa mi 2x,ze sa prisiel rozlucit zosnuly. Takze odvtedy verim a mam velky respekt pred tymito vecami.

cucoriedkacucoriedka
28. feb 2021

Ja som mala 2 taketo zazitky...a jeden bol ked mi zomrela babka...bolo 9.40....nedela a mne sa zacalo chviet okno...ako keby zarincalo...varila som obed...zlakla som sa a vravim muzovi ze jeminkuuu babka...bola v nemocnici tyzden...a 9.58 mi volal otec ze babka 9.40 zomrela.....viem ze niektori tomu neveria...ale ha som to realne zazila....aj moj muz je beveriaci v tychto veciach

cucoriedkacucoriedka
28. feb 2021

Jeminku fakt??? Uprimnu sustrast;(

cucoriedkacucoriedka
28. feb 2021

@c_est_la_vie fu ha...mam az zimomriavky

karmen118
28. feb 2021

Úprimnú sústrasť. Zažila som to už viackrát, ale nie priamo rozlúčenie, ale akoby sa pripomínali. Ujo sa mi zjavil po smrti počas dňa v ten týždeň, čo zomrel, na to nezabudnem do konca života. Starký sa mi párkrát zjavil v sne, raz aj s ujom - to bol jeho syn. Ako dieťa som zažila ako sa prišla pripomenúť prababka. A aj ujo jeden z rodiny.

autor
1. mar 2021

Ďakujem :(

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loliki
1. mar 2021

Úprimnú sústrasť. Je to ťažké. A to, že nás niečo upozorňuje na blížiaci odchod niekoho je asi nevysvetliteľné. Mám vlastnú skúsenosť. Čítam to až teraz, chcela som napísať, že keď je niekto na prístrojoch (píšem hlavne pre veriacich) je najvyšší čas začať sa za neho modliť. Ale modlitba neublíži nikomu a pomôže aj po smrti, aj pozostalým aj tomu, kto nás opustil.

autor
1. mar 2021

Ďakujem
Dožil sa pekného veku 82 ako aj starká pred pol rokom bol to dobrý muž a veľký srandista za každých okolností ostane mi na oboch veľa len pekných vspomienok aj keby som bola radšej keby mohli byť aj ďalšie ale bohužiaľ taký je už život :( .
Za posledný rok aj niečo je toho priveľa najskôr zomrela ich dcéra potom starká a teraz dedko je to šialené čo sa robí.