Veríte v život po smrti?

mon1806
2. nov 2023

Verite v zivot po smrti ? Ze clovek aj ked zomrie je stale niekde s nami s Bohom a je spokojny a stastny ? Verite ze sa po smrti pride rozlucit ? Rada by som bola za vase skusenosti , co ste zazili a tak .....

candii
2. nov 2023

@mon1806 ja verím v reikarnaciu. Verím v to, že telo je naša schránka a keď zomrieme naša duša ide na vyššie miesta, kde sa opäť môže rozhodnúť do akého života vstúpi. Jedna žena (medium) o tom rozpráva a ma to logiku.

klarissa25
2. nov 2023

Nie neverím ze je niečo po smrti

mikadooo
2. nov 2023

@mon1806 nie, neverím. Aj ma to mrzí trochu. Myslím, že veriaci majú nejakú tú nádej a motiváciu aj v prípade napríklad ťažkej a bolestivej choroby so smrteľným koncom, kto vie ako to budem prežívať ja, ak sa mi také niečo pritrafí...😐.

viestta
2. nov 2023

Po smrti už nie je nic

zitaje
2. nov 2023

Ja si tiež nemyslím, že by po smrti niečo bolo. ALe na druhej strane čím som staršia, tým viac ma prekvapujem, aký rozkol vie byť medzi telom a dušou, teda že telo sa kazí, ale duša často vie byť stále taká istá alebo veľmi podobná, svieža.
@mikadooo ja si myslím, že keď človek už končí svoj život na svete po dlhej alebo ťažkej chorobe, v tej chvíli už nepotrebuje motiváciu, ale vôľu odísť, pustiť to.

loliki
2. nov 2023

@mon1806 Ja verím v život večný. 🙂 Prečítaj si napr. knihu Predstavte si nebo. https://www.martinus.sk/?uItem=272767
Nebo nie je výmysel
https://www.martinus.sk/search?q=Nebo+nie+je+vý...

h2
2. nov 2023

@candii Ja nikomu neberiem, nech si verí, čomu chce. Ale písať o niečom takom, že to má logiku? 🤔

mikadooo
2. nov 2023

@zitaje nuž, skôr som narážala na opačný problém 🙂. Keď ty už máš vôľu "pustiť to", lebo vieš, že to povedie len k horšiemu, ale pred sebou povedzme ešte 5-10 rokov v bolesti alebo odkázaná na druhých, atď... Ale asi je to relatívne a nie úplne závislé od viery v posmrtný život, či sa niekto opustí, alebo až do konca prejavuje záujem o okolitý svet. Uvidíme. Možno ma zajtra zrazí auto a zbytočne tu meditujem.

kluska
2. nov 2023

@mon1806 telo je telo, je smrtelne, dusa je vecna a bozska, stale zabudame na dusu, takze ano reinkarnacia.

maranco
2. nov 2023

@mon1806 Podľa Biblie je stav mŕtvych, čo robia opísaný takto:
Kazateľ 9:5
Živí vedia, že zomrú, ale mŕtvi nevedia nič. Niet pre nich viac odmeny, lebo ich pamiatka je zabudnutá.
Kazateľ 3:19-20
Veď údel ľudských synov a údel zvierat je rovnaký: ako zomrie jeden, tak zomrie i druhý, jeden dych je pre všetkých. Človek nemá prednosť pred zvieratami, lebo všetko je márnosť.
Všetko ide na jedno miesto, všetko vzišlo z prachu a všetko sa do prachu vracia.
Kazateľ 9:10
Všetko, čo tvoja ruka nájde k práci, urob podľa svojej sily, lebo niet práce ani uvažovania, ani poznania a múdrosti v hrobe, do ktorého ideš.

soldi
2. nov 2023

na tuto temu som dnes mala diskusiu s detmi.
ohaname sa tu dusou, ale co je to dusa? je to len sucast organickej hmoty zvanej mozog.
vezmime si ludi po tazkych urazoch hlavy, ich osobnost sa casto krat kompletne zmenila. maju tu istu dusu, nikto im ju nevymenil, ale pritom su ti ludia niekym uplne inym.

zivot kazdeho z nas je v skutocnosti uplne zanedbatelny. zmysel mame len ako celok. ale aj tento zmysel je v skutocnosti pochybny. zijeme, lebo sa to tak proste stalo. nie je v tom ziadny hlbsi vyznam, je to proste tak.

loliki
2. nov 2023

@soldi to je deprimujúce. veriť, že môj, tvoj život a životy všetkých ľudí nemajú význam. Zanedbateľný a bezvýznamný. Načo také životy chrániť?
V takéto niečo určite neverím a ani nechcem veriť ani vštepovať deťom.
Verím, že sme tu -ľudia, som tu aj ja, lebo to niekto chcel. Niekde naše životy začali a niekam smerujú. sv.Augustín povedal: Stvoril si nás pre seba Pane a nespokojné je naše srdce, kým nespočinie v Tebe.

soldi
2. nov 2023

@loliki ano, je to deprimujuce. vezmi si, ze kazdy jeden clovek veri, ze je vynimocny, je stredobodom svojho vlastneho vesmiru. ale co zivot jednotlivca znamena z pohladu vesmiru? vobec nic 🙂 ci sa nam to paci, alebo nie.

co pre Teba znamenaju starosti ci radosti pulca v jazere, mravca v mravenisku, ci morskej hviezdice? vobec nic.

verim tomu ze je urcite jednoduchsie verit v nadpozemske bytosti. Pre mna osobne je viera v Boha na rovnakej urovni ako viera vo vilu Zubnicku.
je to len barlicka, aby sme sa nezblaznili z toho, ze sme uplne bezvyznamni, snazime sa tomu vsetkemu dat nejaky zmysel, aby sme si to cele nejakym sposobom ulahcili.

domka222
3. nov 2023

Myslím si,že po smrti bude to isté ako pred narodením,nič.

lenkakravcova
3. nov 2023

@soldi Čo ak to je trochu inak, než si myslíš? Čo ak sa tým ľuďom poškodil len vstup ktorý prepája určite časti duše, vedomia a tela?
Vieš ako pri počítači, keď poškodiš kábel na prenos informácií - neznamená to, že nahradný úložný disk na informácie neexistuje.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
3. nov 2023

@mon1806 verím v život po smrti.
Verím, že tento život je iba skúškou, životom najnižším. Potom nasleduje ďalší život.

Dáva mi to zmysel aj v zmysle nespravedlnosti, ktoré sa v tomto "middle world" dejú:

Nemyslite si, že tí, ktorí sú zabití v Božej veci, sú mŕtvi. Skôr sú nažive u svojho Pána a sú zaopatrení. (Korán, 3:169)

Verím, že existuje určitá vyššia spravodlivosť. A to súvisí s existenciou života po smrti.

Ono, čas je len jedna dimenzia..a i keď sa nám zdá veľmi zložitá a neprekonateľná, existujú i svety, ktoré existujú mimo tejto dimenzie, alebo na nej (čas tam plynie inak)

rakahaka
3. nov 2023

Len tak logicky, existuje taka kniha isto poznas, vola sa Svate pismo, prelozena do vsetkych jazykov sveta. Myslis ze je to nahoda? 🙂 v nej mas vsetko napisane. Neverit by bolo pre mna nezit. Viera je nielen nadej ale formuje ti cely zivot

mon1806
autor
3. nov 2023

A mate nejake napr skusenosti s tym ze sa s vami bol mrtvy rozlucit ? Ze ste ho videli a podobne ?
Ja som silne veriaca a verim ze nieco po smrti budd a verim ze sa stretnem zo vsetkymi ktorych som najviac lubila ak by som neverila asi by som sa zblaznila od zialu , ale skor ma zaujimalo ci mate nejake take nadpozemske prihody ...

stanulienkat
3. nov 2023

@walentina7 ktorého boha konkrétne z tých niekoľko stoviek máš na mysli?

zafir01
3. nov 2023

@mon1806 nie neverím . Zomriem,moja mozgová aktivita sa zastaví , a bude to rovnake nič ,ako pred narodením .
Hoci by som si veľmi priala ,aby niečo bolo .aby som po smrti niekde v "nebi" mohla objat moju dcéru a byť konečne s ňou ,ale zial ,tak to nefunguje pravdepodobne .

sofia1979
3. nov 2023

@mon1806 áno veľakrát a v podstate vždy s dedkom som to prežívala dosť intenzívne s ockom teraz menej myslím že ho musím nechať odísť a hlavne ja byt v kľude boli to dosť

mimi3008
3. nov 2023

@mon1806 verim v zivot po smrti, neverim, ze sa chodia rozlucit

svetlonos
3. nov 2023

@mikadooo
mozno sa ti maskitne spoznať, ze clovek nie je len telo este pocas života 🙂 Ved je tolko dôkazov. A ci uz dusa ide potom do neba k Bohu alebo ma inu cestu, to uz uvididis sama. Ved si este pomerne mlada ;).

0silvia0
3. nov 2023

@mon1806 mam to tak ako @candii ale to lucenie nie je podstatne. Ako je sestonedelie u novorodencov, tak je sestonedelie u mrtvych, cize adaptacny proces na inu dimenziu a vtedy vnimave jedince mozu nejake rozlucky prezit.
Mne tiez dava zmysel reinkarnacny vyucbovy proces. Vyborne je to vysvetlene v knihe od Elisabeth Haich: Zasvatenie, alebo 7 zivotov od M. Vaneka

svetlonos
3. nov 2023

@zafir01
Budeš milo prekvapena a tesit sa velmi, zvlašt jed teraz veríš, ze smrtou vsetko koncí 🙂

roja01
3. nov 2023

@stanulienkat to, ze maju rozne mena neznamena, ze ich je stovky. Jedna sa o jedineho, toho isteho Boha.

domculik
3. nov 2023

@h2 nuž, aj za mňa to má logiku, vnímam to podobné ako @candii. Toľko starobylých náboženstiev verí v posmrtný život, aj značná časť modernej vedy. Tak prečo nie ? 🙂

stanulienkat
3. nov 2023

@roja01 visna, ci allah, ci Morena?

roja01
3. nov 2023

@stanulienkat ano je to jeden Boh, len ludia mu davaju nie len rozne mena, ale aj rozne vlastnosti. Clovek je len clovek.