Ahojte, veríte tomu, že dá sa vyhrať aj nad ťažkou chorobou? Ja mám schizofréniu a snažím sa s ňou bojovať každý deň. Mávam lepšie dní ako aj tie horšie. V poslednej dobe prevládajú tie lepšie dní. Kladiem si často otázku, či sa môže podariť aj zázrak? Vlastne jeden sa aj stal, že mám len 2 hospitalizácie a nebol som na nej už dávno. Tiež aj vďaka tunajším ľuďom, ktorí mi tu dali vždy skvelé rady. Vidí sa mi, že napredujem. Napr. minulý týždeň som bol posedieť v bare s kamarátmi po dlhom čase a tvrdili mi, že vidno zmenu ku lepšiemu...
Ano verim. Stretla som pani ktoru poslali z nemocnice domov " zomriet" uz jej nevedeli pomoct len tlmit bolesti- pani je ziva a vitalna dokonca pracuje a podnika tesi sa z deti a vnucat.🙏🙏🙏
@jana_eyre_2 Ďakujem za povzbudenie. Snažím sa aj pomáhať doma. Nezvládnem síce všetko kvôli trasu rúk. Je toho už dosť. Potreboval by som viac empatie. Inak je to už OK...
@zuzinka888 To je veru skvelá správa... Bodaj by aj mne sa darilo podobne...
Verím a veľmi ti držím palce.
@kim2028 odpoviem na nadpis: neverím v zázraky
Už nie
@kim2028 áno verím, zázraky sa deju tým, ktorí na ne veria, som toho svetlým príkladom. Tebe silno držím palce, nevzdávaj sa, dáš to!!!
Zázraky sa dejú. Aj keď častokrát na ne musíme dlho čakať. A prídu práve vtedy, keď sa zmierime s našim životom/situáciou. Keď si jednoducho povieme, že ,,ok, tak je to tak a tak a aj keď je to momentálne pre mňa zle, tak to všetko prijímam a nebojujem s tým. Proste to tak je a je to v poriadku." Väčšinou je to ťažké ,,zmieriť sa s niečím, čo je pre nás bolestivé", ale keď to dokážeme, zázraky určite prídu! Držím ti palce, @kim2028 !
@jednoduchomirka Ďakujem. Niečo zle je tam ešte. Netvrdím, že nie. To by som klamal. Na ťažkú diagnózu v pohode. To, že občas som dosť lenivý tak je už o inom. Snažím sa, aby sa mi nestalo to viackrát.... Len nesmiem robiť amatérske chyby... Síce sa ma to netýka, ale OK..
Nejde o to, či niekto verí na zázraky. Podstatné je veriť v Toho, kto jediný je ich pôvodcom
@kim2028 áno, verím v zázraky, lebo zázraky existujú! 😍 Napr. na tomto kanáli si ich môžeš zopár vypočuť: https://www.youtube.com/user/SimD74
A nejaké príbehy od nás, napr:
🙂
@kim2028 verím v samoliečiace schopnosti človeka. Pozri si toto video. Stačí sa naladiť do správnej hladiny. No treba to trénovať a nevzdávať po prvom neúspechu.
https://www.youtube.com/watch?v=eUvpuYNvMH4A áno zazraky existujú. My sami sme zázrak. Kto môže dokázať že zazraky neexistujú?
@kim2028 ako sa máš? Udiali sa zázraky po dvoch rokoch?
@jednoduchomirka Ahoj, o dosť sa cítim ešte lepšie ako pred dvomi rokmi. Mám jasné zmeny ku lepšiemu a aj na ľudí pôsobím už úplne inak ako v minulosti. Aj sestričky na stacionári tvrdia, že nemysleli ani, že sa dostanem z toho tak ako som dostal. Jedna pozná ma od nástupu. Samozrejme niektoré vecí lepšie nebudú. Hlavne je to zle už len skôr po emočnej stránke. Emócie mať už nebudem. Viem sa už prinútiť aspoň do všetkého... V súčasnosti píšem už šachové články ako dobrovoľník už dlhší čas. Mám napísaných vyše 300 šachových článkov. Bohužiaľ na platenú prácu nie je to. Rodičia majú veľký strach, že ako by som zvládal stres... Dobrovoľníctvo nie je o nič horšie. Ten stacionár posúva ma veľmi...
@kim2028 tak to som rada, že je to lepšie. Moc ti držím palce v živote, nech ti aspoň jedna dobrá vec príde do života každý deň. A to, že píšeš, je krásne. 🙂 Drž sa🙂))
@jednoduchomirka JJ aj ja sa teším. Len pri tejto diagnóze nevie človek nikdy, že čo ho čaká. Dokáže sa všetko pokaziť, aj keď javí sa to dobre. Ale tých cca. 7 rokov bez nemocnice napĺňa ma nádejou. Ukazuje mi, že keď sa pracuje na sebe, tak môžu byť dobre výsledky... Včera som videl dobrého kamaráta s rovnakou diagnózou v nemocnici a obarilo ma až to... Len musím pracovať na tom aspoň 2 dní, čo som na stacionári za týždeň. Len nerobiť amatérske chyby. Preferujem skôr zdravý životný štýl, tak by malo byť to OK dlhší čas...
@kim2028 si silný človek. A máš môj obdiv. Máloktorý zdravý by také niečo dokázal. Ľahké je chorobe podľahnúť. Oveľa tažšie si povedať: "Ja som v tejto situácii pán, choroba mi nebude rozkazovať."
@jednoduchomirka Ďakujem za milé povzbudenie. Je to tak ako píšeš. Na druhej strane je dnes tá výhoda, že sa dá poriešiť skoro všetko. Len treba chcieť a robiť preto dosť veľa. Chce to veľa trpezlivosti. Hoci s istými obmedzeniami napr. bez stresu môže byť to celé celkom fajn. Na začiatku som mal veľké obavy, lebo boli tam 2 pobyty v rozmedzí 3 mesiacov. Sadlo si to nejako a teším sa z toho. Zlepšujem sa ešte ku tomu. Len zvládať ten stres... Niektorí hovoria mi, že som už taký ako pred chorobou. Hoci vtedy som len študoval...
@jednoduchomirka Inak moja posledná téma tu 🙂 Ďalšia už asi nebude :D Až na emócie ten príspevok sedí veľmi...
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/schizofrenia-17/
Neviem či verím v zázraky, ale držím ti palce, aby sa ti darilo aj naďalej..