Veríte na stretnutie po smrti?

24. júl 2024

Veríte, že sa stretnete po smrti s ľuďmi, ktorí zomreli pred nami? S našimi blízkymi?

martinmmartin
24. júl 2024

je to blbost. Po smrti budes citit presne to co pred narodenim

nafka0483
24. júl 2024

@martinmmartin Ako vies?

pralinka25
24. júl 2024

@martinmmartin a ako vies ze nieco nebolo len si to nepamatas?

chrobak7
24. júl 2024

@nafka0483 Lebo som tam bol. 😅

pralinka25
24. júl 2024

Ja neviem. Dufam ze ano ale tam to asi konci. Mozno sa narodime znova a stretneme sa v nejakej zostave zas. A mozno nie. Ani neviem ci to chcem vediet. Aj mala "posetila" nadej je lepsia v tomto bode ako predatava ze fakt su naveky prec.

chrobak7
24. júl 2024

@pralinka25 Buď na to veríš, alebo neveríš. Nikto nevie, či existuje posmrtný život alebo nie. Ja si myslím, že nie, takže tomu neverím.

lonely66
24. júl 2024

skôr verím na prevtelenie, než na to, že sa s niekým niekde stretnem

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pralinka25
24. júl 2024

@chrobak7 ked ja ani neviem ci verim
Skor by som chcela 😀

pralinka25
24. júl 2024

@jozko_z_lesa v podstate mas pravdu.

hederamonstera
24. júl 2024

Ja verim v to, ze vsetci sme jedno, jedna energia, chvilku hodena do tohto sveta, do ludskeho tela.
A opat po smrti sa ocitneme niekde, ci opat v nejakom ludskom tele ci zvieracom, ci ako kamen alebo asteroid…

7miriam77
24. júl 2024

Neviem,či verím práve v toto, no verím, že po smrti nás isto niečo čaká

majka2959
24. júl 2024

Áno, verím tomu.

sisamisaaa
24. júl 2024

Tak ono záleží aj na tom či je už tá duša inkarnovaná do nového tela alebo ešte nie. Ale keďže tam neexistuje čas, je možné že na úrovni duší sa tam stretávame stále, možno práve keď spíme, naše mozgy to nevnímajú lebo telo funguje inak ako duša 🙂

chrobak7
24. júl 2024

@7miriam77 Hej, čakajú - červíky v zemi.

7miriam77
24. júl 2024

@chrobak7 ...mám na myslí dušu, nie telo, to je len obal

martinmmartin
24. júl 2024

@7miriam77 cize statisticky sa narodim zase ale uz v somalsku?

martinmmartin
24. júl 2024

Da sa niekde zariadit ze svojich predkov v ziadnom pripade stretnut nechcem?

lenkakravcova
24. júl 2024

Určite sa stretneme s Bohom. Tým pádom asi aj jeden druhého navzájom.

6:29. I povedali: „Existuje len tento náš život najnižší a nebudeme nikdy vzkriesení“. 30. Keby si videl, keď budú postavení pred Pána svojho. Povie: „Nie je to pravdivé?“ Povedia: „Áno, prisaháme na nášho Pána.“ Povie: „Okúste teda trápenie za to, že ste veriť odmietali“. 31. Prehrali tí, ktorí za lož označili stretnutie s Bohom. Ale keď k nim príde Hodina znenazdania, povedia: „Beda nám za to, čo sme v ňom zanedbali!“ A budú niesť svoje bremená na chrbtoch svojich.

lenkakravcova
24. júl 2024

@martinmmartin Hej, keď sa dostaneš do raja a oni do pekla alebo naopak 🤣

martinmmartin
24. júl 2024

@lenkakravcova lenze bohov je kazdych tisic rokov novy boxset- ktorych bohov stretneme? Tych co su ovela starsi ako krestanstvo? Tych co uz dnes v ramci modernej doby neuznavame? kazdy toho vlastnego? Je blbost si mysliet ze tomu co ja zrovna verim bude realita pre uplne kazdeho

7miriam77
24. júl 2024

@martinmmartin pozri Martin, diskusia vznikla, aby sa ľudia vyjadrili, či veria, ja som napísala áno, ty napíš nie, keď neveríš a nemusis komentovať to, čomu verím ja. Nech každý verí čomu chce. Pravdu sa každý dozvieme na konci cesty... tá pravda môže byť moja a aj tvoja... uvidíme

lenkakravcova
24. júl 2024

@martinmmartin Iba jedného Jediného. Stvoriteľa všetkého. Je jedno či ho opisuje kresťanstvo alebo iné náboženstvá. Boh je len jeden. Jeden jediný.

sara07
24. júl 2024

nie
stane sa mi že sa mi sniva, ale to beriem že bolo niečo nevyriešené ..
po smrti proste nebude nič, svoje skusenosti, poučenia, zlyhania atd odovzdavame dalším alebo svojim detom žijeme tak trocha troška cez ne dalej
ale reálne proste telo zomrie a nič dalej

martinmmartin
24. júl 2024

@7miriam77 cize ludia co uverili hovadinam si mozu diskutovat to svoje kolko sa im raci a ja nemozem ich upozirnit ze to su hovadiny? tak?

zuzanita1609
24. júl 2024

Poznáte ten pocit,keď ste na mieste kde ste sa vyskytli prvý krát ,ale zároveň vás prepadne myšlienka,že ste už na tomto mieste boli? Myslím si,že je to to,aj keď na ,,ducharčiny" neverím 🙃. Alebo situácie,keď sa niečo stane a máte pocit,že toto som už raz zažila. Ževraj je to mozgom a nejakými chybnými nervovými spojeniami,či čo 🤭.

7miriam77
24. júl 2024

@martinmmartin a aké máš dôkazy, čo sa stane s dušou po smrti? Máš také, čo sú dokázané a preukázateľné?? Ty tiež len veríš,tomu čomu veríš a podľa mňa práve to tvoje čomu veríš, sú hovadiny

jana_eyre_2
24. júl 2024

Neviem či verím, ale dúfam v to.. neviem si predstaviť žiť v tak extrémnom neomylnom pohľade čo nepripúšťa takú možnosť v prípade, že človek naozaj strati niekoho blízkeho (čiže iba neteoretizuje o Tom ako.by sa cítil keď mu zomrie priskoro rodič alebo dieťa) musí to byť ťažké vyrovnávanie sa sa so stratou ak človek verí že po smrti nie je absolútne nič.. pre mňa bola a je vždy útecha že smrťou to nekončí a raz zase uvidím toho koho ľúbim..

pralinka25
24. júl 2024

@jana_eyre_2 presne tak som to myslela. Ked odidu ludia ktorych sme milovali je predstava ze nic nie je strasna.

pralinka25
24. júl 2024

No a mozno je to naozaj tak ze kazdy bude v tom svete ktoremu veri. Ze si ho vlastne vytvarame sami. Ze peklo moze byt realne len o tom ze nepatrime nikam a zostaneme sami v medzipriestore. Ze nebo je mozno o tom stretnut milovanych.