Veríte na prekliatie?

6. jún 2023

Baby veríte na prekliate? Ja som doteraz na takéto nič neverila, ale už mi iná možnosť nezostáva.
Takže kde začať. Už pár rokov sa mi úplne v ničom nedarí, mala som problémy v škole- v poslednom ročníku sa mi zhoršili známky, nespravila som maturitu na prvý krát (dovtedy som mala samé jednotky, bola som bifloška), nevzali ma na vysokú, stratila som väčšinu kamarátov (bezdôvodne so mnou prerušili kontakt), neviem nadviazať dlhší vzťah, mám problém sa s niekým skamaratiť, vždy keď mám pocit, že sa mi už začne dariť sa všetko pokazí, ťažko si hľadám prácu, zhoršili sa nám vzťahy v rodine, zhoršil sa mi zdravotný stav, potratila som, mám depresiu, vyhorel mi byt (doteraz nevedia príčinu) a veľa ďalších vecí. Nikdy som žiadne takéto problémy nemala, bola som obľúbená a nemala som problém nadviazať debatu s hocikým. Ľuďom v mojej blízkosti sa stávajú fakt divné veci napriklad: rodičia prišli o nemalé peniaze, otec dostal infarkt (bol úplne zdravý, lekári si to tiež nedokázali vysvetliť), snúbenec sa mi zabil pred cca 2 rokmi (na rovnej suchej ceste narazil do stromu - vraj samovražda, ale nemal žiadne problémy, boli sme šťastní a plánovali sme rodinu), najlepšia kamarátka sa predávkovala (taktiež nemala žiadne problémy, boli sme spolu skoro každý deň a tešila sa dieťatko), ďalšia kamarátka skončila na psychiatrii, brata zrazilo auto keď prechádzal cez prechod na zelenú (našťastie je v poriadku), sused sa obesil v záhrade smerom k môjmu oknu (záhradu máme, teda mali sme spoločnú), najlepší kamarát skončil vo vezení lebo chcel zabiť vlastnú matku (nemal s ňou žiadne problémy, on nepil ani nebral drogy), ďalší kamarát začal brať drogy (tiež bezdôvodne), posledný priateľ ktorého som mala ma chcel zabiť (mal nepríčetný výraz a stále len opakoval, že za všetko môžem ja) a veľa ďalších vecí..
Možno si poviete, že to sú len zhody náhod, ale tak veľa? Ja osobne neverím na náhody.
Dnes som si spomenula na jednu cigánku s ktorou som sa pochytila približne v tom čase čo sa toto všetko začalo diať (chcela mi predať nejaké voňavky a začala sa mi hrabať v kabelke). Ona si potom niečo zamrmlala odišla a z diaľky sa pozerala na mňa. Nerobila som si z toho veľkú hlavu a doteraz mi ani len nenapadlo, že by to mohlo súvisieť. Ale teraz mi to všetko do seba zapadá.
Dá sa toho prekliatia nejako zbaviť? Nechcem vyhadzovať stovky, tisíce eur za podvodníkov..
A nie nieje to, že si to len nahováram, doteraz som na nič takéto neverila a ani mi to len na um nezišlo, ale keď som si to všetko pospájala dokopy, tak iná možnosť neexistuje.
Poprosím ak máte napísať nejakú blbosť, tak radšej nekomentuje, ďakujem. Psychológa ani psychiatra mi taktiež nemusíte odporúčať 😃

jarka9669
6. jún 2023

Chod za kňazom

sajmonka_1216
6. jún 2023

ja na prekliatie neverím, ale 3/4 vecí čo spomínaš sa vôbec netýkajú teba.. kamoška, sused, kamarát atd atd.... čo to má s tebou?
a po dalšie.. nemala problémy, ale predávkovala sa... nemuselo to byť úmyselne.. niekedy stačí málo a je zle.. dalej... nemal problémy, ale chcel zabiť mamu... no z ničoho nič to asi nebude.. ľudia sa môžu navonok správať inak a vo vnútri môžu byť alebo sa cítia úplne inak...
známky sa ti teiž určite nezhoršili samé od seba..takisto aj zdravotný stav.. to že si zdravá teraz, neznamená, že o mesiac nemusí byť všetko inak...
skôr pracuj na svoj

sajmonka_1216
6. jún 2023

@sajmonka_1216 na svojom živote namiesto zvaľovania viny na niekoho iného spred x rokov

vanilkovazmrzka
6. jún 2023

Zas niekto pise srackovy scenar?

dzulli1980
6. jún 2023

Ty o tom rozprávaš s takým nadhľadom a nezáujmom, že pochybujem, že sa takéto čosi vôbec stalo ... troll.

w3ronika77
6. jún 2023

Fuha...tak to je celkom dosť.... Ak si bola dakedy veriaca, daj si do poriadku sviatostný život...a určite sa choď porozpravať z kňazom. Ak nie si veriaca, začni sa k Bohu utiekať a hľadať Ho🙏

autor
6. jún 2023

@sajmonka_1216 ja som tiež neverila, ale toľko náhod neexistuje. Dejú sa ľuďom ktorí sú mi blízky. Na 100% viem, že nemala žiadne problémy, boli sme spolu každý deň, vraveli sme si všetko a viem že bola šťastná a predávkovanie bolo úmyselne, pojedla všetky lieky čo u nich doma našla. Jeho som poznala odmala a nemal žiadnu skrytú tvár, vždy to bol vzorný syn, mame pomáhal s účtami, prispieval na domácnosť ani len do klubov nechodil. Zdravotný stav sa mi v tedy postupne zhoršoval a zlepšoval. Niektoré veci sa možno dajú racionálne vysvetliť, ale nie všetko.
Snažila som sa veľa krát začať odznova, ale vždy sa niečo pokazí. Doteraz som nezvalovala vinu na nikoho.

autor
6. jún 2023

@vanilkovazmrzka ok, tak choď komentovať zase ďalej 😉

jamimo
6. jún 2023

sú ľudia, ktorí majú ťažký štart do života, nepriazeň osudu, alebo jednoducho smolu. Napriek tomu, dokážu vstať z bahna, popasovať sa s nepriazňou pani Šťasteny a dokážu v živote toho mnoho. Je dôležité aby si si uvedomila, že ak si nezmaturovala na 1x nie je to prekliatie. Ak si sa učila na samé 1, skúšajúca komisia to v podkladoch vidí, aj keby si mala odpoveď z päty vytiahnuť, dostali by ju z teba. Môžem pokračovať ďalej... VŠ, úspešné prijatie záleží od splenia podmienok prijatia. Zjavne si podmienky nesplnila, to nie je prekliatie. Čo s tým? Priprav sa na budúce skúšky lepšie, snaž sa viac. Aj cesta je cieľ! Poznám týpka, ktorý veľmi túžil študovať medicínu a veru vo veku 38 rokov nastúpil. Ide mu to, je jeden z najlepších v ročníku. Ideme ďalej, potratila si, máš depresiu, nikdy si s ničím nemala problém, k psychológovi a psychiatrovi ťa nemáme posielať. Tak ako to potom je v skutočnosti? Lebo depresia je vážna vec, tá sa "nespraví sama" a neodparí v hrnci vriacej vody. Píšeš, že najlepší kamarát chcel zabiť mamu, nemal problémy, haló to ako vážne? Najlepšia kamarátka nemala problémy, ale sa predávkovala... ako len tak? Sa poobede rozhodla, kúpila pred hypermarketom od náhodného okoloidúceho 2g heroínu a aplikovala "zlatú dávku", ktorá ju odpravila na druhý svet? Prepáč, čo to som si odkrútila v sociálnej oblasti (týrané ženy, drogovo závislí, sex biznis, ľudia bez domova...) Toto, čo tu ty popisuješ, je jedna znôška bludov na upútanie pozornosti= zlý pokus. Ak by to aj bola pravda (áno, niekto má neskutočne naložené v živote) a chceš niečo s tým robiť a zmeniť k lepšiemu, odporúčam vyhľadať odbornú pomoc. Prajem všetko dobré.

autor
6. jún 2023

@w3ronika77 som veriaca, mám krst aj birmovku, ale dlhšie som nebola v kostole. Teraz bývam na čas u našich na dedine a tu je taký nepríjemný farár, neviem, že či by som sa zrovna jemu chcela zveriť.

tiezjedna
6. jún 2023

Ty chceš počuť len to, že potrebujes vymetača diabla🤷‍♀️podľa máš len trochu bujnú fantáziu, si vzťahovačná viac než je zdravé (čo ti rozhodne neprospieva) a na rozumný podnet aj tak reagovať nebudeš… Takže, keď máš problém s tamojším farárom, skús sa poohliadnuť po inom riešení. Za mňa by som odporučila začať žiť a nie analyzovať udalosti okolo seba 👍Ale to ťa tiež určite neuspokojí predpokladám 😉

katka700
6. jún 2023

Autorka nepostrehla som pred koľkými rokmi si sa pochytila s tou s vonavkami a koľko rokov sa ti tieto divné veci dejú.
Nediv sa, že ti to tu neveria, v poslednom čase sem chodia neúspešný scenáristi a hľadajú námety.
Divím sa, že si s tým doteraz nič nerobila, už dávno si si mala zohnať ochranné amulety a zájsť za exorcistom. Dokedy chceš čakať?

maranco
6. jún 2023

Ešte máš tú kabelku?

elizabetkamelissa
6. jún 2023

Ahoj ked mozem tak ti trosku poradím...podla mma za farárom nechoď to su este hriešnejsí ludia ako my ..modli sa k bohu on vypocuje tvoje prosby a modli sa stale ....kúp si nejake kamienky na ochranu alebo take nieco ....a ako to mas s tou depresiou teraz ? Ja som mala asi pred pol rokom hrozne ťažkú depresiu ,uz som.myslela na najhoršie ...keby som nezačala brat Antidepresíva uz by som tu asi nebola ...tiez som mala taky pocit ze nic v mojom zivote nerobím dobre a ze sa my dejú len zle veci ...chvála bohu som sa z toho vyhrabala ....najprv si daj dokopy zdravotný stav a potom ostatne veci začni riesit ..a hlavne musis myslieť pozitívne ...drž sa bude dobre

domak2
6. jún 2023

Nedavno jedna baba v usa, opitá za volantom zrazila a zabila nevestu v deň jej svadby a co z nej po vytiezveni vyšlo bolo "Prečo sa takéto veci dejú MNE???" Tým nenaznacujem , že ty si niečo zlé spravila, ale 90% toho co si opísala mi príde, že boli prekliati ti druhi, keď sa im také hrozné veci stali a ty si ešte mala celkom šťastie. Ale inak, tiež si občas kladiem túto otázku, keď sa pozriem na koncentráciu blbych náhod co sa mi deje, u mna najma financneho charakteru 😅

zuwa78
6. jún 2023

@elizabetkamelissa tie kamienky jej v com pomozu?.....to je magia.....kamen jej nepomoze v nicom......

zuwa78
6. jún 2023

Začni spoveďou......

simona20201309
6. jún 2023

Ty si tak negatívne nastavený človek, že to som už naozaj veľmi dlho nevidela. Masaker!!!! Vieš čo?
Bývalému susedovi zhorel byť, moja babka zomrela, dokonca aj pes mi zomrel po 10rokoch, čo sme spolu boli denno denne, tiež som potratila, rozviedla som sa, kamoška sa mi zabila na aute, mojej kamoške zomrela mama, kolegyňa nedokončila VS lebo si nasla blbca frajera, 3x som rozbila auto, blesk trafil môj najobľúbenejši strom, spolužiakov otec sa obesil.... ty kks ja mam vlastne na hovno život!!!!! Až teraz som si to uvedomila 😨 prečo som si doteraz myslela, že som šťastná????

euka210
6. jún 2023

Ako waw, riadne divoke to mas okolo seba, fakt nezavidim. Ale vela veci sa stalo okolo teba, nie tebe. Ja na take bezne prekliatie neverim, ale su pripady kedy to moze byt. Na to odporucam len knaza, pripadne exorcistu ak treba.

simona20201309
6. jún 2023

Chceš iný uhol pohľadu?
Môj sused mal obrovské šťastie, že z toho bytu stihol ujsť a nič sa mu nestalo. Mala som tu najlepšiu babičku na svete a ďakujem Bohu že som s nou mohla prežiť tie najkrajšie roky, dala mi do života strašne veľa, veľmi ju ľúbim. Mala som psíka, môj splnený detsky sen. Boli to krásnych 10r, chyba mi. Potratila som, ale asi to tak malo byt. Dnes by malo dieta rozvedených rodičov. Mam v nebi anjelika. Vdakabohu že som sa rozviedla, dnes mam toho najlepšieho muža. 3x som rozbila auto, myslím, že dnes som uz naozaj dobrý q skúsený šofér. Poučila som sa na vlastnej chybe aj na osudové chybe mojej kamarátky. Jazdím veľmi bezpecne. Keď blesk trafil strom, spadol aj s plodmi na zem. Bolo to strašne vtipné. Nikdy predtým sa ľahšie neoberalo ovocie ako vtedy. Všetko nám ležalo pri nohách. .. . . .
Takže bud si pokaz celý život so svojimi negatívnymi názormi a nadavaj na celý svet, obvinuj všetkých naokolo, alebo si začni konečne vážiť to co máš.
Také matky ktoré ležia s umierajucimi deťmi na onkológii by ti asi teraz najradšej .... povedali svoje

simona20201309
6. jún 2023

Nemyslím si, že si kamarátov stratila bezdôvodne, len nechceli pri sebe toxicku osobu. Prepáč, ale je to môj názor.

euka210
6. jún 2023

@simona20201309 to ako moja mama...cierna kronika co sa vsetko zle stalo...navstevy su psychicky narocne u nej

euka210
6. jún 2023

No, deju sa take veci, mas smolu, ze akurat v tvojom okoli. Svokra mi vie hovorit pribehy z minulosti z dediny...to clovek len zira, co vsetko sa na takej dedine moze diat...obesenie, zabitie, taky uraz, taka smrt...tajny porod a dieta v sene je asi ten top 😥

zuzanna33
7. jún 2023

Moc pozeráš filmy na takúto tému!? Všetko čo si napísala sa deje úplne normálne a každý deň niekto zomrie alebo sa dá na zlú cestu... Kňaza by som neodporúčala! Nemá s tým nič spoločné Cirkev je jedna vec viera úplne niečo iné... Zamysli a venuj sa len sebe pracuj na svojom rozvoji a nepripúšťaj si všetko len na seba nemusí to súvisieť s tebou. Áno cigánky preklínaju ale chcú len zastrašiť ty tomu nesmieš veriť a zlú energiu neprímat do života

maja22
7. jún 2023

To, ze ludom v tvojom okoli sa stavaju divne veci, nesuvisi s tebou, ale ty to prilis riesis. Ano, stali sa aj tebe neprijemne a zle udalosti, ale ja to nevidim na prekliatie. Taky je zivot, ze raz sme hore a raz dole. Avsak co urcite potrebujes zmenit, je tvoj postoj k Bohu. Pises, ze mas krst aj birmovku, ale dlhsie si nebola v kostole. Ja mam tak na povale bicykel, ale nepouzivam ho. Bol to darcek, ale neprirastol mi k srdcu, je mi teda nanic. No mam ho na povale, ze mozno raz... Ty si dostala duchovne dary, ktore nevyuzivas. Krstom si sa stala milovanym Bozim dietatom, prvy raz na teba zostupila milost Ducha Svateho a pri birmovke ti udelil specialne dary - ako ich vyuzivas? Dar mudrosti - nie tej skolskej, ale mudrosti od Boha, ktory nas uci rozlisovat, co je dobre a co zle. Dar rozumu - aby sme tuzili spoznavat Boha, milovali ho - citas Pismo, spoznavas Ho? Dar rady - skor, ako si nieco naplanujes, prosis o pomoc Ducha Svateho, aby ti ukazal, ci ides v zivote spravnym smerom? Dar sily - ked padame, nedari sa nam, mame s doverou prosit o silu, aby sme obstali v zivotnych skuskach cisti, s Bohom po boku. Dar naboznosti - to nie je formalne chodenie v nedelu do kostola, lebo vsak sa to patri - naboznost je vedomie, ze vsetko vo svojom zivote chcem konat v sulade s Bozou volou. Dar bazne pred Panom - ak mas krst aj birmovku, predpokladam, ze mas za sebou i prve sv. prijimanie a sviatost zmierenia - ako pracujes na tom, aby rastla tvoja ucta k Jezisovi v Eucharistii? Veris vobec v Jeho pritomnost po premeneni chleba a vina - ze je to Telo a Krv, cela osobnost Jezisova? Ak neveris, pros o vieru, ak veris, preco Ho neprijimas? Chce sa s tebou spajat, posilnovat ta, davat ti svoju lasku a ty ho odmietas. Co ostava cloveku, ktory odmieta Boha? Strati pokoru, ovladne ho svet a jeho tuzby. Toto si pories v prvom rade. A zacni s tym, ze kazde rano otvoris oci s vdakou za novy den. Dakuj za vsetko dobre, co ta postretne. Modli sa za seba i za inych. Ak mas pocit, ze ta mozno ciganka prekliala, zacni s tym, ze na dialku jej z lasky k Jezisovi odpustis a poprosis o pozehnanie pre nu. Ak na seba narazia pozehnanie a prekliatie, hadaj, co vyhra. Boh je mocnejsi. Prajem ti pokoj v dusi. A nech sa ti v zivote dari. ❤️

miadi
7. jún 2023

Nie si prekliata len mas bujnu fantaziu ciganka na teba len zanadavala a v zivote si na teba nespomenula. Tvoj problem je ze nevidis pod povrch. Mas obmedzene vnimanie mozno ti chyba EQ. Ludia okolo teba brali drogy a mali psychicke problemy a ty budes tvrdit ze nic nemali ziadny problem . Predavkovana kamoska aj snubenec co sa zabili ti mohli naznacovat co ich trapy a ty si to jednoducho nevnimala. Alebo sa ti nezverili z ineho dovodu. Ono je to brutalne sebestredne cudzie tragedie si osvojit a este sused co sa obesil smerom k tvojmu oknu 🤦‍♀️ Lebo ty si sa pred rokmi pohadala s romkou. Vsetci ti ludia co sa v tvojom okoli zabili mali svoje problemy. Aj ten co chcel mamu zabit . Ty mas len svojske skreslene vnimanie reality. Ani o kamosky si neprisla len tak bez dovodu. Ani znamky sa ti same nezhorsili. Len si sa menej biflila alebo ucitelia zistili ze len rapkas ako papagaj naucene slova no unika ti podstata veci . Chyba ti sebareflexia . Potrati kazda druha zena niektore o tom ani nevedia ked si neurobia test Proste im len tyzden meska .. ine potraty sa deju aj vo vyzsom stadiu teho. Infarkt moze dostat hocikto. V tvojom okoli su - boli ludia ktorych nieco velmi trapilo a nevedeli nechceli zit. Nie si prekliata len nevidis realitu taku aka je. Mas svoje vnimanie

lavender94
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
w3ronika77
7. jún 2023

@autor odkial si? Aspon časť Slovenska

nevenka
7. jún 2023

Pre Pana, ziadne ochranne amulety, kamienky. Si katolicka, tak Ti jednu radu dam. Chod na generalnu spoved, poriadne snana nu priprav, nemusis ist za knazom v dedine. Mozes rovno vyhladat exorcistu, bola som 2x. A nie zbytocne. Rozmazavat to tu nebudem, lebo 3/4 kona to aj tak len vysmeje. Cloveku, ktory zije v posvacujucej milosti nic nehrozi od "preklinajucich" a keby aj, mas ten najsilnejsi nastroj, svatu spoved a Eucharistiu. Ziadne amulety. Nepochopim, ako krestania toto s prehladom radia - knaza a nosit amulety, kamienky, ked to ide proti sebe.

viestta
7. jún 2023

@elizabetkamelissa motlitby a kamienky na ochranu to sa akosi vylucuje, pretoze tie kamienky su magia. Ci tomu nerozumiem spravne?