Veríte na prekliatie?
Začali sa diať neprijemné udalosti, veci, ktoré si neviete vysvetliiť. Čomu budete veriť? Aký je spôsob vyhnutia sa prekliatiu? Alebo nepríjemnému osudu, alebo nevysvetliteľnej zhode náhod, čo si vyberiete, aby sa nepríjemným dôsledkom dalo vyhnúť ?
Nie neverim na nič take. Ale verim že svojou činnosťou viem ovplyvniť veľa veci. Čo neviem, tak poprosím iných, tých ktorí to dokážu
Ak máš nejaké ťažké obdobie, navstiv psychológa, kňaza, porozoravaj sa s priateľmi
@stanulienkat 🙂 Sme v 21. storočí a stále máme čo objavovať.
@viestta Pomocná barlička vo forme nepríjemnej zhody náhod sa zlomila. Zlý osud je pre mňa vnútorne neakceptovateľný, pretože staviam na tom, že ho dokážem ovplyvniť, nasmerovať, minimálne v tom, že život ide ďalej a ešte neskončil, ešte nepoznám koniec.
Božie skúšanie akceptujem.
Slovo prekliatie je pre mňa nové, ktorému nerozumiem.
@pribinak Ide o ťažké obdobie.
Ak máš ťažké obdobie, rozoravaj o to s ľudmi, nájdi si psychologickú, psychoterapiu, …. neostavaj sama s problémom
Ale zlatko, žiadne prekliate, osud či čo ti nepomôžu.
Držím ti palce
nie, neverím
Ďakujem .
Pozerám súvisiace diskusie a je tam z roku 2013 Kto vie zbaviť prekliatia. V komentároch možno nájdem nejakú vodiaciu líniu, ako si s tým nevysvetleným poradiť.
Ak ma clovek ciste svedomie, tak prekliatie nema ziadny negativny ucinok,
treba sa udrziavat v milosti posvacujucej, cize sa spovedat a zit sviatostny zivot,t.j. vyhybat sa hriechu. hriechom sa odvraciame od Boha. "prekliatie" si tak pustame do zivota sami
ja ti rozumiem... myslím že áno - existuje
Kto nebol prekliaty ten neuverí. Kto zazil ten nemá pochýb 🙂
Samozrejme, ze prekliatie existuje.
Mala som obdobie,kedy sa nam nedarilo v nicom. Same rodinne tragedie,choroby,nestastia,problemy,ci uz zdravotne alebo oracovne a bola som presvedcena,ze sme prekliaty. Trvalo to 6 rokov. Uz som bola tak zufala,ze som si zacala studovat veci okolo prekliatia a vsetko okolo toho. A vtedy to tak nejako ustalo. Neviem,ci existuje prekliatie,ale ked sa ti roky nedari aj napriek tvojej snahe,tak verim,ze clovek zacne kadecomu verit. Uz si nepamatam,co som vtedy robila,ale ziadne ritualy to neboli asi som sa aj viac modlila,nakupila som si ocistne kamene a taketo somariny a priala si,aby ten marazmus uz konecne skoncil.
Myslienka je energia, preto verim vo vplyv silnych negativnych myslienok. No sila lasky v cloveku dokaze vplyv cudzich negativnych myslienok eliminovat. Ak milujete Boha, rodinu a ludi, ste pred temnymi energiemi chraneni.
Vyhnut sa dosledkom prekliatia je velmi tazke. Vsetko zle co sa stane mu nemozeme pripisovat. Niektore zle udalosti su iba vysledkom nahody ale tie hlavne su vysledkom prekliatia, ktore je zamerane na zdravie, rodinny zivot a pracu. Dolezite je rozpravat o tychto udalostiach, nedrzat v sebe negativne myslienky a emocie. Vediet sa otvorit hlavne sebe a svoju mysel je velmi tazke hlavne ked sme sa uz v minulosti sklamali.
@roja01 Vystihuje to, čo si myslím a na čom staviam.
@marca12 💗
@elizabet173 Koncom 20. storočia by som to povedala tiež. 21. storočie má plienku a pubertu aj prah dospelosti za sebou Čo sa naučí na opakovaných chybách, o ktorých ešte nevie, že ich začína robiť.
@janetinka27 Myslím si, že niekde v tomto tuneli je to povestné svetlo na konci.
@deti95060810💞
@sszuzu8 Býva ťažšie vcítiť sa do druhého, keď nezažil to isté. A býva to ľahšie, keď nájde aspoň kúsok podobnosti.
@h2 💌
@syyykorka 💌
je také ľahké hodiť niečo na prekliatie. Inak, nič to nezmení, či veríš, alebo nie, ak sa niečo pokašle
Kto veri v Boha, "veri" aj v existenciu Diabla (zjednodusene povedane). Ak je prekliatie od Zleho, tak ochranou je pozehnanie od Pana a prevencia je ciste srdce a sviatostny zivot. Jezis je vitaz! Cize "staci" sa pridat do vitazneho timu a zit podla toho ;)
Ak žijeme sviatostný život, nachádzame sa v "silovom pôsobení Boha". A to nás chráni!
Ahoj mozw ta niekto urieknut.. Ano su normlane ludia, ktori spoluoracuju s diablom...ale zase muselby to bytpriserne zly clovek, ktory by ta mal dat urieknut. Musel by na to najst cloveka.. A hlavne jedine ako sa da proti tomubranitje motlitba... A viera v Boha. Nic ine nepomoze.
Lebo aj sam Diabol sa Boha boji. A dakujem vsetkym rypackam, zemi odpisovat nebudu. Pisala som autorke. Nievam ostatnym.
@dreamss Ďakujem za vysvetlenie.
Vychádzam z toho, že mám odpustiť vinu. Ale komu, za čo... Pociťujem krivdu, nespravodlivosť, neprávosť.
@sasesoe V tomto chápaní je víťaz ukrižovaný, nespravodlivo opustený, nespravodlivo odsúdený.
@modrykonik1237 Príklady, kedy ľudia dodržiavali aj nedodržiavali pravidlá. Aj príbehy, kedy je človek ťažko skúšaný a je príkladom dodržania sviatostí a skúškam rozumie len Boh, pretože má svoj zámer s každým. Tá sila, dôvera, že vydrží všetko trápenie je aj v zmysle chránenia.
@derdia Verím v silu modlitby, v silu úprimného rozhovoru s Bohom, s prianím lásky, odpustenia, milosti.
našťastie som neveriaca
Nie neverim. Pridem si celkom v poriadku. Okrem toho tu mame 21. storocie.