Veríte na osud?

4. mar 2023

verite, ze ak s niekym mame byt, budeme nech sa rozhodneme akokolvek? ja skor verim na osud stretnut konkretnych ludi, ale ako sa rozhodneme ako dlho budu v nasich zivotoch je na nas...co si o tom myslite vy? alebo aka bola vasa skusenost s tymto?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. mar 2023

@mb2021 tiez som to tak vnimala...ale napadlo mi pozriet sa na to z opacneho uhla, ked praveze vyvijame aktivitu niekde, ale dari sa nam inde

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zobaka
4. mar 2023

verim, ale radsej by som neverila

bloger
4. mar 2023

Neverím v osud ale v Božiu prozreteľnosť. Verím, že mi posiela ľudí ktorých potrebujem stretnúť. A je na mne či ich prijímem ako dar. To ma potom posunie niekam dalej.

viestta
4. mar 2023

Nieco ovplyvnit mozes, nieco nie. Aj s ludmi, ktorych stratavas je to rovnako. To ci ostanu alebo odidu v nasom zivota nezalezi len na tom co chceme my.

ariannazara
4. mar 2023

Keď mám byť úprimná ja v osud verím sa preto jemu do rúk zverim. Lalalaa Daaara Rolins 🥰

78787878
4. mar 2023

Osud pre mna znamena, ze s niektorymi ludmi sa v zivote stretnut mame. Ale ci sa to udeje a na ako dlho, zalezi od nas obidvoch. Kludne sa moze stat, ze sa minieme v case.

77daniela77
4. mar 2023

Ja verim v osud🤔

marianarem
4. mar 2023

Neverim na osud v tom zmysle, ze by bolo vsetko vopred dane. To by podla mna nemalo ziadny zmysel a boli by sme len roboty vykonavajuce program. Ale ani neverim, ze vsetko je len cista nahoda. Verim v nieco medzi tym.

slovakboy
4. mar 2023

Jój toto je veľmi ťažká nie len filozofická ale aj fyzikálna otázka. Z teórie relativity vyplýva aj tento záver: Ak si predstavíme priestoročas ako posúvajúce sa bloky priestoru z minulosti cez prítomnosť do budúcnosti tak vzdialený pozorovateľ bude mať svoju súčasnosť v našej minulosti alebo dokonca ešte pre nás neexistujúcej budúcnosti. Podľa toho ktorým smerom buď k nám alebo od nás sa pohybuje. To znamená, že naša budúcnosť sa v tomto momente už deje pre niekoho, kto je vo vzdialenej galaxii. Ale on ju nemá šancu poznať. Naša budúcnosť a mimozemšťanova prítomnosť sa však dejú súčasne. Podľa smeru pohybu. Je to náročné na pochopenie ale je to tak. My však svoju budúcnosť nemôžeme poznať a nikto iný z vesmíru. Bráni tomu konečná rýchlosť svetla a kauzalita tohto vesmíru. Časopriestor tieto budúcnosti však prežíva v rôznych svojich miestach s rôznymi časmi. Hoci svoju budúcnosť nepoznáme a ona už existuje v časopriestore neznamená to že je nám dopredu Dana a nevieme ju zmeniť. My sme totiž súčasťou toho časopriestoru a budúcnosť tvoríme. Sme tvorcami tohto vesmíru hoci len v maličkom mieste a čase a naša slobodná vôľa môže toto tvorenie meniť.