verite, ze ak s niekym mame byt, budeme nech sa rozhodneme akokolvek? ja skor verim na osud stretnut konkretnych ludi, ale ako sa rozhodneme ako dlho budu v nasich zivotoch je na nas...co si o tom myslite vy? alebo aka bola vasa skusenost s tymto?
@mb2021 tiez som to tak vnimala...ale napadlo mi pozriet sa na to z opacneho uhla, ked praveze vyvijame aktivitu niekde, ale dari sa nam inde
verim, ale radsej by som neverila
Neverím v osud ale v Božiu prozreteľnosť. Verím, že mi posiela ľudí ktorých potrebujem stretnúť. A je na mne či ich prijímem ako dar. To ma potom posunie niekam dalej.
Nieco ovplyvnit mozes, nieco nie. Aj s ludmi, ktorych stratavas je to rovnako. To ci ostanu alebo odidu v nasom zivota nezalezi len na tom co chceme my.
Keď mám byť úprimná ja v osud verím sa preto jemu do rúk zverim. Lalalaa Daaara Rolins 🥰
Osud pre mna znamena, ze s niektorymi ludmi sa v zivote stretnut mame. Ale ci sa to udeje a na ako dlho, zalezi od nas obidvoch. Kludne sa moze stat, ze sa minieme v case.
Ja verim v osud🤔
Neverim na osud v tom zmysle, ze by bolo vsetko vopred dane. To by podla mna nemalo ziadny zmysel a boli by sme len roboty vykonavajuce program. Ale ani neverim, ze vsetko je len cista nahoda. Verim v nieco medzi tym.
Jój toto je veľmi ťažká nie len filozofická ale aj fyzikálna otázka. Z teórie relativity vyplýva aj tento záver: Ak si predstavíme priestoročas ako posúvajúce sa bloky priestoru z minulosti cez prítomnosť do budúcnosti tak vzdialený pozorovateľ bude mať svoju súčasnosť v našej minulosti alebo dokonca ešte pre nás neexistujúcej budúcnosti. Podľa toho ktorým smerom buď k nám alebo od nás sa pohybuje. To znamená, že naša budúcnosť sa v tomto momente už deje pre niekoho, kto je vo vzdialenej galaxii. Ale on ju nemá šancu poznať. Naša budúcnosť a mimozemšťanova prítomnosť sa však dejú súčasne. Podľa smeru pohybu. Je to náročné na pochopenie ale je to tak. My však svoju budúcnosť nemôžeme poznať a nikto iný z vesmíru. Bráni tomu konečná rýchlosť svetla a kauzalita tohto vesmíru. Časopriestor tieto budúcnosti však prežíva v rôznych svojich miestach s rôznymi časmi. Hoci svoju budúcnosť nepoznáme a ona už existuje v časopriestore neznamená to že je nám dopredu Dana a nevieme ju zmeniť. My sme totiž súčasťou toho časopriestoru a budúcnosť tvoríme. Sme tvorcami tohto vesmíru hoci len v maličkom mieste a čase a naša slobodná vôľa môže toto tvorenie meniť.