Veríte na minulý život?

18. júl 2023

Dobrý deň 🤔 verí niekto na minulé životy ?
Poslednou dobou má táto téma začala strašne hlodať a ja vôbec netuším prečo. Som.blazon? Alebo sa mi iba snažia vrátiť moje staré spomienky z minulého života.

zmrzlinka2021
18. júl 2023

Prečo?
Pretoze si s danou tematikou niečo čitala, sledovala a proste tak trocha vieme oklamat mozog 😉 a nahovarat si všeličo.

autor
18. júl 2023

@zmrzlinka2021 práveže vôbec . Žiadne články. Skôr mávam také ako kebyže sny .Ktoré mi prídu nejakým spôsobom divné . A pamätám si ich aj po niekoľkých dňoch. Inokedy si nespomínam čo sa mi snívalo hneď po tom čo sa zobudím . Zatiaľ čo toto si pamätám aj po týždni.

liusa82
18. júl 2023

@autor skús isť na regresku a uvidíš ale aj tam by sa malo chodiť iba vtedy ak by si mala nejaký problém..či už zdravotný a nevieš si s ním rady alebo psychický.Alebo ak máš pocit že máš nejaké vzťahy nedoriešené a ťažia ťa,tak môže to s tým súvisieť.Ja tiež na tieto veci verím.Nemyslím si že sme tu na zemi náhodne akurát priamo naša osoba

oila
18. júl 2023

Kedysi som tiež mávala takéto myšlienky 😀 Napríklad môj muž bol podľa mňa v minulosti žena 😂 Strašne rieši všetko do detailov, dokonca viac než ja, dokonca nedávno na mňa vytiahol frázu: "Akým tónom sa to so mnou bavíš?! 😂 A to je veta, ktorú som ja napríklad v živote nepoužila 😂 A toto zvyknú skôr ženy hovoriť.

zmrzlinka2021
18. júl 2023

Sny su idiotina, to sa vobec netrap. A vobec snom neprikladaj ziadny vyznam.

matussara
18. júl 2023

Verim na minule aj buduce zivoty, aj to ze sny nam nieco prezradzaju. Sama vudite,ze niektore su vuac dolezite ako ine
Ohladom temy minulych inkarnacii a duse, snov hladajte skor vo rozhovoroch na youtube prip. hladajte na fb. Co mna zaujalo vam mozem posunut

lonely66
18. júl 2023

ano.

0silvia0
18. júl 2023

super kniha na tému minulých životov je Zasvätenie od Elisabeth Haich. Aj Sedem životov od Marcela Vaneka je fajn.

zuzudrnda
18. júl 2023

@zmrzlinka2021 o sny sa v psychoterapii opiera veľa terapeutov a psychológov.

simsalabim
18. júl 2023

Ano

valeria_h
18. júl 2023

Nie, nič také ako minulý život neexistuje.

ckocka
18. júl 2023

V minulých životoch som bola vesmírny prach, kameň, rastlina, zviera, nejaké tie ľudské pozostatky a bohvie kde sa ešte atómy z ktorých som poskladaná túlali.

kristiii
18. júl 2023

Ja tiež verím.

terry2003
18. júl 2023

Aj ja verím

jana_eyre_2
18. júl 2023

Vpodstate áno, verím..

hendikep
18. júl 2023

ja som krestanka, nikdy som neverila… az som raz pozrela na netflixe dokument kde boli deti ktore si dokazatelne pamatali ze boli niekym inym … potom som trochu zapochybovala, aj tu na konovi som videla prispevok kde si dieta pamatalo ze zilo v cervenom dome, chladili si popucene maliny v potoku a vraj “ pes jej odtrhol hlavu “ preto sa psov v terajsom zivote bala, potom mama zistila ze niekde v severskych krajinach ( cervene chalupy ) boli utoky vlkov co zahrdusili par deti .. tak som sa o to zaujimala a kupila som si knihu od raymond moody ktory napisal aj znamu knihu zivot po zivote , knihu “ zivot pred zivotom “ no a ked som ju citala mala som z nej neskutocne zly pocit… chcela som sa jej zbavit ale nechcela som ju darovat ani predat lebo by podla mna iba dalej sirila klamstva.. tak som ju vyhodila… a pred par mesiacmi som niekde nahodne citala ze ta kniha patri do zoznamu okultnych predmetov… odvtedy som tuto temu uzavrela, myslim si ze diabol nas chce obalamutit cez tieto pribehy aby sme sa spoliehali ze mame viac sanci , resp. “ pokusov “ zit dobry zivot… v skutocnosti je len jeden, a dalsi pokus uz nebude 🤷🏼‍♀️ thats my opinion ,

simsalabim
18. júl 2023

@hendikep ta pani tu po rokoch pisala opat ako odpoved na podobnu otazku. Casom zistili meno aj miesto a boli sa tam pozriet - tusim vo Svedsku. Nasli v zaznamoch mena dievcatka aj ludi, ktorych spominala. Vraj to jej dcere velmi pomohlo, vie, ze tu uz bola, ze jej nesibe… vtedy mala tusim uz 15? a spomienky uz bledli. Podobnych pribehov je zaznamenanych vela, urcite na tom daco bude. A vraj reinkarnacia bola kedysi sucastou aj krestanstva.
Inak, aj Harry Potter je vraj okultna kniha 😅

jana_eyre_2
18. júl 2023

@hendikep čiže hinduizmus pokladas za okultizmus?

hendikep
18. júl 2023

@simsalabim to ze bola sucastou krestanstva som zaznamenala tiez ked som o tom zistovala, ale bolo to take ze “ jedna pani povedala “ ziadne rukolapne dokazy, ze to tak naozaj bolo.. a krestanstvo sa rokmi kultivovalo tak keby aj, v sucastnosti to tak nie je. To s Harry Potterom viem tiez, podla mna blbost… ja tam vidim vela paralel s krestanstvom co sama Rowlingova nepopiera.. zas taky fanatik nie som ze neviem co je fikcia a Harryho Pottera milujem :D

hendikep
18. júl 2023

@jana_eyre_2 to som nepovedala, ja riesim svoje vierovyznanie, verim ze Boh sa stal clovekom v osobe Ježiša Krista a ten sa obetoval za nas, aby nas vykupil a daroval nam večný život a nie to ci cerviky boli predtym moji stari rodicia. Vo svojom prvom prispevku som napisala svoj nazor na ktory sa pytala autorka…

ivette1223
18. júl 2023

Mam par takych "silnejsich" snov, ktore mi pridu realne, a vzdy ked si na ne spomeniem, mam taky cudny pocit, ako keby som tam naozaj niekedy bola, naozaj prezila... Potom mavam aj zablesky spomienok ktore som realne neprežila, ale zdaju sa mi naozaj ako spomienky . Poznam dokonca jedneho cloveka, nepozname sa osobne iba z videnia ale mam pocit ze ho poznam celý život. Zcasu na cas to riesim v hlave, inak tomu potom neprikladam dôležitosť,inak by mi asi preplo... 👍

mladena
19. júl 2023

u nás je skôr západná kultúra a teda kresťanstvo, ktoré verí len na jeden život, ale na východe bežne veria a je to ešte staršia tradícia, tu sa tomu skôr čudujú. Škoda, lebo ja som neverila ale už od určitej svojej súkromnej skúsenosti a skúmaniu východných náboženstiev a hlavne zenu, verím ale nepoznám tu skoro nikoho takého. Mne sa páči že na východe vďaka tomu nie sú takí uponáhľaní a vystresovaní ale za hodnotné sa považuje hľadanie svojej cesty, nielen vzdelanie, kariéra, bohatstvo. Za mňa by som radšej žila tam akurát že sú moc počerní 🙂

seblicek
20. júl 2023

Niečo na tom je, myslím, že aj náš terajší život odzrkadľuje to, čo sme si v minulých prežili. Len toto sú podľa mňa také témy na dlho a nie pre každého.