Veríte na karmu?

8. apr 2023

Ahojte, rada by som si prečítala váš názor na jednu vec. Ide o bývalého priateľa. Bol z iného mesta ako ja. Spoznali sme sa, stretávali, vyzeralo všetko v pohode a vznikol vzťah. Časom začali vychádzať najavo veci, o ktorých som nemala ani tušenia, mal exekúcie, dlhy, veľakrát bol úplne bez peňazí, nemal ani na cigarety. Mal zo všetkého také stavy, že sa často utiekal k alkoholu, k partii kamarátov a tak. Lenže ja už som bola zaľúbená, nedokázala som vziať nohy na plecia a rozhodla som sa mu pomôcť začať normálne žiť. Pomohla som mu z dlhov, vyplatila ich s tým, že mi peniaze začal mesačne splácať. Chcel rozbehnúť podnikanie, ktoré by samozrejme kvôli tým dlhom nešlo. Takže som ho dala na štartovaciu čiaru, pomáhala som mu, žil u mňa posledné tri roky. Medzičasom si založil dve s.r.o., celkom sa mu darilo. Mali sme ale na niektoré veci veľmi odlišné názory, tí kamaráti a občasné flákanie s nimi, narobil si veľakrát zbytočné problémy keď s nimi išiel, preto sa mi to nepáčilo a hádali sme sa kvôli tomu. Lebo je rozdiel keď jeden chlap ide s kamarátmi na pivo a príde za dve hodiny v normálnom stave a keď ide druhý a žena o ňom nevie 3-4 dni. Tak to bolo u nás a to normálne nie je. Veľakrát som to chcela ukončiť lebo začal ohľadom mnohých vecí klamať, čo ja nenávidím, ale vždy mi tu vyplakával potom a dala som sa ukecať. Mala som naivnú predstavu, že predsa sa uvedomí, veď prísť o ženu, ktorá pri ňom stála v najhoršom, podporovala ho, vytiahla ho z bahna, to by snáď nechcel stratiť. Jeho sen bol kúpiť pozemok, postaviť na ňom domy a predať, skrátka zarobiť peniaze. Našiel si spoločníka, s ktorým kúpili pozemok na polovicu, samozrejme tú jeho čiastku si našetril vedľa mňa, založili si s.r.o.. Takže pánko mal zrazu 3 firmy. Dnes sú dva mesiace od rozchodu, oklamal ma vtedy zasa v jednej veci a už som si povedala dosť a ukončila som to. Mesiac si nebol schopný prísť po veci, dovtedy ma strašne "miloval" a zrazu útoky na mňa ako on 5 rokov vedľa mňa trpel a podobné kraviny, aká som hnusná, konkrétne utrpenie povedať nevedel, samozrejme, len mi toto vypisoval stále. A zrazu sa zmieril s rozchodom. No a zistila som. že on ma vlastne už nepotreboval ďalej, vo mne mal akoby barlu, ktorá ho podrží keď bude potrebovať, no ako si našiel tohto spoločníka, prisal sa naňho lebo vie, že ho nenechá padnúť, keďže má aj on vo firme svoje peniaze. Proste vyšplhal sa niekde po mojom chrbte, vzal čo sa dalo a ja som teraz zostala za najväčšiu kravu. Pritom na 100 % tvrdím, že keby ma nestretol, nemal by nič a bol by z neho nejaký alkoholik s ešte väčšími dlhmi. Áno, poviete si, že som sprostá, hej, to už viem aj ja. Keby sa dal vrátiť čas, zmením to hneď. Ale skrátka využil ma a teraz otázka? Počkali by ste na karmu alebo by ste mu od tých vecí, ktoré vďaka vám získal bezcharakterne, odpomohli keby to bolo vo vašich možnostiach?

autor
8. apr 2023

Ešte podotknem, že späť by som ho nechcela za nič na svete, je mi bez neho lepšie, ide mi len o to, aby si vyžral svoje chrapúnstvo.

h2
8. apr 2023

Príliš dlhý príspevok, tak odpoviem len na otázku v názve: Nie. Žiadna karma neexistuje.

autor
8. apr 2023

@h2 no je tam veľa okolností, nevedela som to kratšie napísať. Ale aj takáto odpoveď mi pomôže.

zmrzlinka2021
8. apr 2023

Karma neexistuje, existujú len dôsledky. Ty si vedela s kým žiješ a všetko si robila dobrovoľne. Nemôžeš mu teraz niečo vytykat, keď si napriek všetkému s ním ťahala. Skôr by to malo byť ponaučenie pre teba.

ckocka
8. apr 2023

Ak už teda chceš počkať na karmu tak si ho musíš postrážiť v budúcom živote, pretože až tam sa prejaví.

autor
8. apr 2023

@zmrzlinka2021 hej, ja som poučená dostatočne, no vytýkam mu to využívanie a hru na lásku, o tom som netušila. keby hej, kopnem ho do riti už veľmi dávno.

jahodka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. apr 2023

@ckocka no to je dosť neskoro 🙂

autor
8. apr 2023

@jahodka17 mám a dosť toho lebo viem o všetkom, aj kde sú nedostatky, finty jeho a kadečo, vedela by som mu riadne zavariť. Nie som zákerný typ, ale toto ako sa zachoval bezcharakterne, skrátka bije sa to vo mne, preto sa radím

ckocka
8. apr 2023

Z hľadiska vesmíru je to menej než málo. Karma (ak teda na ňu veríš) nemá za úkol uspokojovať tvoju pomstychtivosť.

lilyianka
8. apr 2023

Ja som to prečítala celé a skôr by ma zaujímalo aké veci získal bezcharakterne a akým spôsobom mu vieš od nich odpomoct?
Ešte k celému príspevku. Áno žiaľ narazila si na človeka akého si narazila. Malo by ta to ale posunúť ďalej. Do budúcna budeš vedieť akého chlapa určite nechceš. Za mňa osobne je klobúk dole,že sú mu v živote takto pomohla,postavil sa na vlastné nohy. Ty si ho ľúbila napriek všetkému, on však stále kúsok toho "zleho" stále mal.
Treba sa s tým zmieriť. Otázka,je až tak dôležité o tie veci,ktoré spomínaš v poslednej otázke ho obrať? Budeš mat potom zo seba lepší pocit?
Ja osobne by som to nechala tak. Co bolo bolo,ako bude tak bude. Ci karma príde alebo nie,ty ži ako najlepšie vieš a nerob zbytočne zle veci.

autor
8. apr 2023

@ckocka no ja práveže veľmi na ňu neverím, mnohým hajzlíkom sa všetko prepečie.

jahodka17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. apr 2023

@lilyianka všetko čo teraz má, 3 s.r.o., ktoré by nemal keby mal exekúcie a dlhy voči inštitúciám, nové auto, hrá sa na veľkého podnikateľa, zle mi je z neho. Keby nemal tú drzosť kydať na mňa, kašlem na to, ale takto ma to veľmi uráža. Viem o veciach, v ktorých klame štát, inšpektorát práce a daňový úrad by si na ňom riadne zgustol.

domculik
8. apr 2023

Ahoj, osobne verim na nieco ako karma, alebo ak chces vyssia spravodlivost. A co sa tyka toho, ci sa mu mas pomstit, tak urcite nie. Zlo plodi zlo a dobro zasa dobro. Ty si teraz na tej dobrej strane a verim tomu ze sa ti to este vyplati ;).

autor
8. apr 2023

@lilyianka klame aj zákazníkov, skrátka celé zle, chrapúň ako vyšitý. A hlavne vynikajúci herec.

lilyianka
8. apr 2023

Tak skúsiť udať ho na rôzne inštitúcie môžeš,možno niečo nájdu,m9zno nie,možno tam niekoho bude mať a prejde mu to. Samozrejme neviem o aké veci sa jedná. Teraz ta už chápem. Ak by držal hubu neriešila by si to. Len ťa štve, ze po tom všetkom ma drzosť na teba ešte kydať. To by aj mňa vytočilo. Inak mi to pripomenulo môjho bývalého. Ale ten potom našťastie odišiel do preč a pokoj,lebo keby som ho stretla tak neviem. Tiež mal drzosť také žvasty zo seba dostať,že neviem kde na to bral aj odvahu.

autor
8. apr 2023

@lilyianka áno, veľmi dobre si to pochopila

dharmasanata
8. apr 2023

S podobným som bola vo vzťahu, čo ti poradím kašli na neho, pusti to.. nech pre teba prestane existovať. Bola si naivná, takými vecami sa učíš ísť ďalej a v budúcnosti budeš vedieť čo už nechceš.. jeho to raz dobehne, keď raz je taká povaha sám si to znova poserie. Ja som tiež ostala najväčšia sviňa rozniesol ma po celom meste, ale netrápilo ma to pretože ja viem kde bola pravda a ostatní nech to zistia na vlastnej koži tiež.. nikdy by som neklesla na jeho úroveň a nešla smerom ohovárania, pomsty a neviem čím.. to niesu energie v ktorých chcem žiť...

marca12
8. apr 2023

Nie si prosta. Je prirodzene,ak niekoho milujeme,tak milujeme aj v dobrom aj v zlom a vzajomne jeden druheho podrzime v tazkych chvilach. ty si vsetko urobila dobre. On je ten,kto si to nevazil a tak si sa rozhodla pre rozchod. Teraz musis sama sebe odpustit,necit krivdu. Aj ked sa ti stala velka keivda a naozaj len vdaka je tam,kde teraz je. On si to uvedomi az neskor. Teraz zanho hovori jeho ego. Ja verim na karmu,ale nespolieham sa na nu.

birika
8. apr 2023

keby karma aj existovala, bola by som opatrna - aby sa ti nevratila....co vysielas ty, to sa ti vrati

autor
8. apr 2023

@dharmasanata
veď preto sa to vo mne bije, že nie je to môj štýl, no ale som vytočená odvčera lebo ešte mi nesplatil všetky peniaze a idem na dovolenku, som mu písala, že by mi mohol poslať vyššiu čiastku lebo by sa mi zišli, volať je zbytočné, lebo telefón mi neberie, väčšinou ani na sms neodpovie a on vraj nemá a včera som sa dozvedela, že je na rybačke v zahraničí, tak na to peniaze sú. Ale veď čo sa čudujem, klamal počas vzťahu, tak jasné, že teraz to inak robiť nebude, navyše je tu aj tá extrémna ignorácia mojej osoby

lucka_ke
8. apr 2023

podľa toho čo píšeš tak si mu síce na chvíľu pomohla, ale o pár rokov zase nebude mať nič, pretože nie je ekonóm, nevie si spočítať náklady a predvídať dôsledky, čiže o všetko znova príde a možno skončí vo väčších dlhoch ako mal keď si sa ho ujala
čo sa týka teba - urobila si dobrú vec, skúsila si mu pomôcť, naviesť ho na správnu cestu, ľúbila si ho, tu sa vaše cesty rozchádzajú a ja by som na nemstila, nebudeš mať z toho nič, lebo pomstav ťa upokojí na chvíku, ale radosť ti neprinesie

autor
8. apr 2023

@lucka_ke ten jeho spoločník je dobrý, vyzná sa, má aj svoje podnikanie, v ktorom sa mu veľmi darí takže ten ho podrží

dharmasanata
8. apr 2023

No zbohom ešte je to aj rybár ako aj ten môj ex.. to poznám ako na to idú stovky eur každý týždeň...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thereisabear
8. apr 2023

Nečakala by som na karmu ani mu to nijako nevracala. Buď rada, že si dá ho zbavila a choď ďalej.

canany
8. apr 2023

Verim na karmu. Ale niekedy to trva dlho, niekedy kratko, niekedy v dalsom zivote snad. Ako sa hovori, Bozie mlyny melu pomaly, ale isto. Exmanzel ma poslal na potrat s tretim babom, ja som sa s nim potom rozviedla a o 3 roky si ho asi nase babo vyziadalo hore.
Dedko detto, alkoholik, naublizoval celej rodine, ked prestal pit na stare kolena a chcel si v 80tke dat zoperovat kolena, zistili mu rakovinu a po zacati liecby do par mesiacov zomrel. Len babku, ktorej najviac ublizil za zivota, prezil o 20 rokov.
Na mojho otca to zatial nefunguje, ten ublizuje stale vsetkym a nic.
A na mna funguje, len netusim, cim som si to ja zasluzila. Od minuleho tyzdna som chora, neskutocny kasel na antibiotikach a z kaslania ma seklo v krizoch, ze som sa len stvornozky plazila. A do toho doma 2 deti a neskutocne bolesti pri zachvatoch kasla.
Takze asi tak. Ale jedine co ti poradim, nech ti vyplati peniaze a prerus s nim kontakty, zabudni na cele to obdobie, lebo ta to bude trapit a nicit do konca zivota.

komplikovana
8. apr 2023

ja by som mu na tvojom mieste aj dopriala nech sa mu dari, ( nech ti ma z coho vratit tvoje peniaze) A zamyslela sa nad sebou. Darmo sa hnevas na neho, ty si mu pomohla, lebo si chcela a on to vyuzil. To, ze sa stal nevdacnikom je uz druha vec. Vezmi si z toho ponaucenie dobuducna.

autor
8. apr 2023

@birika no veď toto, nakoniec by som ja dopadla zle a pánko sa bude ďalej predvádzať a hrať na majstra sveta